Tällä keinolla tiedät, onko kananmuna vielä syöntikelpoinen - katso helppo ohje - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Tällä keinolla tiedät, onko kananmuna vielä syöntikelpoinen - katso helppo ohje

Viimeinen keino testata kananmunan tuoreus on rikkoa se astiaan ja tarkastella sen ulkonäköä ja hajua.

Julkaistu: 10.9.2014 19:30

Tiedätkö tämän yksinkertaisen keinon, jolla voi selvittää, pystyykö kananmunaa vielä käyttämään?

Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin huomata liian myöhään, että kananmuna olikin jo mennyt pilalle.

Erityisen ikävää on huomata kananmunan pilaantuminen siinä vaiheessa, kun sen on jo ehtinyt rikkoa leivontakulhoon muiden ainesten sekaan.

Asian tarkastamiseen on olemassa nerokas ja yllättävän yksinkertainen keino.

Yhdysvaltalainen Women's Health -lehti ohjeistaa vaihe vaiheelta tavan, jolla pari päivää parasta ennen -päivän ohittaneitakin kananmunia voi vielä turvallisesti käyttää leivontaan, ruoanlaittoon tai sellaisenaan syötäväksi.

Toimi näin:

1. Täytä lasi vedellä.

2. Pudota kananmuna varovasti lasiin.

3. Jos muna uppoaa, se on vielä käyttökelpoinen.

4. Mikäli muna jää veden pinnalle kellumaan, on se jo ainakin hieman vanhentunut.

5. Kananmuna ei silti ole välttämättä vielä pilaantunut. Testaa vielä rikkomalla muna kulhoon.

6. Haista kananmunaa ja tutki sen rakennetta. Mikäli muna ei haise pahalta tai näytä oudolta, voit käyttää sen huoletta.

Pilaantuneen kananmunan kelluminen johtuu siitä, että sen sisälle on ehtinyt kertyä enemmän ilmaa, joten muna ei ole yhtä painava upotakseen lasin pohjalle.

Mikäli siis haluaa olla täysin varma siitä, että ruoanlaitossa käytettävä kananmuna on tuore, kannattaa tehdä uppoamistesti – kaiken varalta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit