Jäikö jouluruokia yli? Katso, miten niitä voi jalostaa

Julkaistu:

LIV
Jouluruoat alkavat usein kyllästyttää nopeasti aaton jälkeen. Näillä vinkeillä tähteet saa hyötykäyttöön.

Joulupöydän ruokia tulee usein tehtyä liikaa, ja laatikoita, kinkkua, kaloja sekä rosollia täytyy syödä vielä päiviä jouluaaton jälkeen.

Pirkanmaan Marttojen toiminnanjohtaja Marja Kuuteri-Kallio kertoo, millä tavoin jouluruokien tähteitä voi jalostaa eteenpäin.

1. Kinkku

Kinkun loput voi helposti valmistaa kinkkukiusaukseksi tai käyttää hernekeiton lihoina. Jos haluaa kokeilla jotakin hieman erilaista, voi kinkun suikaloida ja tehdä siitä pastakastiketta.

2. Rosolli

Rosollista on hankalampi muokata muita ruokalajeja. Jos epäilee, että rosollia jää joulupöydässä yli, kannattaa ainekset pilkkoa erillisiin astioihin, ja yhdistää vain pienempiä määriä kerralla. Tällöin rosollin omenat, perunat tai punajuuret pysyvät erillään, ja niitä voi käyttää ruoanlaittoon normaaliin tapaan. Rosolliaineksista saa esimerkiksi italiansalaatin.

3. Laatikot

Lanttu-, peruna- ja porkkanalaatikoiden huono puoli on, ettei niitä oikein voi käyttää uusien aterioiden pohjana enää joulun jälkeen. Siksi laatikoiden suhteen oikea määrä on tärkeä seikka. Mikäli laatikoita jää yli, voi loput pakastaa, ja syödä vaikkapa uutena vuotena.

4. Kalat

Savukala ja graavilohi kuuluvat monessa suomalaisperheessä perinteiseen joulupöytään. Kala on kätevä jouluruoka, koska siitä saa monipuolisesti jalostettua uusia ruokia, kuten pastakastikkeita, salaatteja tai kiusauksia.

Laura Glad

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt