Säilytätkö sinappia tai ketsuppia väärin? Asiantuntija ohjeistaa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Säilytätkö sinappia tai ketsuppia väärin? Asiantuntija ohjeistaa

Suomalaisten suosikkikastikkeita säilytetään usein kahdella tapaa – jääkaapissa tai huoneenlämmössä.

3.10.2015 8:11

Sinappituubit ja ketsuppipullot unohtuvat usein keittiönpöydälle tai lämpimään retkireppuun. Moni säilyttää maustekastikkeita myös tietoisesti jääkaapin sijaan huoneenlämmössä.

Meiran tuoteryhmäpäällikkö Johanna Martikainen myöntää, että ketsuppia ja sinappia säilytetään paljon huoneenlämmössä.

– Avattu ketsuppipullo säilyy kuitenkin parhaiten jääkaapissa. Myös sinappi säilyy parhaiten viileässä.

Martikaisen mukaan tuote säilyy avaamattomana tuotteeseen merkittyyn parasta ennen -päiväykseen saakka.

– Myös avattu ketsuppi tai sinappi voi säilyä tähän päivään saakka, jos se on säilytetty viileässä.

Ketsupin tai sinapin laatua voi tarvittaessa arvioida itse aistimalla.

– Käyttökelpoisuus kannattaa tarkistaa ennen käyttöä haistamalla ja maistamalla. Avatun tuotteen säilyvyyteen vaikuttaa myös se, kuinka usein ja kuinka pitkään tuote on ollut huoneenlämmössä.

Suosikkisoosien käyttökelpoisuuden voi arvioida haistamalla ja maistamalla.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit