Teetkö makaronilaatikon valmistuksessa yleisen virheen? Munamaidosta tulee paras 1:2-niksillä

Mikäli makaronilaatikkoon ei lisätä juustoa tai muita sitovia ainesosia, on tärkeää, että munamaitoseos on valmistettu oikein.

Onnistuneessa laatikkoruoassa kananmuna on hyydyttänyt rakenteen tasaiseksi.

4.5.2015 19:03 | Päivitetty 4.5.2015 21:59

Sen lisäksi, että kananmunilla voi saostaa majoneesit ja muut kastikkeet, niillä voi hyydyttää ruokia. Suosituin kananmunalla hyydytetty ruoka lienee makaronilaatikko.

Mikäli makaronilaatikkoon ei lisätä juustoa tai muita sitovia ainesosia, on tärkeää, että munamaitoseos on valmistettu oikein.

Seosta valmistettaessa on hyvä muistaa 1:2-niksi. Kysymys on siitä, että yksi muna sitoo nestettä pari desiä eli hyvään munamaitoseokseen tarvitaan yksi muna ja noin 2 dl maitoa.

Mikäli jääkaappiin on jäänyt keltuaisia, kaksi keltuaista vastaa yhtä kokonaista kananmunaa. Rasvaiset keltuaiset tekevät ruoan rakenteesta entistäkin pehmeämmän.

1:2 on munamaitoseoksessa oikea määrä kananmunaa ja maitoa.

Maidolla lantrattu munaseos hyytyy korkeammassa lämpötilassa kuin laimentamaton munaseos eli noin 80 asteessa.

Makaronilaatikko kannattaa kypsentää tulikuuman uunin sijaan miedommassa uuninlämmössä, jotta rakenteesta tulee paras mahdollinen.

Liian kuumassa uunissa ruoka saattaa juoksettua ja neste erottua, jolloin lopputulos voi olla epämiellyttävän rakeinen.

Liian suuri määrä maitoa tekee laatikkoruoasta vetisen.

Täältä löydät Ruokalan makaronilaatikko-ohjeet!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit