Ravivihje: Toto64 Kalmar 30.4.2021

Julkaistu:

Toto64
Tae Kwon Deo palaa voittovireessä kaviourille.
Vappuaaton Toto64-kierros ravataan Kalmarissa. Ravien ehdottomasti seuratuin tapaus on Ruotsin huippuihin lukeutuvan Tae Kwon Deon (T64-5) paluu radoille pitkän tauon jälkeen.

Tae Kwon Deo toimii myös IS-vihjesysteemien tukipilarina. Pienemmässä lapussa varmana ovat myös Mahma Lane (T64-2) & Awesome Kronos (T64-6).

Toto64-kierroksen peliaika päättyy lähdön neljä starttiin eli noin klo 20.30.


Toto64-1

Kyvykäs, mutta epävarma 2 Alfas Kennedy on malttanut ravata kahdessa viime Åbyn startissaan ja ruuna on kaiketi tehnyt uransa parhaat juoksut. Toissa kerralla se kiri kolmannesta ulkoa vahvasti toiseksi ja viimeksi tykitti porukan hänniltä maalisuoraa oikein todella lujaa. Enemmän vahvana pidetty 6-vuotias tuntuu saaneen huomattavasti lisää nopeuttakin. Voitto roikkuu ilmassa ja Peter Ingvesin ajokki saa ykkösvihjeen, mutta varmaksi siitä ei ole. Fakta on, että Alfas Kennedy on laukannut 19 kertaa 29 startistaan ja takamatkalla on Kalmarin iltaravilähdöksi yllättävänkin kovia vastustajia. Pahimmassa tapauksessa joku niistä pääsee jo alkumatkalla Alfas Kennedyn ohi.

10 Gambit Brodde nousee kakkosvihjeeksi juuri sillä perusteella, että Marc Elias pääsee lataamaan juoksuradalta matkaan, ja jos askelmerkit oikein osuvat lankulle, niin ruuna voi olla hyvinkin nopeasti keulassa. Siitä luokkahevonen olisi paha lyötävä.

8 Image Rapida alkaa viime starttien perusteella löytää sitä virettään, jolla voitti viime keväänä muun muassa Klass I-finaalin. Viimeksi Jägersron 86-lähdössä ruuna saattoi jäädä jopa voittovoimissaan pussiin.

7 Hurricane Silas on arvoitus. Ruuna oli Kalmarin kauden avauksessaan vain tasainen ja viimeksi Jägersrossa sai toki raskaan juoksunkin, mutta ei olisi saanut sentään ihan kävelyksi heittää. Normaalina Fredrik Perssonin kovaluokkainen suojatti runnoo kärkimatsiin. Sitä hyödyttää suosikkihevosista eniten juostava keskipitkä matka.

5 Arapahon Ghostdance pääsi Halmstadissa juoksemaan pitkästä aikaa ehdottomalla optimibalanssillaan ilman kenkiä ja ruuna olikin 75-lähdössä hyvä kolmas. Adrian Kolgjinin suojatti on jäänyt oudon vähälle huomiolle, sillä se on ennenkin pystynyt kukistamaan tämän illan vastustajia.

Juoksunkulku: Paalun yksinäinen 1 Fingersprint lyö luonnollisesti juoksulle ensitahdit. Jatkossa Alfas Kennedy tai Gambit Brodde etenee keulaan. Matkavauhti voi olla rauhallista, ellei sitten Hurricane Silaksella ajeta aktiivisesti.

Pelijakauma: Alfas Kennedy (37%) tuntuu laukkariski huomioiden liikaa pelatulta. Gambit Brodde (10%) ja Arapaho Ghostdance (4%) ovat jääneet liian vähälle huomiolle.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 2, 10, 8, 7, 5
Suuri: 2, 10, 8, 7, 5

Toto64-2

5 Mahma Lane näytti viime kaudella kykyjään voittamalla muun muassa Breeders Crownin ja Stochampionaten karsintalähdöt sekä oli Tammaderbyn finaalissa kuudes. Pikkutuureilla voittosumma voisi olla paljon isompikin. Nyt se on ”vain” hieman vajaa miljoona kruunua. Kauden avaus Färjestadissa saattoi näyttää tasapaksulta, mutta kolmannesta sisältä oli vaikea parantaa, kun keulassa lopetettiin 07-kyytejä. Peter Untersteinerin suojatti tuntuu tähän lähtöön niin kovalta, että 40 metrin pakista huolimatta se iskee viimeistään Kalmarin pitkällä maalisuoralla voittotaistoon. Yllättävän vähän pelattuna Mahma Lane jää pienemmän systeemin varmaksi.

1 Firenze Laser teki Åbyssa hyvän juoksun suoraan tauolta, kun johtavan rinnalle kiertynyt tamma tappeli loppuun asti voitosta. Peter Ingvesin ajokki parantaa saatuaan startin alle ja paalupaikaltaan se tulee vetämään tätä lähtöä pitkään. 6 Hall Of Amin vire jäi viikko sitten Åbyssa suoritetussa kauden avauksessa hämäränpeittoon, sillä epävarma tamma laukkasi ensimmäisessä kurvissa. Kykyjen pitäisi riittää kevyesti tähän lähtöön, niin kovia kehuja siitä on jatkuvasti tullut. 4 Bring Me Money on lähdön neljäs kova, vaikka vire tuskin on ihan huipussaan suoraan neljän kuukauden tauolta.

Juoksunkulku: Firenze Laser lähtee vetämään joukkoa. Matkavauhti lienee ensimmäisen kierroksen osalta maltillista.

Pelijakauma: Mahma Lane (33%) voisi olla isompikin suosikki.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 5
Suuri: 5, 1, 6, 4

Toto64-3

4 Jakob K. Boko vaikutti oikeinkin luokkahevoselta syksyn voittostarteissaan kun paineli 15-alkuisia tuloksia helpon näköisesti. Oria ei voi moittia myöskään niiden jälkeisistä kisoista, mutta yhtä hyvältä Ready Cashin poika ei enää näyttänyt ja ravin kanssa oli ongelmia. Tauko on todennäköisesti tehnyt vain hyvää ja Conrad Lugauer tapaa tuoda suojattinsa valmiissa iskussa radoille. Suosikki.

Serbialainen 6 Spinal Tap A.T. ei ole vielä huonoa juoksua Ruotsin lyhyellä urallaan tehnyt. Kahdessa viime startissakin ruuna on kirinyt johtavan takaa oikein pirteällä potkulla maaliin. Nopea lähtijä päässee aluksi keulaan ja nyt siitä saatetaan myös ajaa. Etukengät riisutaan ensimmäistä kertaa ainakin Ruotsissa ja se voi tuoda entisestään parannusta otteisiin.

1 Mojito Day oli viimeksi Kalmarissa toisesta ulkoa asiallinen kakkonen. Ruuna pystyy huomattavasti parempaankin ja todennäköisesti parempaa onkin luvassa, kun sai tauolta startin alle. 4-vuotiaalta riisutaan ennakkoinfon mukaan ensimmäistä kertaa kengät pois.

7 Midsomermeren taulu on koreassa kunnossa, mutta se ei kuitenkaan ole tehnyt samanlaista vaikutusta yhdessäkään startissa kuin suosikkikolmikko. Kuskikin heikkenee ja lähtöpaikka on ulkona, joten paljon peliä kerännyt ruuna jää varahevoseksi. 2 Leon De Castella tulee Peter Untersteinerin laatutallista, mutta ruuna on ollut kovin tasainen ja uran voittotilikin on avaamatta. Tänään on virityksiä käytössä, kun kenkien riisumisen lisäksi myös jenkkikärryt laitetaan perään.

Juoksunkulku: Spinal Tap A.T. leiskauttaa keulaan ja siitä voidaan myös ajaa.

Pelijakauma: Jakob K. Bokon (38%) ja Midsomermeren (14%) prosenteista voisi antaa Spinal Tap A.T.:lle (14%).

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 4, 6, 1
Suuri: 4, 6, 1

Toto64-4

2 Unacerveza Broline on päässyt näyttämään epäonnistuneiden starttien jälkeen oikeaa osaamistaan parissa viime startissa. Åbyssa ruuna runnoi kuolemanpaikalta hienoa juoksupäätä osoittaen ykköseksi jättäen taakseen avauskohteessa juoksevan Alfas Kennedyn. Viime startissa Halmstadissa 5-vuotias jäi ykkösradalta porukan hännille, josta esitti kiukkuisen loppuvedon. Johan Untersteinerin suojatti olisi todennäköisesti voittanut senkin lähdön ellei olisi painanut loppusuoralla hieman sisäänpäin. Mailin matka ei varsinaisesti suosi vahvaa Unacerveza Brolinea, mutta toisaalta lähtöpaikka on paras mahdollinen ja kykyjensä puolesta se juoksee vielä väärissä lähdöissä.

5 Nadal Coger on palannut talvitaukonsa jälkeen mainiossa vireessä radoille. Toissa kerralla Kalmarissa ruuna hallitsi keulajuoksun jälkeen helposti ja varsinkin viime Kalmarin kisa teki vaikutuksen. Fredrik Persson rummutti ulkoratoja pitkin ensimmäisellä takasuoralla keulaan, ei saanut missään vaiheessa rauhoittaa ja tsemppasi hyvin kolmanneksi tasokkaassa porukassa. Tulos 14,0ake on kovaa valuuttaa tähän porukkaan.

3 B.B.S. Solarsystem ei ole perusluokaltaan suosikkikaksikon veroinen, mutta otetaan kolmantena merkkinä kuitille. Niin paljon tamma on piristynyt kenkien riisumisesta. Viimeksikin Jägersrossa se tuli johtavan takaa voimissaan toisena maaliin ja Halmstadin voittostartin esitys oli oikein hieno. Maili suosii isosti ja nopea lähtijä päässee keulaan.

10 Classic Galilla ajettiin Jägersron 75-lähdössä ennakkoluulottomasti keulasta Bravo Sabotagea vastaan keulasta ja viimeiset sata metriä olivat odotetusti vaikeita. Suoritusta ei pääse kuitenkaan moittimaan ja 12,6aly on hyvä noteeraus. Kuski heikkenee ja takarivistä vaatisi tuuriakin mikäli voitosta puhutaan.

Juoksunkulku: B.B.S. Solarsystem avaa keulaan. Matkavauhti pysyy reippaana läpi kisan.

Pelijakauma: Ei huomauttamista.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 2, 5, 3
Suuri: 2, 5, 3

Toto64-5

Illan ehdoton kliimaksi nähdään Päivän Duo-avauksessa, kun Ruotsin absoluuttiseen parhaimmistoon lukeutuva 7 Tae Kwon Deo juoksee ensimmäistä kertaa kilpaa sitten heinäkuisen Hugo Åbergs Memorialin. Ori lukeutui viime vuonna Elitloppetin kuumimpiin voittajasuosikkeihin, mutta pilasi karsinnassa lähtölaukkaan. Kolgjinit ovat taatusti revanssihengellä liikenteessä ja tämän vuoden kisaan on satsattu kaikki mahdollinen. Elitloppetiin on niin vähän aikaa, että 6-vuotias on kommenttienkin mukaan hyvässä kilpailuvalmiudessa. Tämä lähtö yksinkertaisesti pitää voittaa, ja niin Tae Kwon Deo tuleekin tekemään. Varma.

Kovaluokkainen 6 Gareth Boko on juossut jatkuvasti kovia kultadivisioona-lähtöjä, joissa ori on tehnyt kelpo esityksiä. Tänään se tekee mielenkiintoisen debyytin Jerry Riordanin treenistä. 3 Generaal Bianco on melkoinen tilastoharvinaisuus Kalmarin iltaraveihin, sillä viime startti on peräisin Seinäjoelta. Ruuna sai yllättäenkin kutsun Seinäjoki Raceen, jossa oli kolmannesta sisältä asiallinen viides. Jos Peter Untersteinerin suojatti onnistuisi pääsemään aluksi keulaan, niin Taek Kwon Deon takaa se pystyisi kamppailemaan kakkossijasta.

5 Poet Broline avasi Axevallassa uudelta valmentajalta ihan lupaavalla esityksellä, kun johtavan takana matkannut ori tuli hyvin perille asti ja voimiakin taisi jäädä hieman varastoon. 1 Partizan Face on juoksunkulun kannalta merkittävässä roolissa, sillä nopea lähtijä voi onnistua torjumaan kiihtyksessä muut ja luonnollisesti keulapaikkaa ei anneta muille kuin tallikaveri Tae Kwon Deolle.

Juoksunkulku: Tuliset ensimetrit, kun ainakin radoilta 1,3 ja 5 ladataan. Tae Kwon Deo etenee määrätietoisesti keulaan avauspuolikkaan jälkeen. Gareth Boko on ainoa, jolla sille voitaisiin vastata, mutta tuskin niinkään kävisi.

Pelijakauma: Tae Kwon Deo (69%) on oikein pelattu.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto64-6

Myös päätöskohteesta löytyy iso suosikki. Aivan eri luokan lähtöjä kolunnut 4 Awesome Kronos jätettiin viimeksi Halmstadissa tylysti viimeiseksi, mutta tuon startin voi unohtaa. Ruuna kiersi lähes koko ensimmäisen kierroksen kolmatta kunnes pääsi laskeutumaan kuolemanpaikalle ja juoksu oli käytännössä jo tuossa kohtaa ohi. Toissa kerran Solvallan Klass I-finaalissa 5-vuotias kiri sisäratajuoksun jälkeen hyvin perille. Åbyn karsinnan Johan Untersteinerin suojatti voitti varsinaisen tykkikirin päätteeksi. Illan koitoksessa Awesome Kronos kohtaa huomattavasti aiempaa kevyemmän vastuksen ja päässee todennäköisesti keulaankin. Pienempään systeemiin varmaksi. Suurempaan yksi alle prosentin pelattu jättiyllätyshaku.

2 I'm The Only One tappeli Mantorpissa sitkeästi toiselta ilman vetoapua ja suoritus ansaitsee kaikki kehut, vaikka loppumetreillä neljänneksi jäikin. Eikä tuo ollut mikään yksittäinen ”suonenisku”, vaan tamma on aiemminkin väläytellyt. Esimerkiksi tammikuisessa Kalmarin startissa se oli oikeinkin hyvä toinen. Alexandra Wisénin ajokki on rahojensa puolesta loistavasti sarjassa sisällä, lähtöpaikka on paras mahdollinen, ja jos kerrankin juoksunkulku sattuisi luonaamaan, niin I'm The Only One pystyy järjestämään yllätyksen.

1 Newlight Coger on voitokas ruuna, joka parhaimmillaan kykenee koviinkin esityksiin. Viimeksi Halmstadissa sillä kierrettiin takajoukoista kierros jäljellä toiseen ulos, josta kiri lopussa niukkaan voittoon. Hitaalle lähtijälle ykkösrata voi olla loukkupaikka ja rahojen puolesta se kilpailee ylisarjassa.

3 Gangnam Style K. on mielenkiintoista nähdä pitkästä aikaa ilman kenkiä. Ori sijoittuu jatkuvasti kärjen tuntumaan, mutta sattumalta uralla ei ole vasta kuin yksi voitto. 9 Hillbilly Woodland on tehnyt ihan pirteät kirit viime starteissaan. Tamma pystyisi parempaankin.

Juoksunkulku: Awesome Kronos etenee viimeistään ensimmäisellä takasuoralla tuulenhalkojaksi.

Pelijakauma: Awesome Kronos (54%) on oikein pelattu. I'm The Only One (0,7%) on kiehtova yllätyshaku.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 4
Suuri: 4, 2

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 2, 10, 8, 7, 5
Toto64-2: 5
Toto64-3: 4, 6, 1
Toto64-4: 2, 5, 3
Toto64-5: 7
Toto64-6: 4
Hinta: 4,50 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto64-1: 2, 10, 8, 7, 5
Toto64-2: 5, 1, 6, 4
Toto64-3: 4, 6, 1
Toto64-4: 2, 5, 3
Toto64-5: 7
Toto64-6: 4, 2
Hinta: 36,00 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto64-1
2 Alfas Kennedy 26%
10 Gambit Brodde 19%
8 Image Rapida 18%
7 Hurricane Silas 15%
5 Arapaho Ghostdance 8%
9 Roofparty 5%
4 R.K.King 3%
11 Ufo Jet 3%
1 Fingersprint 1%
3 Sergie Phefirst 1%
6 Igor Ribb 1%

Toto64-2
5 Mahma Lane 39%
1 Firenze Laser 22%
4 Bring Me Money 15%
6 Hall of Am 15%
3 Ale' Pride Gar 5%
2 Spencer Bob 2%
7 Isi Band 2%

Toto64-3
4 Jakob K.Boko 32%
6 Spinal Tap A.T. 22%
1 Mojito Day 18%
7 Midsomermere 7%
2 Leon de Castella 6%
5 Fauntleroy 5%
9 Devs Delirium 4%
3 Cheers for Me 2%
8 Moons Aladdin 2%
10 Country Sound 2%

Toto64-4
2 Unacerveza Broline 33%
5 Nadal Coger 25%
3 B.B.S.Solarsystem 20%
10 Classic Gal 8%
4 Granit de la Roque 5%
1 Zeru Font 2%
9 Yankee Bowler 2%
6 Silverbullet Lavec 1%
7 Niras Donatello 1%
8 Solo Flight 1%
11 K.A.Dacy 1%
12 Alex T.H. 1%

Toto64-5
7 Tae Kwon Deo 71%
6 Gareth Boko 12%
3 Generaal Bianco 6%
5 Poet Broline 4%
4 Master Crowe 3%
1 Partizan Face 2%
2 Atout du Hainaut 1%
9 Lover Face 0,5%
10 Bear Dancer 0,5%

Toto64-6
4 Awesome Kronos 50%
1 Newlight Coger 11%
3 Gangnam Style K. 10%
9 Hillbilly Woodland 10%
2 I'm the Only One 6%
7 Dontloosememate 6%
6 Shutupandscratchme 3%
8 Stern 2%
10 Nettan Sånna 1%
5 Hessel B.Rapida 0,5%
11 Xantino Bay 0,5%