Näin pistät munakoisot itkemään

Julkaistu:

Munakoison itkettäminen on niksi, jolla karvaan makuiset glykoalkaloidit saadaan pois kasviksesta.
Miedon makuisilla nykylajikkeilla suolaus ei ole välttämätöntä, mutta suolauksen voi halutessaan tehdä.

Itketettäessä munakoisoviipaleille ripotellaan reilusti suolaa. Suolan annetaan olla munakoisoviipaleiden päällä noin vartin verran. Suolaa imee viipaleista nestettä ja sen myötä mahdollisia karvasaineita. Munakoisoviipaleiden pinnalle nousseet pisarat pyyhitään pois talouspaperilla.

Maun lisäksi nesteen irtoaminen vaikuttaa munakoison rakenteeseen kiinteyttävästi. Tämä on hyvä konsti silloin, jos haluat kuivattaa munakoisosta vaikkapa tikkuja ranskanperunoiden tyylisesti.

Täältä löydät Ruokalan munakoisoruoat!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt