Teetkö lihapullat väärin? Muista nämä niksit

Julkaistu:

Jauheliha
Kimpoaako lihapulla haarukasta? Herkullisten lihapullien teossa pätevät yksinkertaiset neuvot.
HKScanin tuotekehityskokki Sami Lamminaho tietää, miten valmistetaan onnistuneet lihapullat – ja milloin pullien valmistus menee pieleen.

– Mitä kauemmin murekemassaa vaivaa, sen kumimaisempi ja kimmoisampi lopputulos. Lihaseokseen syntyy sitko aivan kuten leipätaikinaan.

Yleiskoneen sijaan paras ja kuohkea rakenne lihapulliin tulee käsin sekoitellen.

– Jos käyttää yleiskonetta, on sitä käytettävä vain lyhyen aikaa.

Lihapullataikinan kannattaa antaa tekeytä jääkaapissa ennen pulliksi pyörittelyä, Lamminaho opastaa.

– Itse pidän massaa jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Toisaalta murekemassan voi tehdä valmiiksi jääkaappiin aamulla, ja paistaa töiden jälkeen. Lihapullat voi pakastaa myös raakana, Lamminaho vinkkaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt