Toinen toistaan upeammat voileipäkakkuideat kevään juhliin - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Toinen toistaan upeammat voileipäkakkuideat kevään juhliin

Voileipäkakku on tehnyt uuden tulemisen. Trendikäs juhlien järjestäjä kattaa nyt suolaiseen juhlapöytään itse tehdyt voileipäkakut.

Lohi- ja raputäytteinen voileipäkakku koristellan pihakukilla.­

26.5.2014 6:40

Voileipäkakkuun kannattaa käyttää suuria paahtoleipä- tai vuokaleipäviipaleita. Yhdistä tummaa, vaaleaa ja rouheista leipää.

Leipäsiivut eivät saa olla kovin paksuja, täyte on kuitenkin tärkeässä osassa voileipäkakkua ja leipä ei saa viedä huomiota makoiselta täytteeltä.

Voileipäkakun täytteet

Täytteinä voi olla erilaisia tahnoja. Kypsä savukala, ravut, mätitahna ja tonnikala sopivat kalakakkuihin. Broileri, kinkku ja salamit sopivat hyvin lihakakkuihin. Täytteeseen sidosaineeksi voi laittaa erilaisia tuorejuustoja, majoneesia tai ranskankermaa. Yrtit ja sitruuna tuovat raikkautta.

Käytä kakku- tai leipävuokia

Kokoa ja täytä kakku jo edellisenä päivänä ja koristele vasta juuri ennen tarjoilua. Näin kakku ehtii vetäytyä hyvin.

Käytä kakku- ja leipävuokia apuna oikeanlaisen muodon aikaan saamiseksi. Pitkulaiset leipävuoat ovat käteviä. Pyöreisiin kakkuvuokiin paahtoleipiä pitää leikkailla vähän enemmän.

Oliiveilla koristeltu voileipäkakku maistuu tsatsikille. Raikkaassa kakussa on vaaleista hapankorpuista tehty pohja.­

Raitajuuret ja punamangoldinlehdet koristavat broileritäytteistä voileipäkakkua.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit