Arjen hedelmäsalaattiin saa uutta fiilistä eksoottisilla hedelmillä. Hedelmät sopivat mainiosti myös ruokien ja juomien maustajaksi.
Pitaija
Pitaija on eräänlainen kaktushedelmä, joka voi lajikkeesta riippuen olla keltainen tai sinipunainen. Muodoltaan pitaija on käpymäinen
Hedelmäliha on hyytelömäinen ja täynnä pieniä siemeniä. Maku on aromikas ja vähän makea
Halkaise hedelmä ja syö hedelmä puolikkaasta lusikoiden. Voit myös lohkoa hedelmän, mutta paksu kuori ei ole syötävää
Sharon eli kaki eli persimoni
Hedelmää kutsutaan lajikkeen ja kasvumaan mukaan joko kakiksi, persimoniksi tai sahronhedelmäksi.
Hedelmät muistuttavat keltaista tomaattia, kuori on oranssinkeltainen ja hedelmäliha häikäisevän oranssi
Hedelmän kannassa on neljä pyöreää ja kuivahtanutta lehteä
Hedelmät nautitaan useimmiten sellaisenaan. Sitä voi soseuttaa jälkiruokakastikkeeksi tai paloitella syötäväksi sellaisenaa. Makea hedelmä sopii juustojen kumppaniksi, ruokaisiin salaatteihin tai paahtoleivän päälle
Rambutaani
Rambutaani on litsin sukuinen hedelmäpuu, joka tuottaa karvaisia ja väriltään punaisia tai ruskean sävyisiä hedelmiä
Hedelmän sisässä on iso siemen, jota ei syödä. Hedelmäliha on läpikuultavaa, makeaa, hieman hapanta ja mehukasta
Hedelmälihan voi syödä sellaisenaan tai käyttää erilaisiin ruokiin
Tamarillo
Tamarillo muistuttaa luumua. Se on tomaatin sukulaiskasvi, minkä vuoksi sitä kutsutaan myös puutomaatiksi
Hedelmäliha on oranssinkeltaista ja sen sisällä on tummanpunainen osa, jossa on syötäviä siemeniä. Oranssi osa on maultaan kirpeää ja punainen puolestaan makeaa
Tamarilloa käytetään kuorittuna sellaisenaan erilaisiin salaatteihin. Se sopii myös soseutettuna suolaisiin ja makeisiin kastikkeisiin. Tamarilloja voi kypsentää uunissa kuten tomaatteja
Kuori irtoaa kalttaamalla aivan kuten tomaatista. Kasta hedelmä hetkeksi kiehuvaan veteen ja jäähdytä
Kumkvatti
Kumkvatti on kääpiökokoinen, hieman soikea ja kirkkaan oranssinen sitrushedelmä
Hedelmän voi syödä hyvin pestynä kuorineen
Maultaan hedelmä on yhtä aikaa vahvahappoinen, kitkerä ja makea, joten jo pieni määrä viipaloitua hedelmää maustaa ruoat tai juomat. Kumkvatista tulee hyvä marmeladi
Ruokalan hedelmäsalaatit löydät täältä!
Lähde: Kotimaiset Kasvikset