Rullataan sushia - sushin tekeminen onnistuu myös kotona!

Terveellisen, näyttävän ja herkullisen sushiaterian voit valmistaa yllättävän helposti myös kotona.

Nigirisushit ovat riisipalleroita, joiden päällä on lihaa tai kasviksia.

29.12.2011 14:00

Japanilainen ruoka, etenkin sushi, on suosittua ympäri maailman. Suomessakin japanilaisia ravintoloita löytyy jo melkein kaikista suurimmista kaupungeista.

Terveellisen, näyttävän ja herkullisen sushiaterian voit valmistaa yllättävän helposti myös kotona. Suurista marketeista löydät tarvittavat raaka-aineet ja valmistukseen tarvittavat välineet. Japanilaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneita liikkeitäkin on jo olemassa, ja niiden kotisivuilta löytyy runsaasti vinkkejä kotona järjestettävän sushi-illallisen järjestämiseen.

Japanilaisen ruoan ehkä tunnetuin muoto on merilevään käärityt pienet rullat ja riisipallerot, jotka ovat kauniita kuin leivokset.

Sushirullia ja riisipalleroita voi valmistaa niin kalasta kuin kasviksistakin. Kalan ei tarvitse olla välttämättä raakaa, kylmäsavu- tai kevyesti paistettu kala sopii täytteeksi myös.

Käytä aina mahdollisimman tuoreita ja hyvälaatuisia raaka-aineita. Kalan tulee olla aina tuoretta suolaisen veden kalaa, jos käytät kalan raakana.

Kasviksista erityisesti kurkku ja avokado ovat sushirullien täytteisiin sopivia. Kokeile rohkeasti erilaisia raaka-aineita.

Sushi-illallisella voit tarjota myös keitettyjä soijapapuja, edamamepapuja. Niitä löytyy pakasteena japanilaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä. Keitä pavut nopeasti ja ripottele päälle suolaa. Ne ovat todellisia makupaloja ja jäät niihin helposti koukkuun. Tarjottavaksi sopii myös merilevästä tehty salaatti ja lihan ystäville voit valmistaa yakiniku-annoksen, joka saa raikkaan omenaisen kastikkeen.

Ruokajuomaksi sopii hyvin raikas vesi. Japanilaiset juovat ruoan kanssa myös teetä. Japanilainen vihreä Sencha tee on aromikasta ja erittäin suosittu ruokajuoma. Alkon valikoimasta löydät japanilaista olutta sekä suosittua sakea, jotka molemmat sopivat japanilaiselle illalliselle. Tarjoile alkudrinkkinä Ruokalan hauskaa sakesta ja kurkusta valmistettua cocktailia, kurkkusaketinia.

 

Näillä ohjeilla valmistat herkullisen japanilaisen illallisen

 

>>Saketini

>>Sushiriisin keitto-ohje

>>Merileväsalaatti ja edamame papuja

>>Misokeitto

>>Nigirisushit

>>Makisushirullat

>>Yakiniku

Kurkkujuomassa on sakea.

Tarjoile alkuun keitettyjä edamame-soijapapuja.

Tarjoile sushien kanssa vihreää teetä.

Tarjoile yakinikun kanssa omenakastiketta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit