Ajankohtaista

Kesäjuhlat tulossa, mutta booli puuttuu? Tässä ohje, joka säväyttää jo tarjoiluastiallaan

rac

Julkaistu:

Juomat
Jos kesäjuhliin haluaa näyttävän ja hyvän boolin, kannattaa panostaa niin juomien laatuun kuin tarjoiluastiaan. Tässä boolissa yhdistyvät viski, karpalo ja inkivääri.
Baarimestari Henri Lahti on kaivertanut boolimaljan isosta jäälohkareesta. Jäitä voi tilata isona kimpaleena, rouheena, siivuina.Jos pakkasessa on paljon tilaa, voi jääkuution pakastaa itsekin. Silloin vesi tulee laittaa kovasta muovista valmistettuun kylmälaukkuun. Vesi jäätyy pohjasta alkaen, jolloin kimpaleen yläosaan jää harmaa massa. Se tulee sahata pois. Jäämalja on kauneimmillaan kirkkaana.

Kesäjuhlien Rooibos Punchin ohje löytyy täältäSuositeltu annoskoko jokaiseen booliin on 1,5 dl per henkilö. Tämä booliresepti on sovitettu noin litran kokoisiksi, joista riittää boolia noin seitsemän hengen tarjoiluun.

Boolit.fi-sivuston annoslaskurin avulla boolireseptit voi muuntaa helposti haluamansa kokoisiksi. Annoslaskuriin syötetään valittu henkilömäärä, ja laskuri muuntaa boolireseptien mittasuhteet sopiviksi kyseiselle henkilömäärälle. 
 

Kuvausrekvisiitta:

Ilmakuplaton jäälohkare boolimaljana (Karhujää Oy, puh. 0400 989 337)

Jäälohkareita saa kilohinnalla 1,50/kg (sis. alv.). 50 kg:n lohkare riittää hyvin boolin jäähdytykseen. Reseptissä lohkareeseen on varovasti koverrettu jääpiikillä “kulho” boolille. Jäälohkareista voi myös lohkoa jääpiikillä näyttäviä jääpaloja booliin. Jäälohkareen alle on suositeltavaa asetella pyyhe tarjoilun ajaksi, sillä jää sulaa hiljalleen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt