Onko tämä maailman paras tapa paistaa pekonia?

Julkaistu:

Vinkki
Lisää vain salainen ainesosa, ja saat ihanaa, rapeaa pekonia ilman roiskeita.
Sopiva määrä pekonia tuo mahtavasti makua lukuisiin ruokiin ja on aamiaispöydän klassikko. Paistaminen sen sijaan saattaa stressata: pannulta roiskuva rasva on ikävä kokkauskaveri. Ja ettei pekoni taas pääsisi palamaan?

Pekonipulmiin on olemassa salainen ase, joka löytyy jokaisesta keittiöstä: tilkka vettä. Vesi estää rasvan roiskumisen ja tekee pekonin koostumuksesta juuri sopivan rapean ja pehmeän yhdistelmän. Lisäksi siitä on apua, jos pekoni meinaa herkästi palaa.

Homma sujuu näin: Laita pekoniviipaleet kylmälle paistinpannulle. Lisää vettä sen verran, että vesikerros peittää juuri ja juuri kokonaan pannun pohjan. Ala paistaa kuumalla liedellä. Käännä pekonisiivuja kerran vedessä paistumisen aikana. Vedellä kestää viitisen minuuttia haihtua pannulta pois.

Kun vesi on haihtunut, vähennä lämpöä ja jatka paistamista normaaliin tapaan niin, että pekoniin tulee rapea pinta.

Kiehuva vesi pitää rasvan kiinni pekonissa. Näin se ei tirise siivuista keittiön seinille, ja auttaa tekemään koostumuksesta erinomaisen.

Lähde: Thekitchn.com

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt