Mielitkö jotain muuta kuin lammasta? - Vappu Pimiän pääsiäismenussa herkutellaan nyhtöpossulla

Julkaistu:

Vapun helpot herkut
Kasslerilla ei voi mennä pieleen - mehukas possu paistuu uunissa pääsiäisen juhlapöytään.
Tv:n monitaituri Vappu Pimiän herkuista pääsee nauttimaan Ilta-Sanomien lauantaisin ilmestyvässä Sunnuntai-liitteessä sekä viikottain Ruokala.net -sivustolla.

Lammas ei ole ainut vaihtoehto pääsiäisen ruokapöytään.

Supersuosittu nyhtöpossu ei voi mennä pieleen, sillä rasvainen kassler pitää siitä huolen. Miedossa lämmössä uunin uumenissa se paistuu rauhassa ylikypsäksi ja mehukkaaksi. Ainut asia mitä sen valmistuksessa pitää muistaa, on laittaa liha ajoissa marinoitumaan. Mitä kauemmin se saa muhia marinadissa, sitä paremmin maut siihen tarttuvat. Kypsä possu riivitään säikeiksi tarjoiluvadille ja tarjoillaan itämaisilla mausteilla höystettynä. Aromikas korianteri, limetti ja chili maustavat lihan.

Nopea alkupala valmistuu graavi- ja kylmäsavulohesta. Nopea sekoitus smetanan joukkoon ja lohitartar on siinä. Tarjoile se sellaisenaan tai esimerkiksi saaristolaisleivän päältä. Helppo alkuruoka sopii myös pääsiäisen brunssipöytään.Pääsiäiseen kuuluvat suklaaherkut. Vapun superhelppo suklaamousse valmistuu vain kolmesta raaka-aineesta. Munat erotellaan ja valkuaiset vaahdotetaan, joten se takaa moussen kuohkeuden. Moussen voi helposti maustaa oman maun mukaan esim. minttuliköörillä tai konjakilla.

Vappu Pimiän pääsiäismenu