Halloween - kurpitsamenu viikonlopun juhliin

Julkaistu:

Halloween-juhlissa herkutellaan. Juhlaa vietettiin Yhdysvalloissa lokakuun viimeisenä päivänä, Suomessa juhlitaan usein pyhäinpäivän viikonloppuna.

Syksyn värikkäin raaka-aine on kurpitsa. Se on myös amerikkalaisen Halloween-juhlan symboli.

Kurpitsalyhtyjen valmistus on levinnyt meillekin halloweenin myötä. Kurpitsaa voi kuitenkin käyttää monipuolisesti myös ruoanlaittoon.

Maukkaasta ja nopeasti kypsyvästä kurpitsasta voi valmistaa herkullisia lämpimiä ruokia sekä salaatteja.

Kurpitsa sopii erittäin hyvin kevyttä tai vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavan ruokapöytään. Siinä on vain 16 kcal ja 2 g hiilihydraatteja 100 g:ssa.

Siitä valmistuu perunamuusin tapaan herkullinen kurpitsamuusi, sitä voi paahtaa uunissa uuniperunan tapaan, käyttää tahnoissa, sosekeittojen aineksena sekä paahdettuna salaateissa. Kurpitsa sopii loistavasti myös säilöntään ja leivontaan.

KURPITSAN KYPSENNYS:

Kurpitsan voi kypsentää joko uunissa paahtamalla, pannulla paistamalla tai keittämällä. Voit nostaa sen halkaistuna uuniin 200 asteeseen ja kypsentää noin 30–40 minuuttia tai kuoria ja pilkkoa uunivuokaan.

Kuoritut palat voi kypsentää myös keittämällä ja pieneksi pilkottuna  pannussa paahtamalla.

Halloween-menu

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt