Säilytätkö sinappia tai ketsuppia väärin? Asiantuntija ohjeistaa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Säilytätkö sinappia tai ketsuppia väärin? Asiantuntija ohjeistaa

Suomalaisten suosikkikastikkeita säilytetään usein kahdella tapaa – jääkaapissa tai huoneenlämmössä.

3.10.2015 8:11

Sinappituubit ja ketsuppipullot unohtuvat usein keittiönpöydälle tai lämpimään retkireppuun. Moni säilyttää maustekastikkeita myös tietoisesti jääkaapin sijaan huoneenlämmössä.

Meiran tuoteryhmäpäällikkö Johanna Martikainen myöntää, että ketsuppia ja sinappia säilytetään paljon huoneenlämmössä.

– Avattu ketsuppipullo säilyy kuitenkin parhaiten jääkaapissa. Myös sinappi säilyy parhaiten viileässä.

Martikaisen mukaan tuote säilyy avaamattomana tuotteeseen merkittyyn parasta ennen -päiväykseen saakka.

– Myös avattu ketsuppi tai sinappi voi säilyä tähän päivään saakka, jos se on säilytetty viileässä.

Ketsupin tai sinapin laatua voi tarvittaessa arvioida itse aistimalla.

– Käyttökelpoisuus kannattaa tarkistaa ennen käyttöä haistamalla ja maistamalla. Avatun tuotteen säilyvyyteen vaikuttaa myös se, kuinka usein ja kuinka pitkään tuote on ollut huoneenlämmössä.

Suosikkisoosien käyttökelpoisuuden voi arvioida haistamalla ja maistamalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit