Näin hyödynnät jolulun inhotuimmat suklaakonvehdit

Saitko lahjaksi ällöjä liköörikonvehteja? Näillä vinkeillä nekin voi saada maistumaan!

Pandan Juhlapöydän konvehdit -rasian ananas ja vadelmamarmeladi ovat lukijoiden inhokkeja. Moni nyrpistelee nenäänsä myös liköörikonvehdeille ja tummalle suklaalle.

26.12.2014 9:40

Liköörikonvehdit ovat monelle painajaismainen joululahja. Kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen Marttaliitosta keksii liköörikonvehdeille ainakin yhden kierrätysidean.

– Mutakakku-tyyppisiin kakkuihin niitä voisi varmasti kokeilla. Esimerkiksi rocky roadiin ne ovat sen sijaan liian löysiä, Hopsu-Neuvonen toteaa.

Ruokalan ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäellä on sen sijaan useampi tärppi, joilla inhokkikonvehdit menevät alas vaikkapa uudenvuodenvietossa.

– Jäätelöä voi tehdä itse tai tuunata. Konvehdit voi sulattaa vaniljajäätelön sekaan. Vanilja pehmentää, mutta jäätelö on varmasti enemmän aikuisten makuun.

Konvehdeista voi loihtia kaveriporukalle myös lämmikettä termariin vaikkapa pulkkamäkeen, jos pakkanen tuntuu purevalta pohjoisen hiihtokeskuksissa.

– Kuuma liköörikaakao kannattaa tehdä sulattamalla konvehdit täysmaitoon. Päälle voi lisätä kermavaahtoa, Mansikkamäki vinkkaa.

Myös Fazerin Da Capo -suklaat on kehitetty aikoinaan virheellisiksi todettujen liköörikonvehtien pohjalta.

IS:n lukijaäänestyksessä ylivoimainen inhokki oli Pandan Juhlapöydän konvehtien ananaskonvehti. Kakkossijalla oli vadelmamarmeladi.

Pandan sivuilta löytyy resepti, jossa voi laittaa ananaskonvehtien lisäksi koko rasian sisällön kiertoon. Nämä muffinssit maistuvat varmasti myös perheen pienimmillekin.

Budapest-konvehteja lahjaksi saa moni, vaikka ne eivät ole toivelistalla korkealla. Anu Lahden Kääpiölinnan köökissä -ruokablogissa on kokeiltu kahtakin eri kakkureseptiä, jotka pohjautuvat Budapest-konvehteihin.

Toinen blogin resepteistä saattaa ilahduttaa Budapest-vihaajaa: konvehdit eivät maistuneet kakussa juuri lainkaan. Jäädytetty kakku sopii puolestaan edistyneemmälle leipurille.

Moni ilmoittaa inhokikseen myös tumman suklaan. Se on kuitenkin kenties helpoin inhokki hyödynnettväksi. Tumma suklaa on nimittäin mitä mainioin raaka-aine mihin tahansa suklaakuorrutukseen tai -leivonnaiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit