Sikke Sumari vinkkaa helpon leipäreseptin: ”Tätä taikinaa ei tarvitse vaivata!” - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Sikke Sumari vinkkaa helpon leipäreseptin: ”Tätä taikinaa ei tarvitse vaivata!”

Nopea ja helppo leipä vaikka kesän noutopöytään.

Focaccia tehdään durumjauhoista. Niitä saa nykyisin hyvin varustetuista kaupoista kautta maan. Niiden keltainen väri antaa leivälle kauniin sävyn.

5.7.2015 8:30

Focaccia - vaivaamatta paras

Focaccia on italialainen leipä, joka maistuu rosmariinille, laadukkaalle suolalle ja oliiviöljylle. Se valmistuu helposti ja nopeasti, koska taikinaa ei tarvitse vaivata – riittää kun sen sekoittaa kunnolla isolla lusikalla tai puukauhalla.

Tämä reseptin nappasin Vege! -kirjasta ja resepti toimii loistavasti. Tuloksena rapea pinta ja pehmeä sisus, juuri kuten focacciassa pitääkin olla. Se sopii sekä täytettäksi että sellaisenaan nautittavaksi. Focaccia sopii myös hyvin kesäiseen noutopöytään.

FOCACCIA

3 dl huoneenlämpöistä vettä

25 g tuorehiivaa

2 tl sokeria

400 g durumvehnäjauhoja

reilu rkl hyvää oliiviöljyä

1 tl suolaa

3 rosmariinin oksaa

Taikinan tulee olla löysää. Sitä ei tarvitse vaivata, sekoitus riittää.

Sekoita veteen hiiva ja sokeri ja lisää jauhot ja oliiviöljy. Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa. Anna nousta ainakin tunti ja lisää suola lopuksi.

Levitä taikina vuokaan (liian pieni satsi uunipellille) ja kohota vielä hetki. (kohotin vartin, että näin taikinan nousseen)

Painele sormilla reikiä taikinaan ja mausta suolalla ja rosmariinin lehdillä.

Hyvin kohonneesseen pehmeään taikinaan syntyy sormella painettaessa kuoppia, johon oliiviöljy mukavasti solahtaa.

Paista uunissa 220°C noin 15 minuuttia (sain paistaa pitempään) tai kunnes pinta on kauniin kullan ruskea.

Vala paistuneen leivän päälle vielä oliiviöljyä (tätä ei mainittu reseptissä) ja ripottele päälle sormisuolaa.

Rosmariini, suola ja oliiviöljy maustavat focaccian.

Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja. Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeata kotiruokaa, joka on aina maistuvaa.

Lue kaikki Siken bloggaukset ja reseptivinkit

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit