Sinappituubit ja ketsuppipullot unohtuvat usein keittiönpöydälle tai lämpimään retkireppuun. Moni säilyttää maustekastikkeita myös tietoisesti jääkaapin sijaan huoneenlämmössä.
Meiran tuoteryhmäpäällikkö Johanna Martikainen myöntää, että ketsuppia ja sinappia säilytetään paljon huoneenlämmössä.
– Avattu ketsuppipullo säilyy kuitenkin parhaiten jääkaapissa. Myös sinappi säilyy parhaiten viileässä.
Martikaisen mukaan tuote säilyy avaamattomana tuotteeseen merkittyyn parasta ennen -päiväykseen saakka.
– Myös avattu ketsuppi tai sinappi voi säilyä tähän päivään saakka, jos se on säilytetty viileässä.
Ketsupin tai sinapin laatua voi tarvittaessa arvioida itse aistimalla.
– Käyttökelpoisuus kannattaa tarkistaa ennen käyttöä haistamalla ja maistamalla. Avatun tuotteen säilyvyyteen vaikuttaa myös se, kuinka usein ja kuinka pitkään tuote on ollut huoneenlämmössä.
Suosikkisoosien käyttökelpoisuuden voi arvioida haistamalla ja maistamalla.