Ajankohtaista

Näin pilkot tomaatit oikein

Julkaistu:

Keittiökikka
Luulitko osaavasi jo? Tarkistapa tästä!
Tomaattien pilkkominen on pikkujuttu, jos niistä valmistaa ruokaa. Silloin on aivan sama, mihin suuntaan antaa veitsen viuhua. Mutta jos tomaattipalaset on tarkoitettu tarjoiltavaksi tuoreena, kannattaa katsoa, mihin suuntaan leikkaa.
 
1. Valitse veitsi

Sahalaitainen veitsi on paras. Sileäteräinenkin käy, jos se on huipputerävä. Hiukankin tylsä terä painaa tomaatin herkän pinnan lyttyyn, jolloin palasista ei tule hyviä.
 
2. Siivuta näin

Aseta tomaatti kyljelleen niin, että sen kanta osoittaa joko vasemmalle tai oikealle. Oikealle, jos olet oikeakätinen ja vasemmalle, jos leikkaat vasemmalla. Leikkaa ensimmäinen ohut siivu, jolloin kantaosa irtoaa. Jatka leikkaamista samansuuntaisesti.

Tomaattisiivut pysyvät parhaiten kasassa, kun ne on leikattu juuri tällä tavalla. Silloin tomaatin oma rakenne pitää viipaleet koossa.
 
3. Leikkaa lohkoja

Tomaattilohkot salaattiin ovat parhaita, kun ne on leikattu niin, että tomaatin siemenet pysyvät nätisti paikoillaan pikku taskuissaan, eivätkä leviä heti ympäriinsä. Lohkot leikataankin kuten vaikkapa appelsiinista: Tomaatin kanta ylöspäin leikkuulaudalle, ensin halkaisu puoliksi ja sen jälkeen puolikkaiden halkaisu pystysuunnassa niin monta kertaa kuin tarve on.
 
Lähde: Thekitchn.com

 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt