Ravivihje: Toto64 Romme 16.4.2021

Julkaistu:

Toto64
Dark Roadster vetää lähdöstä maaliin.
Viikon viimeistä Toto64-kierrosta isännöi Romme. IS-vihjesysteemien tukipilareina toimivat koko matkan johtoon tähtäävä Dark Roadster (T64-6) sekä enemmän ideavarma-osastoa edustava Ninepoints Coolman (T64-3).

Pienemmän systeemin kolmantena varmana on Katja Melkon tallin Helluva Am (T64-1).

Maistuvia merkkejä riviin ovat muun muassa Conch On Inn (T64-2), Mellby Ess (T64-5), Edrica (T64-1) & Sölsveds Atlas (T64-4).

Toto64-kierroksen peliaika päättyy tuttuun tapaan lähdön neljä starttiin eli noin klo 20.30.


Toto64-1

9 Helluva Amin ainoa särö muuten täydelliseen tulosrivistöön tuli tammikuun lopun Eskilstunan 75-lähdössä, jossa taipui johtavan rinnalta hännille. Tuossa kisassa Katja Melkon treenattava ei muutenkaan tainnut olla terve. Solvallassa parin kuukauden tauolta palannut tamma näytti miksi se on voittanut viisi kertaa viimeisessä kuudessa startissaan. Helluva Am näytti olevan johtavan rinnalta jo pahemminkin vaikeuksissa loppukurvissa, mutta hienoa juoksupäätä osoittaen runnoi ykköseksi. Sarjat nousevat koko ajan, mutta ainakaan vielä tämän illan tehtävä ei näytä pahalta. Aamupäivän yli 70 prosentin peliosuus tuntuu kuitenkin liian kovalta lukemalta. Mailin voltit ovat herkkä laji ja vastassa on muutama hyvä kilpasisar. Jorma Kontion ajokki saakin varmistuksia isompaan systeemiin.

4 Hundredprocentup on piristynyt kenkien riisumisen myötä. Toissa kerralla Rommessa se sai johtavan takaa myöhään kiritilat ja ehti silti kovalla spurtilla ykköseksi. Viimeksi tämänkertaista kovatasoisemmassa Rommen Diamantstoet-lähdössä tamma oli toisesta ulkoa hyvä neljäs. Claes Eskilssonin suojatti jatkaa tänäänkin kengittä ja on suosikin ykköshaastaja.

6 Edrica on ollut hyvä parissa viimeisessä Bollnäsin kisassaan. Toissa kerralla se voitti heikkotasoisen lähdön keulasta pystyyn ja viimeksi kamppaili johtavan rinnalle kierrettyään totoon. Alustavan tiedon mukaan tammalta raapaistaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella kengät pois ja se ainakin aiemmin on tuonut lisätehoja huomattavastikin. 3 Ella Pace on ollut kaukana parhaastaan viime starteissa, mutta luokka on olemassa ja se on ennenkin osannut ailahdella. Juuri mailin voltti sopinee tamman ominaisuuksille loistavasti.

Lapulle vielä pari täysin pelaamattomaksi jäänyttä jättiyllätyshakua.

Paalun yksinäisellä 1 Miss Brilliancella saisi olla huomattavasti enemmän taistelutahtoa, mutta se voi keikkua kärkikahinoissa yllättävänkin pitkään. Niin monta kertaa on nähty mikä etu mailin volteissa on 20 metrin etumatkalla. Kommenttien mukaan Miss Brilliancelle saatetaan laittaa pitkästä aikaa jenkkikärryt perään. Se on volttilähdöissä sallittua vielä kesäkuuhun asti. 10 Denali N.O. olisi voinut olla viime viikon Örebron startissa yllättävänkin korkealla ilman viimeisen takasuoran laukkaa, eikä kuuluisi olla vain 0,2 prosenttia pelattu.

Juoksunkulku: Miss Brilliance lähtee vetämään joukkoa. Helluva Amilla ajetaan aktiivisesti kohti kärkeä.

Pelijakauma: Helluva Am (71%) on liian iso suosikki. Edrica (6%) ja Ella Pace (5%) ovat maistuvia merkkejä. Kuten myös jättiyllätys-osaston Miss Brilliance (1,8%) ja Denali N.O. (0,2%).

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 9
Suuri: 9, 4, 6, 3, 1, 10

Toto64-2

Toinen kohde on aloittelevien 3-vuotiaiden kohtaaminen, jossa voidaan nähdä yllättäviäkin parannuksia. Niin kokemattomista hevosista on kyse. 9 Conch On Inn palasi tauolta viime viikolla Hagmyrenissa hyvässä vireessä, kun voitti keulasta täysin pystyyn. Näyttävän näköinen ori pystyy taatusti parantamaan 19-alkuisesta tuloksesta sekuntikaupalla. Jotain odotuksista kertonee sekin, että Joakim Elfvingin treenattava oli pelattu Solvallan debyyttistarttiinsa kertoimeen 2,6. Niukka suosikki.

7 Hera Hammering on ihan lupaavan oloinen tapaus, joka meni jo 2-vuotiaana tuloksen 16,6ke. Talvitauon jälkeen pikkutamma paransi kovasti toiseen starttiinsa, kun se oli Eskilstunassa johtavan takaa 12-vauhtisessa lopetuksessa hyvä toinen. Jos Jörgen Westholmin suojatti parantaa yhtä paljon tähänkin niin uran avausvoitto voi hyvinkin tulla tänään.

Westholmin toinen hevonen 6 Ninepoints Candy paransi toiseen starttiinsa huomattavasti, kun tamma kiri Rommessa isona yllättäjänä hyvällä tyylillä ykköseksi. Marcus Liliuksen ajokki kykenee sen perusteella ainakin 16-alkuiseen aikaan.

Kohde pyritään selvittämään hieman riskilläkin suosikkikolmikolla. 1 Mouzafa S.F. otti hyvin kyytiä Rättvikissä ensimmäisen takasuoran laukkansa jälkeen. Laukkariski on uran molempien starttien perusteella isohko. 5 Beawinner ehti juosta 2-vuotiaana viisi kertaa ja on sillä määrällä porukan rutinoitunein yhdessä 2 General Soleron kanssa. Tamma kiri ennen talvitaukoaan Gävlessä oikeinkin pirteästi toiseksi. Mattias Djusen laatutallista tuleva 4 Icare Williams on vielä täysin kääntämätön kortti, sillä ranskalaisruuna on laukannut molemmissa starteissaan.

Juoksunkulku: Hera Hammering avaa keulaan ja niitä tuskin luovutetaan kuin korkeintaan tallikaveri Ninepoints Candylle. Conch On Innilla voidaan ajaa aggressiivisesti.

Pelijakauma: Conch On Inn (20%) voisi olla rahtusen enemmän pelattu.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 9, 7, 6
Suuri: 9, 7, 6

Toto64-3

1 Ninepoints Coolman teki ehkä elämänsä parhaan startin viimeksi Gävlessä kiriessään kolmannesta ulkoa vahvasti toiseksi. Viimeiset 700 metriä ruuna kulki 12,7-kyytiä. Jörgen Westholmin treenattava juoksi tuossa kisassa pitkästä aikaa ilman kenkiä ja jenkkikärryillä. Kyseisillä ”asetuksilla” on tarkoitus jatkaa tänäänkin. Vastus on varsin sopivan näköinen ja pahimmilla vastustajilla on kehnot lähtöpaikat. Viime vuonna enintään sata starttia ohjastaneiden lähtöön David Grundmann on tämän porukan eliittiä, ellei jopa se paras kuski. Pelin henki on joko varma tai revitys, ja kun Ninepoints Coolman on jäänyt kohtuullisen maltilliseksi pelatuksi, niin siitä leivotaan systemien ideavarma.

7 Pretty Primadonna on ollut hyvä molemmissa starteissaan talvitauon jälkeen. Rommessa se oli keulasta toinen ikäluokkavarsa Marre's Dreamboyn jälkeen. Färjestadin Diamantstoet-lähdössä tammalla ajettiin ennakkoluulottomasti tasaisen reipasta keulasta ja 4-vuotias kesti hyvin neljänneksi. Nyt vastus helpottuu tuosta kisasta olennaisesti.

8 Pelas Orthos oli oikeinkin hyvä alkukauden starteissaan, mutta Gävlen kisan jälkeen siihen on suhtauduttava varauksella. Vaikka 75-koitoksesta olikin kyse, niin ruuna ei kirivaiheessa pysynyt metriäkään vetoapunsa peesissä ja tuli hiljaa maaliin.

5 Campagne De Press kamppaili Eskilstunassa mainiosti johtavan rinnalta toiseksi ja noteerasi haamumailiajan. 3 Stens Remind ei ole ainakaan huonontanut otteitaan Jan Schönin treeniin siirryttyään. Bollnäsissä se kiri kolmannesta ulkoa positiivisesti toiseksi ja Dannerossa olikin jo uran avausvoiton vuoro, kun 4-vuotias piti keulasta niukasti ykköseksi. Nyt tammalta riisutaan etukengät pois.

Jos enemmänkin lähtöön revittelee, niin 2 Conrad Launcheria ei kannata unohtaa. Ruuna on tulosrivistöään paremmassa tikissä ja jossain se tulee vielä yllättämään.

Juoksunkulku: Vaikea arvioitava. Numeroista 1,3, 6 tai 7 löytynee keulahevonen. Kokemattomien ohjastajien lähdössä voidaan jälleen nähdä hyvinkin yllättäviä käänteitä, aivan kuten torstain Gävlen vastaavassa lähdössä nähtiin.

Pelijakauma: Ninepoints Coolmanin (21%) prosenteissa olisi napsu nousun varaa.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto64-4

Toto64-kohteiden ainoassa kylmäverilähdössä ykkösvihjeen saa 1 Sölvsveds Atlas, joka on ottanut ison kehitysaskeleen siirryttyään Jan-Olov Perssonin treeniin. Bergsåkerissa ruuna kamppaili toiselta ilman vetoapua kolmanneksi ja Rättvikissä hallitsi keulajuoksun jälkeen helposti noteeraten tähän lähtöön kovan tuloksen 25,9aly. Ykkösradalta 9-vuotias voi hyvinkin pystyä torjumaan kiihdytyksessä muut ja varsinkin keulasta se olisi paha ohitettava. Ideasuosikki.

7 S.K.'s Ariel lienee eittämättä lähdön kovaluokkaisin hevonen. Sen voittokulku ja kaikkiaan kahdeksan perättäisen kaksarisijan putki päättyi viimeksi Färjestadissa, kun ruuna painoi niin raakasti sisälle loppusuoralla, että tilanne näytti hetken jopa vaaralliselta. Samaa ongelmaa norjalaisvieraalla on ollut monta kertaa aiemminkin. Esimerkiksi viime Rommen vierailullaan helmikuussa S.K.'s Ariel voitti oikein todella kovan porukan jättäen taakseen Monsin ja Eld Teknon kaltaisia hevosia, mutta silloinkin oli lähellä poistua loppusuoralla radalta. Jos Jan Roar Mjölnerodin suojatti ns. pelittää kunnolla, niin viimeistään kirivaiheessa muut voivat olla vastaantulijoita, mutta varsinkin viime startin jälkeen siihen on suhtauduttava varauksella.

Öystein Tjomslandin kaksikosta 11 Frivoll Galilei menee kehnosta lähtöpaikasta huolimatta rankingissa edelle selväksi suosikiksi pelatusta 3 Tangen Svennista. Frivoll Galilei kiri Gävlen kovatasoisessa 4-vuotislähdössä pirteästi loppua ja oli kuudetta sijaansa parempi. Hagmyrenissa ori voitti keulajuoksun jälkeen leikittelevän kevyesti. Tangen Svenn otti voittonsa suuremmin vakuuttamatta helpoissa lähdöissä. Bergsåkerissa vastus koveni ja ori taipui keulasta yllättävän helposti. Toki lapultakaan lähes puolet uransa starteista voittanutta 4-vuotiasta ei uskalla jättää.

Lapulle vielä pari yllätyshakua. 6 B.B. Solrun teki Rommessa kelvollisen kirin pitkältä tauolta ja tamma voi parantaa oleellisestikin saadessaan startin alle. 2 Moe Tabac on ollut parissa viime Gävlen startissaan paljon sijoituksiaan parempi. Toissa kerralla kovassa lähdössä ruuna tuli vähintään kelvollisesti perille johtavan rinnalta. Viimeksi se jäi umpipussiin ja kiritilat saadessaan olisi lähes varmasti tullut ohi nyt 25-kertaa enemmän pelatusta S.K.'s Arielista.

Juoksunkulku: Sölvsved Atlas pitää tasaisessa kiihdytyksessä sisäradalta keulapaikan itsellään ja siitä myös ajetaan. Tämän sarjan kylmäverilähdön tavoin tapahtumia tuskin tulee puuttumaan.

Pelijakauma: Tangen Svenn (36%) on hämmentävän iso suosikki. Sölvsveds Atlas (15%) ja S.K.'s Ariel (17%) saisivat olla rahtusen enemmän luotettuja. B.B. Solrun (2%) ja Moe Tabac (0,7%) ovat suotta jääneet unohdetuiksi.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 1, 7, 11, 3, 6, 2
Suuri: 1, 7, 11, 3, 6, 2

Toto64-5

10 Madronjo on kohonnut huippuiskuun. Solvallan 86-lähdössä ruuna kiri toisesta ulkoa 12-kyytejä ykköseksi ja viimeksi Gävlen T75-koitoksessa runnoi viidennestä ulkoa vahvasti toiseksi Rotaten jälkeen. Nyt vastus helpottuu, keskipitkä matka on pelkkää plussaa ja pahimmat uhkaajat palaavat todella pitkiltä tauoilta, joten Kai P Jussilan ajokki on luonnollinen suosikki.

4 Gaylord Am on varmasti lähdön kovakapasiteettisin hevonen ja yksi illan mielenkiintoisimpia seurattavia. Ruuna näytti luokkaansa erityisesti vuosi sitten Kungapokalen-karkeloissa. Karsinnassa se oli lähellä kiriä jopa voittoon johtavan takaa ja jätti siinä taakseen muun muassa Don Fanucci Zetin. Finaalissakin Muscle Hillin poika teki alkulaukkansa jälkeen kovan juoksun. Kyvyt eivät kohtaa vielä lainkaan voittosumman kanssa, mutta 5-vuotias on päässyt starttaamaan vasta 11 kertaa. Nyt ruuna palaa lähes kahdeksan kuukauden tauolta melkoisena arvoituksena, sillä se on vaihtanut valmentajaa ja tekee myös ensimmäisen kilpailunsa ruunana.

12 Wingmasterin viime kauden tähtihetki osui elokuiseen Rommen pronssidivisioonaan, jossa ruuna kiri johtavan takaa vain prosentin verran pelattuna jättiyllätykseen. Luokkaa löytyy, mutta toki yli puolen vuoden tauko ja kehno lähtöpaikka heikentävät osakkeita.

9 Mellby Ess on esiintynyt pirteästi molemmissa talvitauon jälkeisissä kisoissa. Bollnäsissä ruuna saattoi jäädä jopa voittovoimat tallella pussiin. Hagmyrenissa se puolestaan kiri terävällä potkulla maaliin saadessaan sisäpareista kiritilat. 5 Mio Flash oli Rommessa kuudetta sijaansa parempi. Alussa ruuna juuttui pitkäksi aikaa kolmannelle ja lopussa kiriväylätkin aukesivat myöhään. Claes Eskilssonin suojatilta löytyy oikeanlaisen juoksun jälkeen todella terävä kiri.

Juoksunkulku: 1 Mister Selfie lähtee vetämään joukkoa. Ihan kelle tahansa keuloja ei luovuteta.

Pelijakauma: Gaylord Am (37%) tuntuu tauko ja muut kysymysmerkit huomioiden liikaa pelatulta. Mellby Ess (6%) on tarjouksessa.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 10, 4, 9, 5, 12
Suuri: 10, 4, 9, 5, 12

Toto64-6

Päätöskohteesta löytyy kierroksen todennäköisin voittaja. Vakuuttavaa työtä jo pitkään tehnyt 5 Dark Roadster oli viimeksi Eskilstunassa toisesta ulkoa hyvä toinen Zinco Jetin jälkeen. Åbyn kivikovassa 75-lähdössä ruuna marssi todella kovassa avauksessa keulaan ja piti lopun ravin hajoamisesta huolimatta mainiosti kolmanneksi uudella ennätystuloksellaan 11,1aly. Illan tehtävässä lähes kaikki tuntuvat puoltavan Dark Roadsteria. Keskeltä rataa se pommittanee keulaan, maili on pelkkää plussaa, vastus on varsin sopivan näköinen ja toisin kuin viimeksi, nyt ruunalta riisutaan kenkiä ja laitetaan jenkkikärryt perään. Kyseisellä balanssilla Oskar J Anderssonin ajokki on ollut selkeästi parhaimmillaan. Varma.

Lähdön suomalaistoivo 4 BWT Echon kuntokäyrä osoittaa kohtisuoraan ylöspäin. Viimeksikin Solvallassa ori tykitteli sisäpareista viimeiset 400 metriä 08,2-kyytiä. Samanlaisena kauden avausvoitto tulee pikapuolin. Katja Melkon treenattava kohtaa nyt suosikkia lukuun ottamatta aiempaa helpomman porukan.

3 Topgear on tehnyt kelpo esitykset viime starteissa. Ruuna on nopea avaaja ja pääsee todennäköisesti Dark Roadsterin perään. Varsinkin sellaisella juoksulla 10-vuotias pystyy olemaan ainakin toinen. 9 Give Me Ten ei ollut lainkaan huono viimeksi Eskilstunassa keulajuoksun jälkeen. Kuski paranee nyt kovasti, kun valmentajan jälkeen puikkoihin hyppää Magnus A Djuse, mutta takarivin paikka on selkeä miinus. Ori tekee selvästi parhaat juoksunsa keulapaikalta.

8 In Line Tooma on starttiraketti ja todellisella keulaspeasistilla voidaan kasiradasta huolimatta ladata lähtöön kaikki mitä värkeistä löytyy. Olisi kuitenkin yllätys mikäli se pystyisi ohittamaan alussa Dark Roadsterin.

Juoksunkulku: Dark Roadster pommittaa keulaan. Topgear saa asemat sen takaa. Rivakan kiihdytyksen jälkeen vauhti voi rauhoittua merkittävästikin.

Pelijakauma: Ei isompia. Tosin Dark Roadsterin (68%) prosenteissa ei ainakaan nousun varaa enää ole.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 5
Suuri: 5

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 9
Toto64-2: 9, 7, 6
Toto64-3: 1
Toto64-4: 1, 7, 11, 3, 6, 2
Toto64-5: 10, 4, 9, 5, 12
Toto64-6: 5
Hinta: 9,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto64-1: 9, 4, 6, 3, 1, 10
Toto64-2: 9, 7, 6
Toto64-3: 1
Toto64-4: 1, 7, 11, 3, 6, 2
Toto64-5: 10, 4, 9, 5, 12
Toto64-6: 5
Hinta: 54,00 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto64-1
9 Helluva Am 47%
4 Hundredprocent Up 16%
6 Edrica 13%
3 Ella Pace 10%
5 Bellflower Wine 5%
1 Miss Brilliance 4%
10 Denali N.O. 4%
8 Insignia 1%

Toto64-2
9 Conch on Inn 25%
7 Hera Hammering 23%
6 Ninepoints Candy 20%
1 Moufaza S.F. 9%
5 Beawinner 8%
4 Icare Williams 6%
3 Eleganten Indika 4%
2 General Solero 3%
8 Sharp General 2%

Toto64-3
1 Ninepoints Coolman 26%
7 Pretty Primadonna 15%
8 Pelas Orthos 12%
5 Campagne de Press 11%
3 Stens Remind 9%
6 Beauty Super Nova 7%
2 Conrad Launcher 6%
4 First Date 5%
9 Short Circuit 3%
10 Murphys Law 2%
11 First Love M.L. 2%
12 Cilantro 2%

Toto64-4
1 Sölvsveds Atlas 22%
7 S.K.'s Ariel 20%
11 Frivoll Galilei 17%
3 Tangen Svenn 15%
6 B.B.Solrun 6%
4 Slotts Kvikken 5%
5 Järvsö Olov 5%
2 Moe Tabac 4%
10 Årdals Snuppa 2%
12 Pårs Philippa 2%
8 SoldhöjdensLucifer 2%

Toto64-5
10 Madronjo 30%
4 Gaylord Am 27%
9 Mellby Ess 12%
5 Mio Flash 8%
12 Wingmaster 8%
1 Mister Selfie 5%
3 Carlos Messi 3%
2 Emerick 2%
7 Djorkaeff Sisu 2%
6 Total Darkness 1%
8 Sundbo Tibast 1%
11 Super Benny 1%

Toto64-6
5 Dark Roadster 63%
4 B.W.T.Echo 12%
3 Topgear 6%
8 In Line Tooma 5%
9 Give Me Ten 5%
6 Zeus Bi 4%
1 Highway Patrolman 2%
2 Il Mio Hooligan 2%
7 Cast Bolt 1%