Ajankohtaista

”Se on mennyttä!” – Älä tee jauhelihan kanssa tätä yleistä virhettä

Julkaistu:

Jauheliha
Pakastaminen on hyvä keino lisätä myös valmiiksi pakatun jauhelihan säilyvyyttä, mutta sulatus on asia erikseen.
Helppokäyttöistä jauhelihaa hamstrataan usein jääkaappiin useita paketteja.

Suojakaasuun pakkaaminen lisää lihan käyttöaikaa myös jaakaapissa, mutta raa’an jauhelihan voi myös pakastaa.

Jos jauhelihan haluaa pakastaa, se kannattaisi tehdä mahdollisimman nopeasti. Joskus pakastamistarve huomataan vasta silloin, kun viimeinen käyttöpäivä on jo käsillä.

– Jauhelihapaketin voi pakastaa vielä viimeisenä käyttöpäivänä, mutta mitä aikaisemmin sen parempi. Viimeisenä käyttöpäivänä pakastaminen edellyttää, että jauheliha on säilytetty ennen pakastamista oikeaoppisesti kylmässä, Marja Kuuteri-Kallio Martoista sanoo.

Kuuteri-Kallion mukaan pakastetun jauhelihan voi sulattaa joko nopeasti mikroaaltouunissa tai rauhallisesti jääkaapissa.

– Jauhelihan voi ottaa jääkaappiin sulamaan edellisenä iltana ennen käyttöä.

Moni jättää kuitenkin jauhelihapaketin sulamaan keittiön pöydälle.

– Se on mennyttä! Kuuteri-Kallio huudahtaa. Jos jauhelihan antaa mennä sulaksi asti huoneenlämmössä, en suosittele sitä enää käyttämään. Jauheliha on helposti pilaantuva elintarvike, jonka bakteerimäärät kasvavat lämpötilan kasvun myötä.


Pakattu suojakaasuun – Mitä se oikein tarkoittaa?