Ravivihje: GS75 Vaggeryd 2.5.2021

Julkaistu:

Toto75
Payet D.E. palaa voittokantaan.
Ruotsin raviviikko päättyy Vaggerydin Grand Slam 75-kierrokseen. Päivän pääpelissä on tuttuun tapaan tarjolla miljoonan euron takuupotti yhdelle ainoalle täysosumalle.

Vihjesysteemien luottohevosilta Don Cashilta (T75-1) ja Payet D.E.:ltä (T75-7) odotetaan sopivissa tehtävissä koko matkan hallintaa. Hyviä yllätyshakuja päivän riviin ovat Lucky di Quattro (T75-2), Daydream la Marc (T75-4) ja A Cash Machine (T75-5).

Grand Slam 75-peli sulkeutuu neljännen lähdön starttiin kello 16.


Toto75-1

Avauskohteessa 4 Don Cash on normaalionnistumisella lähellä voittoa. Adrian Kolgjinin suojatti on kilpaillut viime ajat huomattavasti tätä tasokkaammissa tehtävissä ja menestynyt niissäkin mainiosti. Viimeksi Jägersrossa hevonen kierteli kolmannesta ulkoa varmaan voittoon. Åbyn 75-kisassa se nousi 11,1-vauhtisella 700 metrin kirillä vahvasti hopealle, häviten voitonkin vain niukasti. Tällä kertaa vastus on erittäin sopiva ja hyvä lähtöpaikka tarjoaa kaikki mahdollisuudet koko matkan johtoon. Varma.

7 Spartak Face kilpailee kolmannen kerran talvitauon jälkeen ja kunto on väkevässä nousussa. Kauden avauksessa Jägersrossa hevonen jäi voimat tallella pussiin. Kirivaihe ei luonnistunut viimeksikään kunnolla, mutta ruuna ehti terävällä maalisuoran potkulla viimeiseltä sijalta vielä totoon. Conrad Lugauerin suojatin onnistuminen roikkuu ilmassa, mutta näistä lähtöasemista suosikin lyöminen ei tunnu todennäköiseltä.

8 I'm a Believer väsähti Färjestadissa pahoin johtavan rinnalta. Parissa edellisessä tamma kiri hienosti selkäjuoksujen jälkeen, joten eiköhän viime startin voi laittaa enemmän henkisen taipumisen piikkiin. Totosija olisi näistä asemista hyvä onnistuminen. 6 Beluga West jatkaa tasaisessa kunnossa, mutta huippusuorituksista on jo aikaa. Lähtöpaikka on haastava tasaiselle avaajalle. 3 Dats Caballo väläytteli nuoruusvuosina hyvää kapasiteettia, mutta viime kaudet ovat olleet vaikeita. Ruuna oli Solvallassa varsin vaisu palattuaan radoille pitkän tauon jälkeen ja parannettavaa on liikaa.

Juoksunkulku: Don Cash hakee johtopaikan ja saa määritellä matkavauhdin mieleisekseen.

Pelijakauma: Ei suurempia vääristymiä.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto75-2

Toinen kohde on ennakkoon erittäin tasainen kolmivuotislähtö. Rankingin avaa takamatkan 10 Redbull Pellini, joka on polkenut kauden molemmissa kilpailuissa ravia ja tulokset ovat olleet varsin lupaavia. Halmstadissa ruuna otti omansa hienolla juoksulla johtavan rinnalta ja viimeksi se kamppaili samalta paikalta hyvin kolmanneksi. Vire ei ole kolmanteen starttiin ainakaan laskussa ja Rikard N Skoglund on valmentajan jälkeen hyvä vahvistus rattaille.

1 Athena Face lopetti Jägersrossa johtavan takaa päätöspuolikkaan 10,5-kyytiä ja tuli hienolla tyylillä toisena maaliin. Nopea kiihdyttäjä hyötyy ykkösradan paikastaan ja tamma on tiukasti voittomatsissa mukana. 2 X.Tour otti Axevallassa ajamattoman voiton johtavan takaa ja kellotti viimeiset 700 metriä 13,3-kyytiä. Vastus tiukkenee, mutta eiköhän ruunalta löydy rahkeita vastata haasteeseen. 4 Black Fire sai Halmstadissa namujuoksun toisessa ulkona ja otti varmasti omansa 13,5-lopetuksessa. Valmentaja Dan Widegrenin ennakkokommentit ovat kilpailun alla varsin luottavaisia, eikä ruunaa kannata sivuuttaa peleistä. 3 Lucky di Quattro ei voinut uran avauksessa mitään lahjakkaalle Global Cashflowlle, mutta seuraili sen takana hyvin hopealle. Halmstadissa peli pilaantui avauskaarteen laukkaan. Ravilla kärkisijat eivät yllättäisi.

Vihjesysteemeillä kohde yritetään selvittää tällä viisikolla, mutta muillakin on tasaisessa lähdössä mahdollisuutensa. 9 Chatty Kronos seuraili paluustartissaan vain asiallisesti kolmanneksi suursuosikki Islay Mist Sisun takaa. Takamatkalta voittaminen vaatisi selvää parannusta. 6 Braddock vastaili Kalmarissa keulasta rehdisti ykköseksi, vaikka näytti jo hetkittäin jäävän alakynteen. Vastus tiukkenee, mutta juoksuradan paikka sopii ja hevonen saa hyvän juoksun kärkipäässä. 5 Rendez Vous olisi voinut kamppailla Mantorpissa voitosta ilman loppukaarteen hyppyä. Laukka on ollut vielä herkässä, eikä onnistuminen tunnu voltin vitosradalta nyt kovinkaan todennäköiseltä.

Juoksunkulku: Athena Face ja Braddock erottuvat kiihdytyksessä ja ne juoksevat sisäradan parhailla paikoilla. Redbull Pellinillä saatetaan hyökätä varhain eteenpäin.

Pelijakauma: Athena Facen (28%) peliosuus on liian korkea. Lucky di Quattro (5%) ja Black Fire (5%) ovat jääneet aliarvostetuiksi.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 10, 1, 2, 4, 3
Suuri: 10, 1, 2, 4, 3

Toto75-3

Monté-lähdössä ykkösvihjeen saa voitokas 10 Nelly Pepper. Dennis Palmqvistin suojatti korkkasi voittotilinsä Ruotsissa viimeksi Hagmyrenissä, kun se haki johtopaikan kirikierroksen alkaessa ja polki vakuuttavalla tyylillä muilta karkuun. Lokakuussa Hampurissa se hävisi niukasti viime kevään Elitloppet-viikonlopun monté-eliitissä neljänneksi sijoittuneelle Volcan de Bellandelle. Valmentajan ennakkokommentit huokuvat luottamusta ja ohjaksiin hyppäävä Emilia Leo ei ainakaan huononna menestymismahdollisuuksia.

6 Simb Triumph on voittanut kaikki neljä ehjää monté-starttiaan ja Åbyssakin lopputulos olisi voinut päättyä voitokkaasti ilman loppukaarteen harha-askelia. Solvallan voitossa ruuna haki puolimatkassa johtopaikan, eikä saanut jatkossa enää muilta vastusta. Parin kuukauden starttiväli on toki pieni kysymysmerkki, mutta normaalisuorituksella ruuna kamppailee jälleen tiukasti voitosta.

2 Havbergs Viking ei näyttänyt Halmstadissa loppukaarteessa kovin tuorevoimaiselta, mutta kiri suoraa taas pirteästi ja ehti kolmanneksi. Lähtöpaikka sopii hyvälle avaajalle. 8 Scotch Broddella on vyöllään kaksi monté-lähtöä sijoin yksi ja kaksi. Vastus on nyt tiukempi kuin aikaisemmin ja lähtörata on ulkona. 9 Quite A Quality avasi viime kesänä montéssa kolmen voiton putkella, mutta seuraavissa kisoissa menestys jäi vaisummaksi. Päivän vire on nyt arvoitus pienen tauon jälkeen, mutta ei hevosen silti missään nimessä kuuluisi aivan pelaamatonkaan olla.

4 Yoghurt Composite on mennyt tasaisesti kärrylähdöissä ja debytoi nyt montén puolella. Ohjiin hyppää heti lajin eliittiin lukeutuva Jonathan Carre. Lyhyt matka ja eturivi suosisivat kärrylähdöissä 5 It's Timea, mutta iskukyky on montén puolella arvoitus.

Juoksunkulku: Havbergs Viking on kiinni johtopaikassa, myös It's Time avaa reippaasti. Simb Triumphilla ja Nelly Pepperillä ajetaan aktiivisesti.

Pelijakauma: Havbergs Vikingin (26%) peliosuus on yläkantissa.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 10
Suuri: 10, 6

Toto75-4

Lyhyen matkan tammalähdössä rankingin aloittaa 2 Begum Kronos. Peter Untersteinerin suojatti on saanut kaksi rakentavaa starttia talvitauon jälkeen ja tässä tehtävässä voisi olla jo voitonkin paikka. Viimeksi Åbyn kovassa Drottning Silvia Pokalenin karsinnassa hevonen lopetti sisäratajuoksun jälkeen neljänneksi ja voimia saattoi jäädä hieman varastoonkin. Vastus on tällä kertaa paljon sopivampi, mutta juoksunkulussa on omat kysymysmerkkinsä ja uran ensimmäinen lyhyt matka on pieni arvoitus. Varmistukset paikallaan.

4 Daydream la Marc on uhkunut hienoa kevätkuntoa viime kisoissaan ja onnistuu kohta väkisinkin. Maaliskuun lopulla Kalmarissa tamma polki ennätystuloksensa johtavan rinnalta. Viimeksi Halmstadin 75-kisassa juoksu ei onnistunut alkuunkaan ja tamma polki takajoukoista tasaisesti maaliin. Pärjääminen ei yllättäisi onnistuneella juoksulla.

10 Lady Beluga on avannut uransa vahvoilla otteilla. Viimeksi Jägersrossa tamma oli mainio kakkonen keulavoittaja Domingoan takaa. Åbyssa ja Kalmarissa hevonen nappasi helpot keulavoitot sopivista tehtävistä. Tehtävä on nyt mutkikkaampi. 9 Tidore Degato juoksee kolmannen kerran tauon jälkeen ja lähtöpaikka tarjoaa mahdollisuudet tarkkaan reissuun kärjen tuntumassa. Kalmarissa se kävi tiukan voittomatsin kovan La Plus Bellen kanssa, mutta jäi täpärästi hopealle.

7 Saonoi kärsii tasaisena avaajana lähtöpaikastaan ja lyhyellä matkalla voi olla vaikea ehtiä voittoon asti. Kunto on takuulla nousussa neljänteen starttiin tauon jälkeen. 8 Mahara Gutha jatkaa optimibalanssillaan kengittä ja jenkkikärryillä, mutta lähtöpaikka on varsin ankea. Jägersrossa tamma kiri kolmannesta ulkoa 11-kyytiä viimeiset 600 metriä ja nousi kolmanneksi.

Juoksunkulku: Symphonic Irja avaa parhaiten ja sillä saatetaan kokeilla lyhyellä matkalla keulastakin. Begum Kronosilla on riski jäädä johtavan rinnalle.

Pelijakauma: Begum Kronosin (51%) peliosuus on korkealla. Daydream la Marc (10%) ja Tidore Degato (5%) kiinnostavat.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 2, 4, 10, 9
Suuri: 2, 4, 10, 9

Toto75-5

Viidennen kohteen ykkösmerkki 3 Cash and Carry epäonnistui viimeksi Färjestadissa uransa ensimmäisessä autolähdössä, mutta volteissa tamma on vaikuttanut melko suoritusvarmalta. Åbyssa ja Axevallassa hevonen oli murskaavan ylivoimainen ja on ehjällä juoksulla vaikeasti lyötävissä, vaikka vastus hieman tiukkeneekin.

6 Go Peppergirlille jäi Jägersrossa hieman jossiteltavaa johtavan takaa, mutta kilpailu oli varmasti rakentava puolen vuoden tauon jälkeen. Tamma kiihtyy voltista oikein napakasti ja voi imaista paalun etumatkaa kiinni jo heti alkumetreillä. 8 Coumba avasi viime elokuussa hienoilla esityksillä Ruotsissa, mutta sittemmin meno on hieman tasaantunut. Viime kilpailut ovat antaneet taas selkeitä viitteitä nousukunnosta, eikä lähtö vaikuta mitenkään ylivoimaiselta Christoffer Erikssonin suojatille. 1 Wild Nature seuraili Halmstadissa johtavan takaa kolmanneksi. Syyskuussa tamma otti johtopaikalta selvän voiton ja löi muun muassa kyvykkään Yuvarajin. Nappipaikalta juoksu onnistuu nyt väkisinkin.

Maukas yllätyshaku lähtöön voisi olla tauluaan selvästi kyvykkäämpi 7 A Cash Machine. Jim Oscarssonin suojatti juoksee kolmannen kilpailun tauon jälkeen ja vastus on huomattavasti viime Åbyn ikäluokkakisaa sopivampi. Alustava alle prosentin kannatus on naurettavan alhainen.

4 Elektra U.R. nappasi Åbysta uransa avaustolpan, kun selästä hyökännyt pahin vastustaja laukkasi ulos voittokamppailusta. Vastus on nyt kovempaa tasoa ja parannusta vaaditaan. 2 Helena Fagra pilasi Jägersrossa laukkaan. Voltin kakkonen tuo taas selvän epäonnistumisriskin, mutta ravilla kärkipään sijoitukset eivät yllättäisi.

Juoksunkulku: Wild Nature ja Cash and Carry ovat kiihdytyksen nopeimmat ja jälkimmäinen painuu johtopaikalle.

Pelijakauma: Coumba (5%), Wild Nature (3%) ja A Cash Machine (1%) ovat jääneet aliarvostetuiksi.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 3
Suuri: 3, 6, 8, 1, 7

Toto75-6

10 Muscle Crownilta napattiin Axevallassa ensimmäistä kertaa kaikki kengät pois ja lyötiin jenkkikärryt perään ja ruuna oli koko matkan ajan kuin lentoon lähdössä. André Eklundhin suojatti haki etusuoralla johtopaikan ja voitti lopulta murskaavalla marginaalilla. Ennakkoilmoituksen mukaan ruunalla jatketaan samalla balanssilla tässäkin. Ehjällä suorituksella menestys on jälleen todennäköistä, mutta laukkaprosentin ollessa pitkälti yli viisikymmentä täyttä luottoa sille ei uskalla antaa.

12 Huis Clos paikkasi Kalmarissa alkumatkan laukkansa hyvällä 14,8-vauhtisella päätöslenkillä. Usein paljon peliä keräävän nelivuotiaan otteita on leimannut lievä tasaisuus, mutta tällä kertaa siltä otetaan etukengät ensimmäistä kertaa pois, mikä voi tuoda tarvittavan lisäpykälän hevosen menoon. Matka suosii ja juoksunkulun suosiessa kaikki on sopivassa tehtävässä mahdollista.

5 Botticelli Grif debytoi Magnus Dahlénilta, mutta ori on uusissa maisemissa suuri arvoitus ensimmäiseen kilpailuunsa. Milanossa hevonen ratkaisi pelin vahvalla 700 metrin kirillä. 7 Oliver P.Hillillä on kova fysiikka näihin lähtöihin, mutta hevonen on etenkin lähtötohinoissa äärimmäisen epävarma. Ensimmäistä kertaa ilman kenkiä juokseva ruuna pystyy parhaimmillaan pärjäämään vähän raskaammallakin juoksulla. 13 Västerbo Bankir väsähti Åbyssa pahoin johtopaikalta, mutta hevonen parantaa varmasti tähän toiseen starttiin. Marraskuussa se otti hienon kirivoiton johtavan takaa.

Juoksunkulku: Botticelli Grif tai Oliver P.Hill hakee alkumatkasta johtopaikan. Muscle Crownilla ja Huis Closilla parannellaan aikaisin.

Pelijakauma: Botticelli Grif (24%) tuntuu ylipelatulta. Västerbo Bankir (6%) on kiinnostavin merkki.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 10, 12, 5, 7, 13
Suuri: 10, 12, 5, 7, 13

Toto75-7

Päätöskohteessa 1 Payet D.E. palaa 75-visiittien jälkeen taas sopivan tehtävän pariin ja Hanna Lähdekorven suojatilla on tässä porukassa hyvä mahdollisuus palata takaisin voittokantaan. Jägersrossa ruuna tuli kovassa lähdössä sitkeän 700 metrin kirin kolmatta ilman selkää. Helmikuun lopulla ruuna oli tämänkaltaisessa lähdössä johtavan rinnaltakin selityksittä paras. Ripeä avaaja saattaa pystyä puolustamaan alussa johtopaikan ja silloin voitto on lähellä.

4 Infinitus on kapasiteetiltaan kova tekijä näihin sarjoihin. Helmikuussa Joakim Lövgrenin suojatti ei pärjännyt Payet D.E.:lle, vaikka sai sopivan juoksun parijonossa. Tuosta kisasta poiketen ruuna pääsee juoksemaan nyt ilman kenkiä. 3 Bag's Simoni ei saanut Färjestadissa johtopaikalla vastustajien kunnioitusta ja ruuna joutui lopussa hieman antautumaan 11-vauhtisen avauskierroksen jälkeen. Reipas avaaja saa jälleen hyvät juoksuasemat sisäradalta ja pystyy sieltä kärkikamppailuun.

2 A Demolition Man voittaa harvoin, mutta kamppailee hyvältä paikalta totosijoista. 9 Smokey Herman on voittojen suhteen varsin keulariippuvainen menijä, joten takarivi on myrkkyä.

Juoksunkulku: Payet D.E. yrittää torjua Bag's Simonin ohitusyrityksen ja sillä on hyvät saumat onnistua. Infinitus juoksee johtavan rinnalla.

Pelijakauma: Payet D.E. (47%) on sopivasti pelattuna kelpo varma.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 1
Suuri: 1

IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 4
Toto75-2: 10, 1, 2, 4, 3
Toto75-3: 10
Toto75-4: 2, 4, 10, 9
Toto75-5: 3
Toto75-6: 10, 12, 5, 7, 13
Toto75-7: 1
Hinta: 10,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto75-1: 4
Toto75-2: 10, 1, 2, 4, 3
Toto75-3: 10, 6
Toto75-4: 2, 4, 10, 9
Toto75-5: 3, 6, 8, 1, 7
Toto75-6: 10, 12, 5, 7, 13
Toto75-7: 1
Hinta: 100,00 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto75-1
4 Don Cash 68%
7 Spartak Face 14%
6 Beluga West 6%
8 I'm a Believer 5%
2 Liza With a Z. 2%
3 Dats Caballo 2%
5 Nisse Sånna 2%
1 K.B.Millanson 1%

Toto75-2
10 Redbull Pellini 22%
1 Athena Face 16%
2 X.Tour 12%
4 Black Fire 12%
3 Lucky di Quattro 10%
6 Braddock 10%
9 Chatty Kronos 10%
5 Rendez Vous 4%
7 Livorno Boko 2%
8 Fighter Newmen 2%

Toto75-3
10 Nelly Pepper 42%
6 Simb Triumph 20%
2 Havbergs Viking 15%
8 Scotch Brodde 7%
9 Quite a Quality 5%
5 It's Time 4%
4 Yoghurt Composite 3%
1 Lord L.S. 2%
3 Ecupos Ahla 1%
7 C.R.Nobless 1%

Toto75-4
2 Begum Kronos 38%
4 Daydream la Marc 16%
10 Lady Beluga 13%
9 Tidore Degato 10%
7 Saonoi 7%
8 Mahara Gutha 5%
1 Pim Pim Joli 3%
3 Symphonic Irja 3%
5 Gumman Sisu 2%
6 Olivinia 2%
11 Carlos Stephanie 1%

Toto75-5
3 Cash and Carry 45%
6 Go Peppergirl 18%
8 Coumba* 10%
1 Wild Nature 7%
2 Helena Fagra 6%
4 Elektra U.R. 6%
7 A Cash Machine 6%
5 She's Doing 2%

Toto75-6
10 Muscle Crown 30%
5 Botticelli Grif 15%
12 Huis Clos 15%
7 Oliver P.Hill 12%
13 Västerbo Bankir 12%
14 Lexington Zon 4%
15 Apollo Rek 4%
4 Simson Saar 2%
6 Fade Away 2%
1 Mozartkugel 1%
11 Teton Happy 1%
2 Zenith L.B. 0,5%
3 The D.Red 0,5%
8 Garry S.T. 0,5%
9 Mama's Happy Boy 0,5%

Toto75-7
1 Payet D.E. 50%
4 Infinitus 22%
3 Bag's Simoni 15%
2 Demolition Man F. 5%
9 Smokey Herman 3%
6 Dokonjo 2%
7 Cantona Mearas 2%
5 Mitos Gold 1%