Evira: Näin kananmunia pitää säilyttää

Julkaistu:

Vinkki
Taina Lehdonkivi Eviran Elintarvikehygieniayksiköstä kertoo, että lainsäädäntö ei ota suoraan kantaa siihen, säilytetäänkö kananmunat jääkaapissa vai huoneenlämmössä.
Kananmunille sen sijaan suositellaan tasaista, noin 15 asteen lämpötilaa. Käytännössä Lehdonkivi suosittelee välttämään lämpötilavaihteluita siirtelemällä kananmunia kylmästä lämpimään ja takaisin.

– Näin kananmunien pinta kostuu ja munien laatu heikkenee.

Lämpötiloissa kannattaa huomioida lämpötilaerot eri jääkaappien ja huoneilman välillä.

– Jos jääkaapissa on 5 astetta ja huoneessa 20 astetta, on huoneenlämpötila lähempänä suositusta, Lehdonkivi sanoo. Säilytyksessä kannattaa kuitenkin huomioida myös säilytysaika. Kylmässä säilyttäminen pidentää säilyvyyttä.

Ota kantaa

Miten säilytät kananmunia?

Jääkaapissa 71% Huoneenlämmössä 27% Siirtelen ees taas 2%
Ääniä yhteensä 32717

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt