Oletko aina paistanut jauhelihan väärin? ”Periaatteessa jauhelihan oma rasva riittää” - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Oletko aina paistanut jauhelihan väärin? ”Periaatteessa jauhelihan oma rasva riittää”

Jauhelihan paistaminen aloitetaan usein jääkaappikylmällä lihalla ja paistinpannu kukkuroillaan.

Jauhelihakastikkeen valmistuksessa kannattaa noudattaa muutamia tärkeitä ohjeita.­

22.6.2015 15:16

Jauhelihan paistamisessa on monia tapoja, mutta usein ruoanvalmistus aloitetaan lisäämällä pannulle rasvaa sekä kylmä liha. Moni aloittaa kastikkeen valmistuksen myös sipulista.

HK Scan Finland Oy:n markkinointijohtaja Mikko Järvinen paljastaa, kuinka jauheliha paistetaan oikein.

– Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista.

Pannua ei saa paistettaessa täyttää kerralla liian täyteen, Järvinen muistuttaa.

– Kun paistinpannu on puolillaan, pannu ei kylmene ja liha ruskistuu. Pannu saa olla erittäin kuuma, Järvinen neuvoo.

Moni lisää pannulle myös öljyä, voita tai niiden sekoitusta.

– Periaatteessa jauhelihan oma rasva riittää. Pannulle ei välttämättä tarvitse lisätä rasvaa ellei halua, Järvinen sanoo.

Jauhelihan nopean murustamisen sijaan Järvinen neuvoo rauhallisuuteen.

– Jauhelihasta ei kannata sekoitella pientä murua heti vaan jauhelihapalojen kannattaa antaa ruskistua ensin isoimpina paloina.

Sipuli ja mausteet jauhelihan sekaan kannattaa Järvisen mukaan lisätä vasta loppuvaiheessa.

– Sipulille riittää pelkkä kuullotus. Tämän jälkeen ruoan voi jatkaa kastikkeeksi vaikka tomaattimurskalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit