Tomi Björck: Tätä et voi mokata, kinuskikastike vain yhdestä raaka-aineesta!

Julkaistu:

Makeaa
Kinuskikastikkeen valmistus alusta alkaen itse voi olla haastavaa. Tällä reseptillä se onnistuu varmasti.
Kinuskikastike valmistetaan perinteisesti sokerista ja kermasta. Sokerin paahtuminen menee helposti yli ja se palaa. Kastike jää myös usein löysäksi.

Björckin viiden ravintolan listalla on usein herkullisia jälkiruokia, joissa on paksua kinuskikastiketta.

Paksun ja makean kastikkeen valmistus onnistuu myös kotona. Todella helposti!

Tarvitset vain yhden säilykepurkin makeaa kondensoitua maitoa. Purkista poistetaan etiketti ja purkki upotetaan kiehuvaan veteen. Purkkia keitellään noin tunti-kaksi tuntia. Purkin on oltava veden alla koko keittämisen ajan. Nosta purkki jäähtymään ja avaa se jäähtymisen jälkeen. Paksu ja herkullinen kinuski on valmista. Käytä se haluamallasi tavalla. Kirsikka-suklaabrownie on yksi herkullinen vaihtoehto.

Kondensoitu maito on maitotiivistettä ja siihen on lisätty runsaasti sokeria. Sitä löytää kaupoista usein leivontatarvikehyllystä tai aasialaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä. Varmista, että se on makeutettua. Kondensoitua maitoa on saatavilla myös makeuttamattomana.

Tomi Björckin ja yhtiökumppani Matti Wikbergin ravintoloista neljä niistä sijaitsee Helsingissä ja yksi Tukholmassa. Farangin, Gaijinin ja Boulevard Socialin perään listan jatkoksi aukesi viime viikolla Bronda.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt