Sikke Sumari hehkuttaa sesonkikalaa: ”Tämä on paras silakkaresepti jonka tiedän!” - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Sikke Sumari hehkuttaa sesonkikalaa: ”Tämä on paras silakkaresepti jonka tiedän!”

Tee tätä, onnistut varmasti.

Tarjoile silakat sitruunalohkon kanssa.

11.10.2015 8:40

Se paras silakkaresepti

Silakkamarkkinat ovat päättymässä ja saattaa olla, että silakkaa on jo syöty mitta täyteen. Jos joltakin on jäänyt Kauppatorin silakkamarkkinavisiitti väliin, niin tässä on korvaukseksi paras silakkaresepti, jonka tiedän.

Dijoninsinappi maustaa marinadin ja kaprisvoitäyte antaa silakalle ihan erityisen hyvän maun ja mehevyyden.

Kaprikset, voi ja tilli luovat täydellisen kombon silakoiden kanssa.

Yhtäkään ei koskaan jää jäljelle, joten en ole päässyt kokeilemaan miltä ne maistuisivat kylminä näkkileivän päällä. Kuumina, suoraan pannulta syötyinä niiden kaveriksi sopii saaristolaisleipä.

Paistetut silakkapihvit kaprisvoilla

30 silakkaa avattuina

1 dl sinappia

3 kananmunaa

4 dl maitoa

suolaa

pippuria

1 dl ruisjauhoja

1 dl ruiskorppujauhoja

Kaprisvoi

50 g pehmeää voita

4 rkl tilliä hakattuna

3 rkl pieniä kapriksia

Huuhtaise silakat pikaisesti kylmällä vedellä, jos tarpeen, mutta älä pese pois niiden makua. Sekoita sinappi, munat sekä maito ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Anna silakoiden marinoitua tässä seoksessa tunnin verran.

Valmista tällä välin kaprisvoi. Yhdistä voi, tilli ja kaprikset ja sekoita hyvin haarukalla.

Sekoita jauhot keskenään.

Täytä silakat pienellä määrällä täytettä.

Laita lusikallinen kaprisvoita silakkafileiden väliin ja kääntele ne jauhoissa. Paista voissa molemmin puolin rapeiksi ja tarjoa kuumina sitruunalohkojen ja saaristolaisleivän kanssa.

Nosta pöytään saaristolaisleipää – se kuuluu asiaan kun kyytipoikana on herkullisia silakoita.

Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja. Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeata kotiruokaa, joka on aina maistuvaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit