Ylellinen booli ylioppilaalle - muista tämä baarimestarin vinkki juomaa sekoittaessasi

rac

Julkaistu:

Booliohje
Ylioppilasjuhlissa voidaan perinteisen kuohuviinin tai samppanjan tilalla, tai rinnalla, tarjoilla boolia. Ruusun ja vadelman yhdistelmä on täydellinen - myös boolissa.
Baarimestari Henri Lahti on kehittänyt IS:n lukijoille ylioppilasboolin, jossa yhdistyvät ruusu ja vadelma.

Lahti muistuttaa, että boolin tekemisessä saa olla luova, eivätkä mitat ole niin nokonuukia.

Mutta yhdestä asiasta täytyy pitää kiinni: boolimestarin tulee muistaa aina maistaa juomasekoitustaan ennen kuin vie sen tarjolle.




Ruusuinen tervehdys - juhlava aloitusmalja ylioppilasjuhliin

(Alkoholipitoisuus: noin 10 %)

- 0,8 dl Steenbergs-luomuruusuvettä tai muuta ruusuvettä
- 1,6 dl Bols Raspberry -vadelmalikööriä
- 1,6 dl Valio Gefilus mustikka-vadelmakeittoa
- 6,0 dl kuohuviiniä tai samppanjaa

Valmista sekoittamalla Bols Raspberry, ruusuvesi ja mustikka-vadelmakeitto yhteen erillisessä astiassa. Kaada samppanja tarjoiluastiaan ja lisää mukaan muut ainesosat rauhallisesti kaataen, jotta samppanja ei kuohu yli. Koristele ruusun terälehdillä.


Suositeltu annoskoko jokaiseen booliin on 1,5 dl per henkilö. Tämä resepti on sovitettu noin litran kokoiseksi, joten siitä riittää boolia noin seitsemän hengen tarjoiluun.

Boolit.fi-sivuston annoslaskurin avulla boolireseptit voi muuntaa helposti haluamansa kokoisiksi. Annoslaskuriin syötetään valittu henkilömäärä, ja laskuri muuntaa boolireseptien mittasuhteet sopiviksi.

Kuvausrekvisiitta: Boolisuihkulähteen (Catering Farfalle), ruusut (Kaivokukka Kamppi)

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt