Ajankohtaista

Tämä trendiherkku iskee makeanhimoon!

Julkaistu:

Trendiherkku
Muurinpohjaletut ovat täydellinen kesäherkku. Nutellalla täytettyinä letut ovat todellisia trendiherkkuja.
Täydellisen muurinpohjaletun sisällä maistuu trendikäs nutella eli hasselpähkinälevite.

Onnistunut lettutaikina kannattaa valmistella jääkaappiin jo muutama tunti ennen paistoa, jolloin jauhot turpoavat rauhassa. Taikina kannattaa jättää ohueksi, jolloin lettuihin saa upean pitsireunan.


Lettutaikina kannattaa maustaa suolalla, mutta sokerilisäystä taikina ei tarvitse. Halutessasi voit maustaa taikinan vaikkapa kardemummalla. Pieni rasvalisäys tuo taikinaan makua ja helpottaa paistamista. Voit paistaa letuista isoja tai pieniä. Jos käytössäsi ei ole muurinpohjapannua, paista letut tavallisella valurautapannulla.


Muurinpohjaletut

1 l täysmaitoa

2½ dl vehnäjauhoja

2-2 ½ dl ohrajauhoja

2 kananmuna

½ dl voisulaa

½ tl suolaa

(kardemummaa)

Paistamiseen

voita

Lisäksi

½-1 prk (350 g) nutellaa

jäätelöä (esim. Jymy mustikka) tai kermavaahtoa

tuoreita marjoja (esim. mustikka)

syötäviä kukkia (esim. maitohorsma)

Kaada maito kulhoon ja sekoita joukkoon jauhot. Anna taikinapohjan turvota jääkaapissa muutama tunti.

Ennen paistoa lisää joukkoon munat, rasva ja suola. Taikina saa olla löysää, jotta se leviää ohueksi pannulle.

Lisää kuumalle pannulle nokare voita ja valuta taikina letun muotoon. Irroittele lettu pannusta, kun reuna on kauniisti ruskistunut.

Käännä lettu ja paista hetki. Levitä letuille haluamasi määrä nutellaa ja taitteile kauniisti. Tarjoile lisäksi jäätelöä, tuoreita marjoja ja syötäviä kukkasia.


Lue myös:
Trendiherkku-sarjassa esitellään joka keskiviikko yksi ruokamaailman kuumista ruoista tai raaka-aineista sekä annetaan helppo resepti sen valmistamiseen kotikeittiössä.