Tee itse juustoa – uskomattoman helposti! Tämän trendiherkun voi maustaa oman maun mukaan - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Tee itse juustoa – uskomattoman helposti! Tämän trendiherkun voi maustaa oman maun mukaan

Onnistuakseen juuston teossa ei tarvitse olla käynyt kokkikouluja.

Pehmeä kotijuusto valmistuu vain kolmesta raaka-aineesta.

8.7.2015 7:02

Pehmeä kotijuusto on mainio kesäruoka, joka onnistuu varmasti vaikka et olisi mestarikokki. Tarvitset vain rasvaista maitoa tai maidon ja kerman sekoitusta, etikkaa ja mausteita. Todella simppeliä ja nopeaa.

Juuston valmistukseen jää nopeasti koukkuun. Kun huomaat kuinka helppoa se on, innostut nopeasti kokeilemaan erilaisia maustamistapoja.

Tarvitset vain maitoa, suolaa ja etikkaa sekä harsoliinaa valutusta varten. Maustamisessa voit käyttää mielikuvitustasi. Erilaiset yrtit sopivat kesäjuustoon hyvin. Harsoliinaksi käy myös ns. Carita-keittiöliina tai vauvan harsoliinat. Edullisimmillaan valutukseen sopivaa liinaa toimittaja löysi rautakaupasta –siivousharso, jota käytettään remonttipölyn puhdistukseen toimi vallan mainiosti.

Tässä reseptissä on käytetty vanhanajan luomutäysmaitoa, jossa on rasvaa yli 4 g / 100 g:ssa. Laita maito ja suola kattilaan, kuumenna hiljalleen melkein kiehuvaksi. Keittiömittari auttaa asiaa, joten jos sinulla on sellainen ota se käyttöön. Mittarin tulee näyttää 88 astetta kun lisäät loput aineet. Maitoon lisätään etikka, jonka lisäämisen jälkeen maito juoksettuu. Anna seoksen seistä kymmenisen minuuttia ja sekoittele kevyesti välillä. Sen jälkeen massa kaadetaan siivilään, joka on vuorattu harsoliinalla. Hera valuu alla olevaan astiaan ja juusto jää harsoon. Juusto on valmista käytettäväksi jo puolen tunnin päästä. Voit valutella sitä halutessasi myös pidempään.

Trendiherkku-sarjassa esitellään joka keskiviikko yksi ruokamaailman kuumista ruoista tai raaka-aineista sekä annetaan helppo resepti sen valmistamiseen kotikeittiössä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit