Muhiiko mökilläsi kahvikatastrofi? Tee kalkinpoisto ja tehdoputsaus mökin kahvinkeittimelle - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Muhiiko mökilläsi kahvikatastrofi? Toimi likaisen keittimen kanssa näin!

Käyttämättömänä seissyt kahvinkeitin on syytä puhdistaa kunnolla.

Julkaistu: 6.6.2015 6:04

Nyt on aika tehdä tehoputsaus ja kalkinpoisto mökin kahvinkeittimelle.

Mökkiaamu ei ole mitään ilman hyvänmakuista kahvia. Hyväkään kahvi ei kuitenkaan maistu tuoreelta, mikäli keitin on likainen.

Käyttämättömänä ollut keitin kannattaa puhdistaa perusteellisesti ennen käyttöä. Näin kahvi maistuu paremmalle ja kahvinkeitin kestää pidempään.

Viimeistään tehoputsaus on tarpeen silloin, kun keitin pitää kovaa, ruksuttavaa ääntä kahvia keitettäessä tai kun kahvissa on eltaantunut sivumaku.

Kahvinkeittimeen kertyneet kalkkisaostumat voit poistaa vedellä laimennetulla väkiviinaetikalla.

Näin teet kalkinpoiston

1. Annostele kannuun puolet vettä ja puolet etikkaa. Huomaa, että liuoksen määräksi riittää puolet tai korkeintaan 3/4 osaa kannun maksimitilavuudesta.

2. Kaada vesi-etikkaseos kahvinkeittimen säiliöön ja kytke päälle virta. Valuta neste suodatinsuppilon läpi, jolloin etikkavettä ei roisku.

3. Kun puolet liuoksesta on valunut, sammuta keittimestä virta. Anna happoliuoksen vaikuttaa 5-10 minuuttia, ja kytke virta taas päälle. Epäpuhtaudet poistuvat keittimestä veden mukana.

4. Keitä lopuksi keittimessä 2-4 kannullista puhdasta vettä ja huuhtele osat.

Lähde: Martat

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit