Ajankohtaista

Söisitkö tätä? Suosikkicocktail gin tonic tarjoillaan nyt jäädytettynä

Julkaistu:

Trendiherkku
Aikuiseen makuun sopiva kesäinen tarjottava yllättää. Varo kuitenkin tekemästä kohtalokasta virhettä!
Olisitko keksinyt nauttia cocktailin mehujään muodossa? Viime kesänä kanadalaisella Port & Fin –sivustolla julkaistiin vinkkejä kesäjuhlien viileisiin tarjottaviin. Yksi resepti kohosi ylitse muiden ja Cucumber Gin & Tonic Popsicles reseptiä on näkynyt sen jälkeen myös suomalaisissa blogeissa ja uutiskanavissa.Jos Instagram-kuva ei näy selaimellasi, katso kuva tästä

Gin on tällä hetkellä yksi trendikkäimmistä alkoholijuomista. Sen menestystä on vauhdittanut suosiotaan kasvattanut cocktailkulttuuri. Mausteinen ja silti raikas gini on yksi monikäyttöisimmistä alkoholeista ja useiden klassikoiden, kuten White Ladyn, Dry Martinin ja Tom Collinsin kivijalka. Tunnetuin käyttötavoista lienee kuitenkin myös monen suomalaisen suosikkidrinkki Gin and Tonic eli GT.

– GT on kieltämättä yksi suosituimmista juomista kautta aikojen universaalin bitterinsä ja uniikin makunsa ansiosta, A21 Cocktail Loungen baarimestari Timo Siitonen kuvailee.

Älä tee tätä virhettä

Kun jäädytät alkoholijuomaa, niin muista ettei vahva alkoholi jäädy. Jos giniä on liikaa seoksessa, mehujää ei tule jäätymään kunnolla ja se sulaa nopeasti muotista irrottamisen jälkeen.

Valmista mieto sekoitus cocktailia valmiiksi kannuun, josta voit helposti kaataa juomaa suoraan muotteihin. Jos kaadat suoraan giniä pullon suusta muottiin, juomaa saattaa humahtaa yllättäen liikaa ja silloin mehujää ei onnistu.

Tonic-vesiä löytää hyvin varustettujen markettien juomahyllyistä ja maustettujen vesien ystäviä hemmotellaan nyt trendikkäällä seljankukka Elderflower tonic –vedellä.

Trendikäs GT-jäädyke valmistuukin nyt seljankukan makuisesta tonic-vedestä ja ginistä. Jos et löydä seljankukka-tonicia, etsi seljankukkamehutiivistettä mehuhyllystä ja käytä sitä sekä tavallista tonic-vettä.


Baarimestari Siitonen vinkkaa GT-cocktailin ystäviä kokeilemaan suosikkijuomaa maustettuna. Seljankukan lisäksi Siitonen suosittelee lisäämään juoman joukkoon useita sitruksia esimerkiksi siivut sitruunaa, limettiä ja appelsiinia tekee ihmeitä jo tutulle juomalle.

Aasialaisen säväyksen juomaan saa sitruunaruoholla ja metsämäinen maku saadaan murskaamalla sekoittimen pohjalle katajanmarjoja.

 

Trendiherkku-sarjassa esitellään joka keskiviikko yksi ruokamaailman kuumista ruoista tai raaka-aineista sekä annetaan helppo resepti sen valmistamiseen kotikeittiössä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt