Laskiaispulla, -munkki vai sittenkin laskiaissämpylä? Katso tuunausvinkit

Laskiainen lietsoo tuunausvimmaa, ja perinteinen laskiaispulla on saanut seurakseen uusia herkkuideoita. Kokeile laskiaismunkkia tai -sämpylää.

Tuunaa laskiaispullasi näin. Vasemmalla kerma-hillotäytteinen sokerimunkki, keskellä lohi-smetanatäytteinen sämpylä ja oikealla briejuusto-hillotäytteinen pulla.

12.2.2015 16:07

Kuohkea ja kermainen laskiaispulla on ihana herkku, jonka voi nautiskella joko hillo- tai mantelimassatäytteellä, punssilla kostutettuna tai ilman.

Pullan voi myös tuunata: täytä pulla paksulla viipaleella briejuustoa, makealla hedelmähillolla ja viipaleella mantelimassaa.

Tässä pullassa viekoittelevat sekä suolaiset että makeat maut.

Laskiasipullan voi mainiosti tehdä myös munkeista. Leivo munkkitaikina itse tai osta munkit valmiina. Leikkaa munkista hattu pois ja täytä halutessasi vaikka molemmilla - hillolla ja mantelimassalla sekä kerma- tai kerma-tuorejuustovaahdolla. Vaahdon voi halutessaan lisämaustaa esimerkiksi limetin kuorella.

Valmiista munkista saa laskiaisherkun helposti. Kermavaahdon joukkoon sopii hyvin tuorejuusto.

Laskiaissämpylät syntyvät joko itse leivotuista tai valmiista sämpylöistä. Leikkaa sämpylöistä hattu pois ja täytä. Levitä sämpyläpohjille lempitäytteitäsi kuten kylmäsavustettua lohta. Pursota pohjalle smetanaa ja lisää täytteeksi mätiä, hienonnettua sipulia ja tuoretta tilliä.

Kalatäytteinen laskiassämpylä on hyvä hiukopala.

Täältä löydät lisää Ruokalan laskiaispullareseptejä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit