Ajankohtaista

Kokonainen broileri on sunnuntaiherkku - katso reseptit!

Julkaistu:

Kokonainen broileri on unohdettu herkku. Vihdoin myyntiin on tullut luomuversio, jonka myötä ruokalaji nousee aivan uusin ulottuvuuksiin.
Välimaan tilalla Sastamalassa tehdään historiaa ja kasvatetaan luomubroileria. Viljelijäpari Helena ja Jyrki Ojala tuottavat tilallaan ekologisesti ja eettisesti kestävää lihaa: luomunautaa, -possua ja -broileria. Keskiössä on ympäristön ja perinteiden kunnioittaminen.

Broilerit ovat hidaskasvuista rotua. Ne viettävät lokoisia päiviä keväästä syksyyn ja nauttivat ulkoilmasta siirrettävässä tarha-aitauksessa apilanurmella. Ruokalistalla on tuoretta ruohoa ja tilan omaa luomuviljaa.

– Luomubroilerin liha on tehotuotetun broilerin lihaa maukkaampaa, täyteläisempää ja riistaisempaa, Ojala kertoo.

Luonnonmukainen kasvatus näkyy myös luomubroilerin hinnassa, joka on jälleenmyyjästä riippuen 28–40 €/kg. Kasvatus ei ole halpaa hommaa. Suolaisen hintalapun unohtaa, kun puraisee koipea. Täyden masun lisäksi ruokailukokemuksesta jää hyvä mieli, kun tietää, että eläimellä on ollut hyvä elämä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Broilerista kannattaa käyttää kaikki osat. Kun broilerin liha on kadonnut parempiin suihin, luista voi keittää liemen. Se on itse valmistettuna lisäaineetonta ja täysin luomua, jos käytät liemeen myös luomujuureksia. Liemen voi pakastaa, jos se ei tule käyttöön heti.

Luomubroileria myy muutama kauppias pääkaupunkiseudulla ja Tampereella.

Luomubroileria myyvät pk-seudulla Tammiston ja Sellon K-Citymarketit ja Saaripuoti Lauttasaaressa sekä Tampereella Lähiruokapuoti Lempi.

Välimaan tilalta voi ostaa tuotteita myös suoraan.

Kokonaiselle broilerille voi tehdä makoisan mausteseoksen sitruunasta ja yrteistä. Paiston aikana irtoavan liemen voi käyttää kastikkeeksi tai keiton pohjaksi. Lisukkeeksi kannattaa valita kauden vihanneksia.

Bearnaisekastike on mainio kastike broileriruuille.

Reseptit

>>Kokonaisena paistettu luomubroileri

>>Paahdetut kasvikset

>>BearnaisekastikeKommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt