Ajankohtaista

Naatitaan naateista – älä heitä tätä trendiherkkua roskiin vaan valmista siitä todella helppo kesäherkku!

Julkaistu:

Trendiherkku
Helposti biojätteeseen päätyvistä juuresten naateista saa salonkikelpoista herkkua, joten ole tarkkana putsatessasi juureksia tori- tai kauppareissun jälkeen.
Tiesitkö, että monien juuresten naatteja voi hyödyntää ruoanvalmistuksessa? Älä siis irrota naatteja jo kaupassa, vaan hyödynnä ne kotona.

Lähes kaikki naatit voi hyödyntää ruoanlaitossa. Säästä porkkanan, retiisin, punajuuren ja varhaisnauriin naatit. Jotkut naatit kuten nauriin, saattavat olla hieman kitkeriä, mutta lyhyellä ryöppäyksellä saat niitä käyttökelpoisia.

Retiisin naateista valmistuu maustevoi, jota voi tarjoilla leivän päällä tai uusien perunoiden kanssa, porkkanan naatit maustavat peston ja isot punajuuren naatit voi käyttää mangoldin tapaan käärimiseen tai lisätä vaikka risoton joukkoon. Käytä naatteja pinaatin tapaan, salaateissa, keitoissa tai tahnojen valmistuksessa.


Lue myösTrendiherkku-sarjassa esitellään joka keskiviikko yksi ruokamaailman kuumista ruoista tai raaka-aineista sekä annetaan helppo resepti sen valmistamiseen kotikeittiössä.