Älä pilaa uusia perunoita – näin keität perunat oikein!

Julkaistu:

Peruna
Hyvistä perunoista saattaa tulla virheellisesti keitettyinä myös huonoja.
Uusien perunoiden keittäminen on yksinkertaista, mutta lopputulos voi mennä myös pieleen.

Perunat saattavat ylikypsyä liian pehmeiksi ja lopputulos saattaa olla vetinen.

Perunat on myös pestävä täysin puhtaiksi ennen keittämistä. Mikäli perunat ovat erikokoisia, lisää ne kiehumaan kypsymisjärjestyksessä – isoimmat ensin ja pienimmät perässä.

Näin keität uudet perunat

1. Pane perunat reilusti merisuolalla maustettuun, kiehuvaan veteen. Käytä suolaa reilu 1 tl yhtä vesilitraa kohden. Kylmään veteen lisättyinä perunat imevät itseensä liikaa vettä.

2. Kaada keitinvesi pois, kun perunat ovat napakan kypsiä.

3. Lisää perunakattilaan muutama arkki talouspaperia tai pyyheliina ja anna perunoiden höyrystyä ja kuivahtaa kannen alla. myös vedettömässä kattilassa, kunhan annat niiden seistä siellä kannella peitettyinä.


Pese uudet perunat näin – 3 nerokasta niksiä

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt