Ajankohtaista

Väsyttääkö? Tällä aamiaisella saat energiaa aamuihin

Julkaistu:

Energiaa
Karita Tykkä johdattaa aamiaiselle, josta jää puhdas olo.
Entinen Miss Suomi ja malli Karita Tykkä on ollut viime vuoden otsikoissa yhdestä syystä: raakaravinto. Hän on kirjoittanut kaksi kirjaa, joissa hän on jakanut osaamistaan.
Tuorein kirja käy aamiaisten kimppuun.

– Unelma-aamuni alkaa siten, että teen rauhassa lempeän kehoa herättelevän joogan ja kirjoitan muutaman rivin kiitollisuuspäiväkirjaan. Aamiainen on kehoa hellivä ja energisoiva, ja sen kupeeseen tulee iso kahvi. Pöydässä ovat rakkaimpani, ja musiikkina taustalla soi kevyt, pehmeä jazz. Ei ole kiire mihinkään, Tykkä sanailee.

Aamiainen on tärkeä osa päivää, unohtamatta hellitteleviä viikonlopun brunsseja hyvässä seurassa.

– Aamiaiseeni kuuluu aina joko vihermehu tai -smoothie, kaikki muu on vaihtuvaa. Minusta on ihanaa, että saan heti aamulla tankattua kehoni elävällä ja ravinteikkaalla tuoreruoalla. Pärjään runsaalla aamiaisella pitkälle enkä kaipaa mitään höttöruokia aamuihini.


Tykkä ei ole puritaani, joka ei siedä muuta kuin raakaruokaa.

– Ruokavalioni ei ole pelkästään raakaruokaa, vaan painotan puhtaaseen, oikeaan ruokaan ilman lisä-, väri- tai täyteaineita. Joka päivään kuuluu kuitenkin runsaasti tuoretta ja kypsentämätöntä raakaruokaa.

– Suomessa ja kylmässä ilmastossamme on tarpeellista syödä myös kehoa lämmittäviä ruokia, jos se niitä kaipaa, Tykkä muistuttaa.
Kaikki reseptit kirjasta Karita Tykkä: Hyvää huomenta (Cozy Publishing)