Ajankohtaista

Luulitko, että pataleipä on trendikäs? Uusin trendiherkku on padassa paistettu pulla!

Julkaistu:

Trendiherkku
Leivän sijaan padassa voi paistaa myös jättikokoisen kanelipullan.
Pataleivät ovat olleet trendikkäitä jo pitkään.

Hiljattain ilmestyneessä Pataleipää (Ina-Janine Johnsen, WSOY) kirjassa kerrotaan, kuinka New Yorkissa sijaitsevan Sullivan Street Bakeryn omistaja Jim Lahey esitteli yksinkertaisen ”No-knead bread” valmistustekniikan The New York Times -lehdessä jo vuonna 2006. Tästä lähtien leipää ovat leiponeet miljoonat jauhopeukalot. Kirjassa on mukana myös joitakin makeita leipiä.


Perinteisten suolaisten leipien lisäksi padassa voi leipoa juurimenetelmällä myös pullaa. Pulla valmistetaan leivän tavoin, mutta taikinaan lisätään sokeria, kardemummaa ja voita. Kohonnut taikina taputellaan jauhon avulla leivinpaperin päälle. Päälle lisätään voita, kanelia ja sokeria ja täyte taitellaan pullan sisään. Voin voi vuolla taikinalevylle vaikkapa juustohöylällä. Toista taittelu ainakin kolme kertaa täytteitä väliin lisäten.


Tiputa taiteltu ja kohonnut taikina kuumaan pataan ja voitele pinta kananmunalla. Ripottele päälle raesokeria ja saksi pullan pintaa ronskisti auki saksien avulla.


Peitä pata kannella ja paista pulla kypsäksi uunissa. Poista kansi paiston loppuvaiheessa, jotta pullaan tulee kaunis väri. Anna pullan jäähtyä ennen padasta nostamista.


Tarjoa kanelipullan kera amerikkalaiseen tyyliin tomusokerilla maustettua tuorejuustoa. Notkista juusto sopivaksi puristetulla limetin mehulla.
Trendiherkku-sarjassa esitellään joka keskiviikko yksi ruokamaailman kuumista ruoista tai raaka-aineista sekä annetaan helppo resepti sen valmistamiseen kotikeittiössä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt