”Täydellisiähän niistä tuli!” Sikke Sumari hehkuttaa itse tehtyjä hampurilaisiaan

Sikke Sumari leipoo mullassa möyrimisen lomaan burgerit.

Sumari leipoi hampurilaissämpylät Mika Pikkis Tuomosen ohjein.

10.5.2015 8:33

Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

Sumarin mukaan vuoden 2012 Master Chef -voittaja Mika Pikkis Tuomonen on monipuolinen ja taitava kokki, jolla on pari taitoa ylitse muiden.

– Toinen on raakamakkara ja toinen hampurilaiset. En ole koskaan syönyt niin hyviä hampparisämpylöitä kuin Mikan leipomat.

Pyysin Mikalta sämpylöiden reseptin, koska kevättyöt Namastessa jatkuvat ja ulkotyötä tekevät himoitsevat helposti käsin syötävää, ulkona valmistuvaa ja maukasta apetta mullassa möyrimisen lomaan.

Ohjeessa kaikki mitat ovat ammattilaistyyliin grammoina, mutta onhan meillä vaaka!

Hampurilaistaikina on kananmunaa sisältävä vehnätaikina.

Sämpylöitä Sumari kohotti kolme tuntia.

Sämpylän voideltiin ennen paistamista muna-maitoseoksella.

HAMPURILAISSÄMPYLÄT MIKA PIKKIS TUOMOSEN TAPAAN

(16 kpl)

360 g kananmunaa

80 g sokeria

150 g maitoa

20 g hiivaa

700 - 800 g erikoishienoa vehnäjauhoa

200 g voita

20 g suolaa

Liota hiiva maitoon, lisää kananmunat, sokeri, jauhot ja suola. Lisää lopuksi kuutioitu kylmä voi. Vaivaa yleiskoneessa matalalla teholla 25 min.

Laita jääkaappiin 3 - 48 tunniksi. (Minulla oli yön yli).

Ota taikina jääkaapista ja leikkaa siitä 80 g kokoisia paloja. Pyöritä palat paloiksi ja litistä ne.

Nostata 2 – 3 tuntia huoneenlämmössä. Voitele muna-maitoseoksella, jossa fifty-fifty kananmunaa ja maitoa.

Paista noin 15 minuuttia 175-asteisessa kiertoilmauunissa. Sämpylät ovat valmiita, kun pinta on kauniin kullanruskea.

Valmiit burgerit täytettiin pihvillä, kotitekoisella ketsupilla ja majoneesilla.

Täydellisiähän niistä tuli! Väliin yrteillä maustettu grillattu jauhelihapihvi, omatekoista ketsuppia ja chilimajoneesia. Söin kaksi. Ja taas jaksoi mullassa myllertää!

Terveisin,

Sikke

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja. Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeata kotiruokaa, joka on aina maistuvaa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit