Ravivihje: Toto64 Östersund 3.5.2021

Julkaistu:

Toto64
Kova kylmäverikaksikko Östersundin Toto64-pelin luottohevosina.
Östersund isännöi raviviikon ensimmäistä Toto64-kierrosta. Rivi vaikuttaa ennakkoon suhteellisen selväpiirteiseltä ja pelihevoset erottuvat monissa kohteissa selkeästi edukseen.

Vihjesysteemien varmoina starttaavat Bellfaks (T64-1) ja Ulvsåsen (T64-6). Arvoa riville haetaan yllätysmerkkien Spicy Moriquen (T64-2), Cab Frontlinen (T64-4) ja Frida Taxamin (T64-5) muodossa.

Peliaika päättyy neljännen lähdön starttiin kello 20.30.


Toto64-1

Avauskohde tarjoaa kiinnostavan kannanoton mahdollisuuden. Hurjassa kunnossa kisaava 6 Bellfaks oli suosikeista rata-arvonnan onnekkain ja tässä sillä olisi hyvä sauma napata kauden avausvoitto. Viimeksi Bergsåkerissa hevonen otti kiihdytyksessä toivottoman tuntuisen laukan, mutta paikkaili sen vielä upealla 20,8-vauhtisella kirilenkillä, josta jälkimmäinen 500 metriä sujui peräti 18,8-kyytiä. Toissa kerralla ruuna joutui taipumaan johtopaikalta äärimmäisen niukasti tälläkin kertaa vastassa olevalla 8 Don Vikingille. Tällä kertaa rattaille hyppää Mats E Djuse, mikä on näiden Jan-Olov Perssonin hevosten kohdalla usein viitannut siihen, että voittoa metsästetään silloin aivan tosissaan. Alustava kakkossuosikki maistuu näistä lähtökohdista varmaksi asti.

Suosikiksi luotettu 8 Don Viking kilpailee sekin rautaisessa vireessä ja pystyy vahvan fysiikkansa puolesta menestymään monenlaisilla juoksuilla. Viime aikoina parhaat onnistumiset ovat tulleet montén puolelta, mutta maaliskuun Bergsåkerin voitto osoitti sen pystyvän paljoon myös kärrylähtöjen puolella. Ulkoradalta juoksusta tulee väkisinkin haastava ja voitto edellyttää näistä asemista rankkaa suoritusta.

9 Järvsöodin onnistui pitämään viimeksi Bellfaksin niukasti takanaan, mutta tallikaverin esitys oli paha alkulaukka huomioiden silti selvästi vahvempi. Ori tuli päätöspuolikkaan komeasti 19,3-kyytiä ja osoitti vireen olevan selvässä nousussa. 5 Torpa Olea on kovan haasteen edessä tasokkaita oriita ja ruunia vastaan, mutta Hans Berghin suojatilta otetaan pitkästä aikaa kaikki kengät pois ja reipas avaaja tähyää alussa sisäradan parhaille paikoille. Kärkipään sijoitus ei silloin yllättäisi. 7 Art Nökkve hyötyy selvästi kenkien riisumisesta, mutta päivän vire on arvoitus kolmen kuukauden tauon jälkeen ja totosija olisi tässä vaiheessa huippuonnistuminen.

Juoksunkulku: Bellfaks hakee johtopaikan Torpa Olealta. Don Viking kiertyy rinnalle.

Pelijakauma: Bellfaks (23%) on reippaasti alipelattuna maistuva varmayritys.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto64-2

Toisessa kohteessa rankingin avaa 5 Claude P.Hill, joka onnistui Dannerossa korkkaamaan kauden voittotilin auki ja tehtävä näyttää jälleen sopivalta. Tuolloin ruuna kiertyi viimeisellä takasuoralla keulahevosen kupeelle ja punnersi lopussa niukkaan voittoon. Kunto ei ole ainakaan laskussa neljänteen kilpailuun tauon jälkeen ja vastus on suhteellisen heppoinen, joten kaikki saumat pärjäämiselle ovat jälleen olemassa.

2 Lyckans Quick voisi onnistuneella kiihdytyksellä puolustaa alussa johtopaikan ja sieltä se osallistuisi lyhyellä matkalla voittokamppailuun. Viimeksi Rommessa hevonen avasi sisältä parhaiten, mutta avauskaarteen hyppy pilasi pelin. Helmikuussa Gävlessä se oli johtavan takaa vastaavanlaisessa tehtävässä hyvä kakkonen ja hävisi voitonkin vain niukasti.

12 Nuclear Håleryd olisi ollut paremmalta paikalta kova luu tähän porukkaan, mutta piippuhyllyn paikalta kaikkien kiertäminen ei ole helppoa ja starttiväliäkin on kertynyt reilu kuukausi. Viimeksi Bergsåkerissa se starttasi suosikkina lyhyen matkan kilpailuun, mutta ei ehtinyt takapareista kuin kakkoseksi. Juoksun onnistuessa hevosen kapasiteetti riittää toki tällaisessa lähdössä pitkälle.

3 Spicy Moriquen statistiikka ei liikoja lupaile, mutta nopea kiihdyttäjä saanee tässä maukkaat asemat sisäradalta ja voi olla ilman kaikkia kenkiä yllätysvalmis. Viidentenä merkkinä mukaan 9 Pastor on Line, joka piti Hagmyrenissä keulasta niukkaan voittoon. Tällä kertaa suosikit ovat kovempia ja juoksusta tulee haastavampi.

Juoksunkulku: Lyckans Quick ja Spicy Morique avaavat parhaiten ja ne ratkovat kaksi parasta sisäradan paikkaa. Claude P.Hillillä ajetaan aktiivisesti.

Pelijakauma: Ei suurempia vääristymiä. Nuclear Håleryd (22%) voi kuumua hienolla tulosrivillä liikaa.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 5, 2, 12
Suuri: 5, 2, 12, 3, 9

Toto64-3

6 Donners Am kilpaili alkuvuodesta rajussa iskussa ja vastaavanlaisella menolla tämäniltainen tehtävä olisi Per Linderothin suojatille erittäin sopiva. Maaliskuun lopulla Bergsåkerissa ruuna piti keulasta varmaan voittoon. Sitä edeltäneessä Rommen 75-lähdössä hevonen eteni alkumatkasta johtopaikalle, mutta jäi jatkossa Algot Zonettin armottomaan mankeliin ja joutui lopussa hieman antautumaan, pitäen kuitenkin kovan prässääjänsä loppuun asti takanaan. Tällä kertaa vastassa ei ole aivan yhtä kovia menijöitä.

3 Berra Steel saa rutinoituneisiin takahevosiin peräti 60 metrin etumatkan, eikä kyvykkään ruunan tavoittaminen ole silloin aivan yksinkertainen tehtävä. Daniel Wäjerstenin suojatti näytti parasta osaamistaan maaliskuun alussa Östersundissa, kun se jyräsi johtavan rinnalta tyylikkäästi ykköseksi. 2600 metriä ei ole helpoin matka oikeanlaisen vauhdinjaon määrittelyyn, mutta onnistuneella ajosuorituksella voittoonkin on kaikki saumat.

7 Weekend Fun starttasi Bergsåkerissa hyvätasoisen monté-lähdön yhtenä suosikeista, mutta pilasi viimeisellä takasuoralla laukkaan. Daniel Wikbergin suojatti meni vuodenvaihteen molemmin puolin lupaavasti myös kärrylähtöjen puolella, joten eiköhän siltä voi odottaa tässäkin hyvää suoritusta. Parhaimmillaan se voisi päästä liftaamaan pitkään Donners Amin selässä ja yrittää lyhyellä kirillä ohitusta.

Seuraavina rankingissa tulevat 4 Lyckans Olov ja 1 Empir Brick eivät ole hanakoita voittamaan, mutta pystyvät huippupäivänä kamppailemaan himmeämmistä totosijoista.

Juoksunkulku: Berra Steel lähtee vetämään joukkoa. Matkavauhti tuskin menee missään kohtaa aivan lönköttelyksi. Donners Am etenee johtavan rinnalle viimeistään kirilenkin alkaessa.

Pelijakauma: Ei suurempia vääristymiä.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 6, 3, 7
Suuri: 6, 3, 7

Toto64-4

Nelivuotislähdössä 4 G.K.Justus kerää alustavasti paljon pelikannatusta. Stefan Arvidssonin suojatilla on heittää pöytään selvästi vakuuttavimmat viime aikojen kuntonäytöt ja ruuna juoksee ennakkotietojen mukaan nyt ensimmäistä kertaa ilman takakenkiä. Viimeksi hevonen nappasi hyvän kakkosen johtavan rinnalta ja Solvallan ykkönen tuli komealla maalisuoran loppuvedolla toivottoman tuntuisista asemista. Tällä kertaa vastassa on muutamia kyvykkäitä vastustajia ja tasaisen avaajan juoksunkulussa voi olla omat haasteensa. Ei varmaksi.

5 Excellent Ima avasi kauden melko tasaisella esityksellä ja pitkä tauko näkyi selvästi etenkin maalisuoran terävyyden uupumisena. Viime kaudella ruunan paras esitys nähtiin syyskuussa Solängetissa, kun se sijoittui neljänneksi kovassa Breeders' Crownin karsinnassa. Sopivalla juoksulla pärjääminen ei nyt yllättäisi. 1 Load Master lienee kapasiteetiltaan lähdön ykköshevonen, mutta iskukyky on arvoitus uudelta valmentajalta ja pitkän starttitauon jälkeen. Viime kaudella ruuna mittasi kykyjään kovimpia ikäluokkatehtäviä myöten, joissa parhaaksi saavutukseksi jäi lyhyen matkan E3-kilpailun finaalipaikka. Sekin on toki tällaisessa seurueessa kovaa valuuttaa. 6 Cab Frontline ei pysynyt Solvallassa kunnolla G.K.Justuksen puserossa, vaikka sai tasaisemman juoksun parijonossa sen takana. Alustava viisi prosenttia on silti liian matala pelikannatus kyvykkäälle hevoselle.

7 Fly Bird Fly hyökkäsi viimeksi loppukaarteessa ja kiri helponnäköisesti yllätysvoittoon. Tehtävä on nyt tiukempi ja lähtöpaikka hankala. 2 Exclusiva Lissiltä otetaan kenkiä pois ensimmäistä kertaa. Vastus on tammalle kova ja starttiväliäkin on kertynyt pari kuukautta. 3 Zätas Forever Starilla on niin ikään taukoa alla ja voitto olisi tässä yllätys.

Juoksunkulku: Zätas Forever Star pääsee ensimmäisenä sisäradalle, mutta luopuu paikastaan. Excellent Ima tai G.K.Justus hakee jatkossa keulapaikan.

Pelijakauma: G.K.Justus (65%) on liian suuri suosikki. Haastajat ovat järjestään alipelattuja.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 4, 5, 1, 6
Suuri: 4, 5, 1, 6, 7, 2, 3

Toto64-5

Päivän Duon avauksessa 8 Zooropa saa kantaakseen selvät suosikinpaineet, vaikka starttiväliä on kertynyt pari kuukautta ja lähtöpaikka on haastava. Robert Dunderin suojatin tulevaisuuden mittarit ovat todennäköisesti 75-tasolla, joten tässä porukassa siltä on pakko odottaa heti menestystä. Viimeksi Bergsåkerissa tamma komppasi keulassa juosseen Pleasure for Cashin tuntumassa maaliin ja jätti taakseen muun muassa kovan Merrittin. Reippaan avaajan taktiikka lienee suoraviivaisesti eteenpäin ja johtopaikan irrotessa voitto olisi erittäin lähellä.

9 Elsa Mearas avasi kauden aivan kelpo esityksellä, kun tamma seuraili kovassa 11-lopetuksessa hyvin porukan keskellä maaliin. Per Linderothin suojatti nappasi viime lokakuussa Solängetin 75-kierrokselta Diamantstoet-karsinnan voiton, joten parhaana päivänä sen kapasiteetti riittää varsin pitkälle näissä tammalähdöissä ja hevonen jatkaa optimibalanssillaan ilman kaikkia kenkiä.

4 Lisa S.E. kilpailee hieman tauluaan paremmassa kunnossa ja lähtöpaikka mahdollistaa hyvän juoksun kärjen tuntumassa. Toissa kerralla Solvallassa hevonen oli tekemässä vahvaa suoritusta toiselta ilman selkää, mutta pilasi loppusuoralla laukkaan. Viimeksi Bergsåkerissa potku jäi tasaisemmaksi, mutta tehtävä on tammoja vastaan taas sopivampi. 5 Avantis Red Witch sai tulla Bollnäsin pistelähdössä toisesta ulkoa kiertelemättä ja punnersi lopussa niukkaan voittoon. Viimeksi esitys oli vain asiallinen johtavan takaa. Nopea avaaja tähyää jälleen tarkkaa reissua sisäradalla ja pystyy suosikkien epäonnistuessa kamppailemaan kärkisijoista.

Jymypaukkuna mukaan vielä aivan pelaamaton 1 Frida Taxam, joka hyötyy reippaana avaajana sisäradan lähtöpaikastaan ja tammalle on tästä luvassa tarkka juoksu kärjen tuntumassa. Viimeksi hevonen joutui vetämään johtopaikalla avaustuhannen reipasta ja taipui ymmärrettävästi. Tuskinpa se Zooropaa pystyy normaalioloissa lyömään, mutta sen epäonnistuessa lähtö muuttuisi todella avoimeksi.

Juoksunkulku: Frida Taxam on sisältä nopein, mutta luovuttanee tällä kertaa paikkansa suosiolla. Avantis Red Witch lienee ensimmäinen johtotehtävien kyselijä. Myöhemmin Zooropa saattaa edetä aina kärkeen asti.

Pelijakauma: Elsa Mearasin (14%) pitäisi erottua selvemmin ykköshaastajaksi. Frida Taxamin (0%) ei kuuluisi olla aivan pelaamaton.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 8, 9
Suuri: 8, 9, 4, 5, 1

Toto64-6

8 Ulvsåsenin voittotehtailu katkesi Gävlessä viimeisen takasuoran yllättävään laukkaan johtopaikalta, mutta hevonen on edelleen hurja tekijä näihin sarjoihin ja ravatessaan taas lähellä voittoa. Kauden kaksi aiempaa kilpailua se voitti johtopaikalta parastaan antamatta. Ennakkokommenttien mukaan tuohon Gävlen epäonnistumiseen ei löytynyt tutkimuksissa mitään selkeää syytä, joten eiköhän huippukyvykäs ori palaa tänään normaalille tasolleen ja silloin muilla on vaikeaa pysyä perässä. Räväkkä avaaja linkoaa alkumatkasta heti kohti johtopaikkaa ja vetää sieltä perille asti. Varma.

3 Bleke Silver pilasi Ruotsin debyyttinsä lähtösuoran laukkaan ja laukkasi vielä hieman ennen maalia, kun oli lopettamassa vauhdilla kärkiporukkaan mukaan. Ori on Norjan kilpailujen perusteella auton takaa melko tasainen kiihdyttäjä, joten se joutuu suurella todennäköisyydellä yrittämään Ulvsåsenin lyömistä sen selkäpuolelta. Se vaatisi jo tosi rankkaa suoritusta.

9 Wild Donnan ei ole kapasiteetiltaan ihan suosikin veroinen menijä, mutta tamma tekee tasaista työtä ja nousee tässäkin kamppailemaan ainakin totosijoista. Bodenissa se joutui antautumaan loppumetreillä johtopaikalta. Östersundissa vahva kirilenkki toi tyylipuhtaan ykkösen, eikä lähdön parhaasta jäänyt tuolloin epäselvyyttä. 6 Bara Snygg avaa reippaasti ja tavoittelee himoittua paikkaa suursuosikin takana. Sieltä kaksarisijoitus ei yllättäisi. 1 Vårbusanin vauhdit riittäisivät näihin sarjoihin, mutta meno on äärimmäisen epävarmaa. Ykkösratakin on armoton paikka mahdollisen laukan yllättäessä, eikä onnistuminen tunnu todennäköiseltä.

Juoksunkulku: Bara Snygg avaa johtoon, mutta Ulvsåsen hakee siltä johtopaikan.

Pelijakauma: Ulvsåsenin (49%) pinnoissa on vielä varaa noustakin.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 8
Suuri: 8

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 6
Toto64-2: 5, 2, 12
Toto64-3: 6, 3, 7
Toto64-4: 4, 5, 1, 6
Toto64-5: 8, 9
Toto64-6: 8
Hinta: 7,20 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto64-1: 6
Toto64-2: 5, 2, 12, 3, 9
Toto64-3: 6, 3, 7
Toto64-4: 4, 5, 1, 6, 7, 2, 3
Toto64-5: 8, 9, 4, 5, 1
Toto64-6: 8
Hinta: 52,50 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto64-1
6 Bellfaks 38%
8 Don Viking 20%
9 Järvsöodin 20%
5 Torpa Olea 13%
7 Art Nökkve 5%
2 Rubus 2%
1 Järvsö Jansing 1%
3 Moeses 0,5%
4 Lex Peidei 0,5%

Toto64-2
5 Claude P.Hill 43%
2 Lyckans Quick 18%
12 Nuclear Håleryd 16%
3 Spicy Morique 9%
9 Pastor on Line 8%
6 Summer Wind Ås 2%
11 Signe Summit 2%
1 Kalle Kanin Tooma 0,5%
4 Florens V.J. 0,5%
8 Västerbo Flashback 0,5%
10 O.M.Flame 0,5%

Toto64-3
6 Donners Am 43%
3 Berra Steel 28%
7 Weekend Fun 20%
4 Lyckans Olov 4%
1 Empir Brick 2%
2 Timetobecool 2%
5 Red Isac 1%

Toto64-4
4 G.K.Justus 44%
1 Load Master 15%
5 Excellent Ima 15%
6 Cab Frontline 12%
7 Fly Bird Fly 6%
2 Exklusiva Liss 4%
3 Zätas Forever Star 4%

Toto64-5
8 Zooropa 52%
9 Elsa Mearas 22%
4 Lisa S.E. 9%
5 Avantis Red Witch 6%
1 Frida Taxam 3%
6 So Gå Kleopatra 3%
3 Gatelink 2%
7 Alvena Uni 2%
2 Wallbase 1%

Toto64-6
8 Ulvsåsen 55%
3 Bleke Silver 18%
6 Bara Snygg 7%
9 Wild Donnan 7%
1 Vårbusan 4%
4 Rive Rappa 2%
5 Klack Tekla 2%
10 Can Bo 2%
2 Klack Silver 1%
11 Kaksi 1%
7 Harnsta Spiken 0,5%
12 Järvsöjerka 0,5%