Ravivihje: GS75 Årjäng 18.4.2021

Julkaistu:

Toto75
Franklin Face onnistuu sopivassa tehtävässä?
Sunnuntain Grand Slam 75-kierros ravataan Årjängin radalla. Pelissä on tuttuun tapaan miljoonan euron takuupotti yhdelle ainoalle täysosumalle.

Vihjesysteemit rakennetaan kolmen varman Mjölner Rönnerin (T75-2), Golden Guardin (T75-4) ja Franklin Facen (T75-7) varaan. Kiinnostavia merkkejä päivän riviin ovat ainakin Centurion B. (T75-1), Trö Flax (T75-5) ja Arc en Ciel (T75-6).

Grand Slam 75-peli sulkeutuu neljännen lähdön starttiin kello 16.


Toto75-1

Tasaisen avauskohteen suosikiksi nostetaan 11 John Dee, joka on tehnyt nousujohteista jälkeä aloitettuaan helmikuussa Rickard Svanstedtin valmennuksesta. Viimeksi hevonen juoksi päätöskierroksen johtavan kupeella ja tuli tasaisessa kolmen hevosen rintamassa maaliin. Toissa kerralla se oli kiripuolikkaalla selvästi vahvin. Lähtöpaikka on hankala, mutta viime kisojen perusteella ruunalla voi tehdä ratkaisuja matkan aikanakin.

2 Imparator Boko on väläytellyt hyvää kuntoa kahdessa viime kisassaan ja tällä kertaa sillä voisi olla avaimet keulajuoksuun. Färjestadissa ruuna tuli erittäin sitkeän 14,3-vauhtisen 800 metrin kirin kolmatta rataa pitkin häviten vain turpakarvan mitan voittokone Oskar of Sandille. Viimeksi hevonen seuraili ennätystuloksellaan neljänneksi. Jenkkikärryt nyt perään.

1 Global Boost pärjää näissä sarjoissa aina ravatessaan, mutta ykkösrata ei ole tällä kertaa toivepaikka epävarmalle hevoselle. Viimeksi tamma kiertyi jo hyvissä ajoin johtavan ulkopuolelle, josta se kamppaili kelpo kakkoseksi laukkojen sävyttämässä lähdössä. Ehjällä juoksulla yksi monista, mutta alustava peliosuus on yläkanttiin. 5 Centurion B. meni Åbyssa hienon tuloksen ylivoimaisen Suarezin takana. Tällä kertaa vastus on sopivampi ja reippaasti kiihtyvä ruuna voi saada namureissun kärjen tuntumassa. 3 Chablisin viime Axevallan kilpailu jätti ilmaan paljon kysymysmerkkejä ruunan vireen suhteen. Hevonen sai hyvän juoksun toisessa ulkona, mutta taipui varhain. Edelliskisat olivat tasaisen hyvää suorittamista, eikä hyvänä päivänä kärkisijat yllättäisi tässäkään.

Jymy-yllättäjinä mukaan vielä takarivin 9 Redfield ja 10 Corwina V.W. Ensin mainittu punnersi viimeksi pitkään kolmatta ilman selkää ja tuli rehdisti perille. Vire on nousussa. Jälkimmäinen puolestaan kierteli tauolta paluussaan hienosti porukan hänniltä kolmanneksi ja löi lopussa Imparator Bokon. Otteet voivat edelleen terävöityä.

Juoksunkulku: Imparator Boko ja Centurion B. käyvät keulakamppailun. John Deellä kierretään jatkossa johtavan rinnalle.

Pelijakauma: Global Boost (32%) ja Chablis (17%) ovat liikaa pelattuja. Centurion B. (7%) on kiinnostava yllätyshaku, samoin takarivin Redfield (1%) ja Corwina V.W. (2%).

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 11, 2, 5
Suuri: 11, 2, 1, 5, 3, 9, 10

Toto75-2

Nuorten kylmäveristen lähdössä suosikkikaksikko erottuu selkeästi muista. 9 Mjölner Rönner maistuu alustavana kakkosuosikkina varmaksi asti. Nelivuotias avasi kauden reilu viikko sitten Årjängissä todellisella kanuunaesityksellä. Jan Roar Mjölnerödin suojatti putosi alkulaukan myötä porukan hännille, josta se kierteli 24-vauhtisella päätöstuhannella selvään voittoon pahimman vastustajan Stilig Karlin laukattua voittokamppailusta. Kiripuolikkaan lahjakkuus kellotteli peräti 22-kyytiä. Vire ei startti alla ainakaan heikkene, jolloin muut ovat sen Mjölner Rönnerin kanssa helisemässä.

8 Stormjerven ei kalpene kapasiteettinsa puolesta suosikillekaan, mutta voitto edellyttäisi rajua suoritusta suoraan tauolta. Huippykyvykäs ori teki viime kaudella todella vakuuttavaa jälkeä. Marraskuussa Färjestadissa se lopetti keulasta 24-kyytiä ja jätti muut kuin seisomaan. Gävlen voitossa hevonen kellotteli laukan jälkeen viimeiset 1800 metriä 25-kyytiä. Samanlaisilla vauhdeilla kamppaillaan tässäkin kärkisijoista.

6 Monster Merete on kerryttänyt nelivuotiaaksi kylmäveriseksi jo todella vahvan kilpailurutiinin. Rommessa tamma punnersi täysin ylivoimaisen voittajan takana asiallisesti kakkoseksi. Voitto on tiukassa tässäkin. 3 Skaane Tora pääsee hyvän etumatkan turvin liikkeelle, mutta iskukyky on arvoitus pitkältä tauolta. 4 Lodins Luna päätti viime kauden keulavoittoon. Totosija olisi kovassa lähdössä ja suoraan tauolta hyvä onnistuminen.

Juoksunkulku: Bråtnes Myrra johtaa alun, mutta Skaane Tora saattaa hakea siltä johtopaikan. Pitkän takamatkan hevoset parantelevat aikaisin.

Pelijakauma: Mjölner Rönner (37%) on suosikkikaksikosta huomattavasti kiinnostavampi tapaus.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto75-3

6 Mr Brilliant avasi lupaavasti Robert Berghin valmennuksesta ja hevonen voi ottaa merkittävänkin kehitysharppauksen tähän toiseen starttiin. Se sai Jägersrossa onnistuneen reissun toisessa ulkona ja hävisi vain kovalle kärkiparille. Hevoselta otetaan nyt kaikki kengät pois ja tällä balanssilla se on ottanut uransa aiemmat voitot. Ruuna avaa reippaasti ja kamppailee alussa johtopaikasta, josta se olisi erittäin lähellä lähdön voittoa.

5 I.D.Dig Deeperin voittosumma on perin maltillinen hevosen kykyihin nähden. Viime kaudella Erik Berglöfin suojatti lukeutui pelihevosiin Norjan Kriteriumin karsinnassa. mutta pilasi tuolloin laukkaan. Sen jälkeen Färjestadissa ruuna latoi pöytään kovan täyden matkan volttituloksen ja voitti hulppeaan tyyliin. Tämän kauden avauskisassa se hyppäsi laukalle hakiessaan keulapaikkaa, mutta polki jatkossa hyvällä tyylillä maaliin ja startti vei virettä varmasti oikeaan suuntaan. Reipas kiihdyttäjä pyrkii alussa johtopaikalle, mikä olisi lyhyellä matkalla jo puoli voittoa.

9 Lumbermans Kalle on testannut viime kisoissa siipiään 75-tasolla ja menestys on jäänyt vaatimattomaksi. Oriin kapasiteetti voisi riittää suosikkejakin vastaan, mutta lähtöpaikka tasaisten avaajien takana on selkeä miinus ja starttiväliäkin on kertynyt. 1 Apollo Rek ei loistanut Ruotsin avauksessaan, mutta hyvältä paikalta ja ilman kenkiä menossa voi olla erilaista terävyyttä. Valmentajan ennakkokommenttien mukaan hevonen ei välttämättä ole ripeimpiä alussa ja Årjängissa sisärata ei ole helpoimpia paikkoja kiihdyttää. 7 Adler del Ronco tuli Mantorpissa mukavasti perille sisäratajuoksun jälkeen. Lähtöpaikka on nyt hankala ja vastus kovempaa luokkaa. 4 Text Copycat meni viime kauden lopulla hienosti, mutta lähdötkin olivat aika kevyitä. Voitto yllättäisi suoraan tauolta, kun matkakaan ei suosi.

Juoksunkulku: I.D.Dig Deeper on nappikiihdytyksellä niukka keulasuosikki, mutta kova satsaus kasvattaa myös laukkariskiä. Sen haparoidessa Mr Brilliant painuu kärkeen.

Pelijakauma: Suosikkikaksikko voisi erottua selvemminkin muista.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 6, 5
Suuri: 6, 5

Toto75-4

3 Golden Guard kohtaa neljännessä kohteessa erittäin sopivan vastuksen, eikä ori taida olla normaalijuoksulla tässä lyötävissä. Claes Svenssonin suojatti avasi kautensa pari viikkoa takaperin Axevallasta, jossa se rykäisi terävällä maalisuoran mittaisella kirillä koko porukan ohi ja osoitti kilpailuherkkyyden olevan heti kohdillaan. Koko päätöslenkki sujui tuossa lähdössä 1.12-vauhtia. Kapasiteettinsa puolesta 75-ympyröihin kuuluva hevonen on voittanut kaikki neljä aiempaa keulajuoksuaan ja viides on tänään todella lähellä. Varma.

Haastajaporukasta 11 Encore un Sisu erottuu kapasiteettinsa puolesta hieman edukseen. Viime kisoissa lähtöpaikat ovat olleet hankalia ja hyvien keulahevosten ohittaminen on ollut vaikeaa. Voittokamppailuun on jälleen vaikea ehtiä, mutta totosijoille tammalla on kaikki saumat. 6 Eraja Jaam on saanut tauon jälkeen kaksi starttia kroppaan ja vire lienee edelleen nousussa. Viimeksi kiritilat eivät auenneet sisäratajuoksun jälkeen. Toissa kerralla se kierteli rehdisti ulkoratoja pitkin häviten vain nappijuoksun saaneelle 7 Iglesias Boshoevelle. Kaksikko on tasainen tälläkin kertaa. 8 Ilenna Bonanza kilpailee hienolla voittoprosentilla, mutta huippuonnistumiset ovat kiertäneet viime aikoina. Lähtöpaikka on jälleen tukala ja totosija olisi täältä hyvä onnistuminen.

Juoksunkulku: Golden Guard ampuu johtoon ja saa rauhoittaa vauhdin mieleisekseen.

Pelijakauma: Golden Guardin (80%) peliosuus on kipurajoilla. Encore un Sisu (4%) olisi paras varmistus.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto75-5

Viides kohde on ennakkoon varsin ympäripyöreä koitos. Aloitetaan ranking 8 Tangen Torella, joka kiitti Birissä hyvästä juoksusta ja punnersi lopussa niukkaan voittoon. Färjestadissa edelle jäi vain kovaan voittotehtailuun äitynyt S.K.'s Ariel. Viisivuotias pääsee juoksuradalta terävästi matkaan ja saanee heti iskuasemat kärjen tuntumasta.

9 Fantomet raivasi tiensä viime syksynä Norjan Derby-finaaliin, mutta pilasi loppukilpailussa laukkaan. Tämän kauden avaus ja debyyttikilpailu Jenny Thygesenin valmennuksesta vesittyi loppukaarteen hyppyyn, mutta esitys oli vähintään lupaava ja startti alla otteet terävöityvät varmasti. Ehjällä juoksulla voittomatsiin.

5 Stilig Karl onnistuu odotuksiin nähden varsin harvoin, mutta lähtökohdat olisivat jälleen varsin otolliset. Viimeksi Årjängissä ruuna oli jo todella lähellä täysosumaa, mutta maalisuoran laukka romutti voittohaaveet. Carl Johan Jepson ajanee nopealla kiihdyttäjälle jälleen ajoissa kohti kärkipaikkaa ja sinne päästessään kärkisijat eivät yllättäisi.

11 Björnemyr Dennis on kova hevonen tähän porukkaan, mutta iskukyky on arvoitus tauon jälkeen. Viime kauden päätöksessä ori vastaili todella rehdisti kovalle Emil Mollynille, vaikka näytti hetkittäin jäävän jo alakynteen. 13 Trö Flax voitti Färjestadissa ennätystuloksellaan johtavan takaa. Ruuna irtosi muista kevyen oloisesti parin kuukauden tauko huomioiden ja voi edelleen parantaa. Onnistuneella juoksulla kaikki on mahdollista.

15 Dämrö Kjempenillä on raju kapasiteetti näihin lähtöihin, mutta hyppykin on herkässä. Onnistuessaan ruuna voi kiertää kaikki. 10 Fröuy Birk kohtasi Färjestadissa melko kovia ja taipui raskaan juoksun jälkeen. Tällä kertaa tehtävä on vastuksen puolesta sopivampi ja virekin kohenee startti alla. Kahdeksan merkin revitykseen mukaan vielä 2 Troll Tundra, joka sai Årjängista startin kroppaan ja paalulta on luvassa tarkka reissu keulassa tai sisäradalla kärjen tuntumassa.

Juoksunkulku: Troll Tundra avaa aluksi johtoon, mutta saanee nopean haasteen takamatkan Stilig Karlilta. Juoksuratojen Tangen Tore ja Fantomet avaavat myös hyvin.

Pelijakauma: Trö Flax (4%) kannattaa huomioida kaikille kupongeille.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 8, 9, 5, 11, 13
Suuri: 8, 9, 5, 11, 13, 15, 10, 2

Toto75-6

Päivän Duon avauksessa 6 Global Wonderful on kerännyt alustavassa jakaumassa rankan pelikannatuksen. Magnus Jakobssonin suojatti palasi Rättvikissä tauolta terävässä iskussa ja spurttasi elokuvajuoksun jälkeen johtavan takaa ykköseksi. Rakentava kisa vei virettä varmasti eteenpäin ja rivakka avaaja on tällä kertaa todennäköinen keulanimi lähtöön. Uran keulajuoksutilasto on sen kohdalla vähintään mielenkiintoinen, kun aiemmat yhdeksän yritystä ovat poikineet vain yhden voiton, mutta peräti viisi kakkossijaa. Varmistukset paikallaan.

9 Almond Paste on kapasiteetiltaan vähintään suosikin veroinen hevonen ja kunto on rajussa nousussa. Solvallassa Ole Johan Östren suojatti taivalsi koko matkan johtaneen Sparkling Diamondin rinnalla ja kamppaili 12,3-vauhtisella päätösringillä tiukasti loppuun asti voitosta. Lyhyt matka ja lähtöpaikka hitaan avaajan takana on toki hankala yhdistelmä, mutta vähänkään sujuvalla juoksulla hevonen kirii lopussa lähelle voittoa.

Mielenkiintoinen yllätyshaku lähtöön voisi olla 3 Arc en Ciel, joka jäi viimeksi Färjestadin Diamandstoet-karsinnassa kaikki voimat tallella pussiin. Sofie Karlssonin valmennettava on aiemmin osoittanut riittävänsä varsin hyvin näissä tammasarjoissa ja vire voi olla edelleen nousussa kolmanteen starttiin tauon jälkeen. Autolähtö kasvattaa jonkinverran laukkariskiä, mutta ehjällä juoksulla pärjääminen ei saa yllättää.

11 Quicky S.W. juoksee tällä kertaa ilman kaikkia kenkiä ja jenkkikärryillä. Bengt Bergin suojatti on juossut tuolla balanssilla kahdesti aikaisemminkin, joista saldona on voitto ja 75-lähdön viides sija. Färjestadin 75-tehtävässä se esitti neljännestä sisältä terävän loppuvedon, joten kunto on nousussa.

12 Loes on kapasiteetiltaan lähdön parhaimmistoa, mutta tehtävä ei ole kadehdittava lyhyellä matkalla ja suoraan tauolta. 8 Merci Bråten kilpailee yllätysalttiissa vireessä, mutta lähtöpaikka vie senkin kohdalla paljon mahdollisuuksia. Örebrossa tamma oli vuoden tauolta heti lähellä voittoa. 7 My Golden Eye palasi pirteässä vireessä tauolta ja seuraili johtavan takaa totoon. Tamma tarvitsee menestyäkseen tarkan sisäratareissun.

Juoksunkulku: Global Wonderful ja My Golden Eye kiihtyvät parhaiten. Ensin mainittu on lopullinen keulanimi. Almond Paste hyökkää aikaisin kolmannelle radalle.

Pelijakauma: Global Wonderful (66%) on selvästi liikaa pelattu. Arc en Ciel (3%) on maistuva yllätyshaku, samoin Quickly S.W. (2%).

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 6, 9, 3
Suuri: 6, 9, 3, 11, 12, 8, 7

Toto75-7

8 Franklin Face kilpailee hurjasti tulosriviään paremmassa iskussa ja ruunan täytyy olla nykyvireessään näin sopivassa porukassa lähellä voittoa. Viimeksi Rommen 75-kisassa sen juoksu meni täysin pieleen. Joakim Elfvingin valmennettava jäi roikkumaan alussa pitkäksi aikaa kolmannelle radalle, ajoi hetken eteenpäin, mutta joutui lopulta kuitenkin peruuttelemaan hännille. Sieltä hevonen kellotteli päätöstuhannen 11,9-kyytiä ja tuli Vikens High Yieldin puserossa maaliin. Ruunan kunto on väkevässä nousussa, kun taas vastustajien päivän vireeseen liittyy paljon kysymysmerkkejä ja aktiivisella ajolla keulajuoksukin on mahdollinen. Kokeillaan rohkeasti varmaksi.

7 Ibra Boko on kapasiteetiltaan riittävä menijä, mutta ori palaa tauolta melko passiivisten ennakkokommenttien saattelemana. Vastus on sopiva, joten se voi kolkutella ehjällä juoksulla heti totosijoja. 4 Allaway G.T. on tehnyt ajoittaisia visiittejä Ruotsin lauantain 75-lähtöihin ja täyttänyt paikkansa niissäkin aivan mallikkaasti. Päivän kunto on arvoitus kauden ensimmäiseen kärrylähtöön. 5 Thai Highway teki ikäluokkakisoista hyvän tilin, mutta läpilyönti aikuisten tasolle ei ole sujunut odotetusti. Ruuna on asiallisessa vireessä ja saa kovana avaajana hyvän juoksun.

Isoa pottia metsästävien kannattaa huomioida ainakin 9 Dats So Cool, joka juoksee tänään ensimmäistä kertaa ilman kaikkia kenkiä ja päävarusteitakin viritellään uusiksi. 11 Monfalcone on keitetty kovissa liemissä, mutta lähtöpaikka on todella hankala. Rommen 75-lähdössä ori joutui kirimään kolmatta ilman selkää ja taipuminen oli ymmärrettävää. Alustava prosentin peliosuus on turhan vähän.

Juoksunkulku: Thai Highway, Ibra Boko ja Franklin Face avaavat parhaiten. Kiihdytys voi venähtää.

Pelijakauma: Milyn poisjäänti laittoi paljon prosentteja uusjakoon. Franklin Face (26%) on maistuva varmayritys. Barkevious Mingo (13%) on kummallisen paljon pelattu.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 8
Suuri: 8

IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 11, 2, 5
Toto75-2: 9
Toto75-3: 6, 5
Toto75-4: 3
Toto75-5: 8, 9, 5, 11, 13
Toto75-6: 6, 9, 3
Toto75-7: 8
Hinta: 9,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto75-1: 11, 2, 1, 5, 3, 9, 10
Toto75-2: 9
Toto75-3: 6, 5
Toto75-4: 3
Toto75-5: 8, 9, 5, 11, 13, 15, 10, 2
Toto75-6: 6, 9, 3, 11, 12, 8, 7
Toto75-7: 8
Hinta: 78,40 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto75-1
11 John Dee 25%
1 Global Boost 18%
2 Imparator Boko 18%
5 Centurion B. 12%
3 Chablis 11%
9 Redfield 4%
10 Corvina V.W. 4%
4 Mango Tango 3%
6 Hanita Fayline 2%
7 Felix Choice 1%
8 Malawika Maid 1%
12 Rosa Luxemburg 1%

Toto75-2
9 Mjölner Rönner 50%
8 Stormjerven 32%
6 Monster Merete* 8%
3 Skaane Tora 5%
4 Lodins Luna 2%
1 Bråtnes Myrra 1%
7 Valle Borka 1%
2 Fjord Stina 0,5%
5 Pålly Tulla 0,5%

Toto75-3
6 Mr Brilliant 35%
5 I.D.Dig Deeper 28%
9 Lumbermans Kalle 11%
1 Apollo Rek 8%
4 Text Copycat 6%
7 Adler del Ronco 5%
3 Vincitori Indika 3%
2 Johanna Hall 1%
10 Call Me Fancy 1%
11 Kosgi 1%
8 Ferrari Gil 0,5%
12 Profinitif 0,5%

Toto75-4
3 Golden Guard 72%
11 Encore un Sisu* 9%
7 Iglesias Boshoeve 7%
6 Eraja Jaam 4%
8 Ilenna Bonanza 4%
5 Bright Memphis* 1%
9 Bravivivicimo 1%
1 Vai Piano 0,5%
2 Absolutelynoexcuse 0,5%
4 Notation 0,5%
10 Princess Carmody 0,5%

Toto75-5
8 Tangen Tore 20%
9 Fantomet 18%
5 Stilig Karl 15%
11 Björnemyr Dennis 11%
10 Fröyu Birk 10%
13 Trö Flax 8%
15 Dämro Kjempen 8%
2 Troll Tundra 5%
7 Fina Boelito 2%
1 Nattbris 1%
14 Justus N.A. 1%
3 Tjomsensin 0,5%
4 Röjar Ralf 0,5%

Toto75-6
6 Global Wonderful 45%
9 Almond Paste* 25%
3 Arc en Ciel 9%
11 Quickly S.W. 8%
12 Loes 5%
7 My Golden Eye 2%
8 Merci Bråten 2%
10 Kitsune 2%
1 After Eight 1%
2 Digital Furcola 0,5%
5 Ester Joy 0,5%

Toto75-7
8 Franklin Face 40%
7 Ibra Boko 15%
4 Allaway G.T. 9%
5 Thai Highway 8%
6 Barkevious Mingo 6%
9 Dats So Cool 6%
11 Monfalcone 5%
2 Dokonjo 3%
3 Fantasia Sisu 3%
12 Rafiki Fri 3%
10 Conrads Wilhelm 2%