Tätäkin suomalaispihoista tuttua kukkaa voi syödä!

Tämän helpommalla et saa juhannusvieraita hurmattua.

Valmiissa kukkasokerissa on huikea tuoksu.

18.6.2015 6:14

Monen pihalla rehottavat isot syreenipensaat, jotka ovat parhaillaan täydessä kukassa. Harva kuitenkaan tietää, että upean näköiset ja tuoksuiset kukkaset ovat syötäviä.

Syreenit (Syringa) tunnetaan puhekielessä usein myös sanalla sireenit. Lajeja on useita, mutta kukat ovat yleensä lilan väriset tai valkeat.

Lilat tai valkoiset syreenin kukat ovat syötäviä.

Syreenit kukkivat tavallisesti juhannuksen aikaan ja kukkien tuoksu on huikea. Kasvi on myrkytön, ja kukkia voi käyttää monin eri tavoin. Helpointa on lisätä huuhdeltuja syreeninkukkeja esimerkiksi jäävesikannuun, jolloin saat ihanaa makuvettä kesäjuhliin.

Kukkasilla voi myös koristella erilaisia ruokia ja leivonnaisia. Syreeninkukat sopivat niin savukalan koristeeksi kuin mansikkakakkuun. Kokeile myös syreenisokeria muurinpohjalettujen kanssa.

Syreenisokeri

2 dl syreenin kukkia

2 dl sokeria

Lisäksi

kannellinen lasipurkki

Riivi kukat purkin pohjalle ja kaada päälle sokeri. Sulje purkki ja ravistele ainekset sekaisin. Syreenisokeria voit maistella lettujen kanssa jo seuraavana päivänä tai viimeistään sitten, kun kukan ovat kuivuneet sokerin sekaan. Ravistele purkkia päivittäin, jotta mahdolliset kosteuspaakut tasoittuvat ja kukat eivät homehdu.

Mikäli kukissa on ötököitä, huutele ne ja anna kuivua huolellisesti ennen sokerin valmistusta.

Kun kukat ja sokeri ovat purkissa, sulje kansi ja ravistele ainekset sekaisin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit