Ajankohtaista

Ota huomioon nämä asiat pakatessasi eväitä ulkoiluretkelle

Julkaistu:

Hiihtis
Eväskirjan (Moreeni) kirjoittaja ruokatoimittaja Matleena Lahti antaa vinkit hiihtoloman eväsretkelle.
Hiihtolomalla on aikaa tehdä pitkiä hiihtolenkkejä tai muuten vain ulkoilla. Ruoka maistuu urheilun lomassa ja ulkoilmassa syötynä se maistuu vielä paremmalle kuin sisätiloissa.

Uutuuskirjassa Eväskirja on vinkkejä muun muassa talvisten ulkoiluretkien eväiksi. Kirja on monipuolinen opas omien eväiden tekemiseen. Tämän luettuaan ei tarvitse enää koluta kaupan valmisruokahyllyjä.

Ruokatoimittaja ja kotitalousopettaja Lahti antoi IS:n lukijoille vinkit mitä kannattaa ottaa huomioon pakatessa eväitä talvipakkasilla.

- Kesällä eväät on suojattava kuumuudelta, talvella sen sijaan jäätymiseltä. Pakkaa eväät esim. pieneen kylmälaukkuun ja lisäeristä tarvittaessa sanomalehdellä tai huovalla. Pakatessasi ruokaa muista isot ruokatermokset, joihin voit pakata vaikka tulikuumat uuniperunat tai keitot, Lahti vinkkaa.

Muista pitää itsesi lämpimänä. Lämpimät keitot ja liemet lämmittävät ulkoilijaa. Kuumien juomien lisäksi kannattaa muistaa erilaiset liemet. Itse tehty kanaliemi tai aromikas keitto sopivat ulkoilijan reppuun evääksi. Keitot pysyvät lämpiminä ruokatermoksissa.

- Hyvä retkieväs on kokonainen, koverrettu ja täytetty leipä. Raasta täytteeseen porkkanaa tai muita juureksia, lisää kypsää lihaa tai kalaa sekä etikkasäilykkeitä. Leipä on helppo kuljettaa mukana kokonaisena ja paloitella eväspaikalla.

Jos retkellä on nuotiopaikka, ota mukaan itse valmistettua kotimakkaraa ja retkisinappia. Myös raclette onnistuu ulkoilmassa, kun pilkot juustot valmiiksi kotona.

Ruokalan reseptejä evääksi hiihtolenkille

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt