Näin valmistuu täydellinen uppomuna - tällä ohjeella et voi epäonnistua!

Julkaistu:

Soppa365
Tällä jokaisesta keittiöstä löytyvällä apuvälineellä valmistat uppomunan helposti.
Kananmuna on monipuolisuudessaan lyömätön raaka-aine. Tämän hetken trendikkäin kananmunaherkku on ilman kuoria keitetty uppomuna.

Onnistuneen uppomunan valkuainen on tasaisen hyytynyt ja keltuainen pehmeän valuva. Harmillisen usein uppomunaa keitettäessä lopputulos on kuitenkin repaleinen ja ruma.

Kun uppomunan kypsentää kelmun avulla, on lopputulos aina täydellinen.

Pingota kelmu löysästi kahvikupin päälle, voitele kelmu pienellä öljysipauksella, riko muna kelmuun, suolaa ja kierrä nyytiksi. Sulje nyytti kokkauslangalla tai kelmusta rullaamallasi nuoralla. Laita nyytti roikkumaan kattilan reunalle kevyesti poreilevaan veteen. Nyytin pitää upota vain juuri ja juuri veden alle. Uppomuna on valmis 4 minuutissa.

Vaihtoehtoisesti voit kypsentää ”huijarin uppomunan” myös siivilän tai mikroaaltouunin avulla.