Ajankohtaista

Huippukokki ärähtää: ”Säätäkää jääkaapin lämpötilat oikein!”

Julkaistu:

Vinkki
Jääkaapin lämpötilaan on syytä suhtautua kriittisesti.
Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan oikeat jääkaapin suosituslämpötilat ovat +2 - +6 astetta.

Erityisen herkkiä lämmölle ovat tuore kala, tyhjiöpakattu kylmäsavustettu ja graavisuolattu kala, mäti ja tuore liha. Säilytyslämpötila näille tuotteille saisi olla enintään +3 astetta.

Ravintoloitsija, kokki ja kokkikoulun omistaja Arto Rastas tuohtuu, kun puheeksi tulevat jääkaappien lämpötilat.

– Kuulen jatkuvasti, että ihmisten kodeissa jääkaapin lämpötilana on +6 - jopa + 8 astetta. Tarkistakaa hyvät ihmiset se lämpötila ja säätäkää jääkaappi kylmemmäksi, Rastas huudahtaa.

Etenkin näin juhlakauden aika jääkaapeissa on paljon ruokaa ja raaka-aineita, jolloin jääkaappi lämpenee helposti.


Tarkista lämpötilat

Jääkaapin lämpötilan voi tarkistaa jääkaappi- tai pakastinlämpömittarilla. Mittarin voi ripustaa jääkaappiin roikkumaan tai sijoittaa kyljelleen hyllylle. Lämpötila kannattaa mitata eri kohdista jääkaappia.

Paras aika lämpötilan tarkistamiselle on aamulla, jolloin jääkaapin ovi on ollut useita tunteja yhtäjaksoisesti kiinni.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt