Ravivihje: GS75 Solvalla 11.4.2021

Julkaistu:

Toto75
Gordon Mearasilla eväät koko matkan johtoon.
Ruotsin sunnuntain Grand Slam 75-kierros juostaan maan pääradalla Solvallassa.

Vihjesysteemit rakennetaan kahden varman Dixie Brickin (T75-4) ja Gordon Mearasin (T75-6) varaan. Maukkaita yllätyshakuja päivän kierrokselle ovat ainakin Victorious Wine (T75-1), Dugur (T75-3) ja Almond Paste (T75-7).

Peliaika sulkeutuu tuttuun tapaan neljännen lähdön starttiin noin kello 16.


Toto75-1

Tyylikkäitä keulavoittoja viimeisissään naputellut 11 Versace Face jatkaa suosikkina, mutta tällä kertaa vain niukkana sellaisena. Vastus on suosikkien osalta laadukasta luokkaa ja takarivin lähtöpaikka mutkistaa ainakin jonkin verran ruunan tehtävää. Rommessa nelivuotias piti 13-lopetuksessa helposti ykköseksi ennen kovaa Carat du Goutieria. Örjan Kihlström tehnee ajokillaan peliliikkeitä jo varhain matkan aikana.

12 Hooper des Chasses on suosikin tapaan todella kyvykäs nelivuotias, jonka sarjat eivät tule ihan hetkeen vastaan. Eskilstunassa ruuna kierteli 12,8-kyytiä viimeiset 900 metriä ja eteni vakuuttavasti ykköseksi. Solvallassa se otti omansa johtavan rinnalta. Lähtöpaikka on tukala, mutta monipuolinen hevonen on osoittanut pystyvänsä menestymään raskaammillakin juoksuilla.

1 Amalencius B.B. pystyy kamppailemaan lähdön voitosta, mikäli selvittää ykkösradan lähtöpaikan viime kertaa paremmin. Tuolloin onnistuminen ei ollut lähelläkään hevosen laukatessa hervottomasti heti auton irrotessa. Solvallassa ruuna punnersi päätöskierroksen keulahevosen ulkopuolella ja tsemppasi asiallisesti kakkoseksi. Timo Nurmoksen suojatilla on rahkeita huomattavasti viime kilpailuja parempaankin.

Mielenkiintoinen yllätyshaku lähtöön voisi olla 6 Victorious Wine, joka kilpailee rajussa nousukunnossa ja jatkaa optimibalanssillaan ilman kaikkia kenkiä. Örebrossa ruuna tykitti todella lujaa perille ja oli lähellä ehtiä jumbosijalta vielä ykköseksi. Kuski vahvistuu ja hevonen kiihtyy tällä balanssilla todella reippasti, joten se on todennäköinen ainakin ensimmäinen keulanimi lähtöön.

Suurempiin revityksiin mahdollisia rasteja voisivat olla 10 Con Te Partiro, joka ei ole ollut viime kisoissa parhaimmillaan, mutta kapasiteettia olisi parempaankin, sekä lujaa kiihtyvä ja tarkan juoksun saava 5 Jes Angel.

Juoksunkulku: Jes Angel kiihtyy ensin sisäradalle, mutta Victorious Wine hakee siltä johtopaikan. Amalencius B.B. tai Versace Face tulee jatkossa kysymään keulapaikkaa.

Pelijakauma: Versace Face (49%) on ylipelattu suosikki. Hooper des Chasses (17%) kiinnostaa, samoin Victorious Wine (3%).

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 11, 12, 1, 6
Suuri: 11, 12, 1, 6

Toto75-2

Toinen kohde on tasainen nuorten tammojen lähtö. Aloitetaan ranking 3 Unfairilla, joka on aloittanut uransa lupaavilla esityksillä ja kehitystä seuraillaan mielenkiinnolla. Viimeksi tamma jyräsi johtavan rinnalta ajamatta ykköseksi. Uran avauksessa se kiri porukan hänniltä vauhdilla kakkoseksi. Menestys ei yllättäisi tässäkään.

1 Västerbo Garonne oli Eskilstunassa kolmannesta ulkoa aivan omaa luokkaansa kellottaen 12,8-kyytiä viimeiset 800 metriä. Tamma avaa ravilla lujaa ja voi olla keulanimi lähtöön. Sybille Tinterin talli jatkaa upeassa alkuvuoden iskussa ja Västerbo Garonnellakin on ehjällä juoksulla hyvä menestyssauma. 4 Stepping Dreamgirlin onnistuminen roikkuu ilmassa. Viimeksi tamma tuli sitkeän kirin kolmatta ilman selkää ja vain selässä liftannut pääsi lopussa edelle. Kauden avauksessa se jäi voimat tallella pussiin. Tällä kertaa juoksunkulku näyttää nopealle avaajalle varsin suotuisalta, eikä voittokaan yllättäisi.

Suurempaan systeemiin mukaan vielä kolme merkkiä. 6 Aranka Face voitti viimeksi johtopaikalta, mutta kaikki tuntui olevan pelissä. Tammalla on takuulla rahkeita parantaakin, mutta se on silti tässä vain yksi monista. Alustava pelikannatus on korkealla. 7 Felicia Godiva johti Bollnäsissä tyylikkäästi alusta loppuun. Nopea kiihdyttäjä hakee ulkoakin hyvää paikkaa ja pystyy onnistuneella juoksulla tässäkin kärkikamppailuun. 2 Noocandy avasi kaksivuotiaana oikein lupaavilla juoksuilla. Eskilstunan voittostartissa se tuli johtavan rinnalta 12,7-kyytiä viimeiset 800 metriä ja runnoi lopussa hienoon voittoon. Päivän kunto on toki arvoitus kauden avauskilpailussa.

Juoksunkulku: Västerbo Garonne ja Stepping Dreamgirl avaavat lujaa ja käyvät keulakamppailun. Unfairin ja Aranka Facen lähtönopeudet ovat arvoituksia. Matkavauhti tuskin menee hullutteluksi.

Pelijakauma: Unfair (33%) ja Aranka Face (31%) ovat erottuneet liikaa. Haastajat ovat järjestään alipelattuja Västerbo Garonnen (11%) johdolla.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 3, 1, 4
Suuri: 3, 1, 4, 6, 2, 7

Toto75-3

Huippuasemista starttaava 1 Boycott on normaalisuorituksella lähellä koko matkan johtoa. Mantorpissa vastus oli kelpo 75-tasoa ja 14-vauhtinen kirilenkki kantoi kolmannesta ulkoa kuudenneksi. Solvallassa Svante Ericssonin suojatti oli kirivaiheessa omaa luokkaansa, vaikka juoksunkulku oli erittäin haasteellinen. Hevoselta otetaan tähän starttiin kaikki kengät pois, mikä on mielenkiintoinen varustemuutos. Edellinen yritys tällä balanssilla päättyi hylkäykseen, mutta valmentajalla lienee tästä hyvä aavistus, kun sitä kokeillaan jälleen. Ehjällä juoksulla lähellä.

Selkeä ykköshaastaja 10 Livi Majesty sai Dannerossa kunnon onnistumisen. Daniel Wäjerstenin ajokki hyökkäsi ulkoradoille jo hyvissä ajoin ennen kirikierroksen käynnistymistä, eteni viimeisellä takasuoralla keulaan ja pakeni jatkossa ylivoimavoittoon. Tehtävä on jälleen suhteellisen sopiva ja menestystä on helppo ennustaa juoksun yhtään onnistuessa.

Kolmantena merkkinä suurempaan systeemiin 7 Dugur, joka paikkaili Dannerossa mukavasti alun laukkansa ja juoksee tässä toisen kilpailun tauon jälkeen. Ruunalta otetaan kaikki kengät pois ja se ei ole kapasiteetiltaan lainkaan nolo hevonen suosikkien haastajaporukkaan. Vaivainen prosentin pelikannatus on pahasti alakanttiin.

12 Simb Murdoch nappasi Örebrossa voiton mielipaikaltaan keulasta. Kunto on hyvällä mallilla, mutta ulkoratojen kiertely ei ole ruunan ominta työmaata. 2 Charles du Sud kilpaili loppuvuodesta hyvässä vireessä ja paluu tapahtuu positiivisten ennakkokommenttien saattelemana. 8 Rasmus Raz väläyttelee ajoittain, mutta tarvitsee menestyäkseen tarkan sisäratareissun.

Juoksunkulku: Boycott lähtee vetämään porukkaa. Livi Majesty kiertyy jatkossa rinnalle.

Pelijakauma: Charles du Sud (13%) on liikaa pelattu. Dugurin (1%) on hyvä pommihaku.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 1
Suuri: 1, 10, 7

Toto75-4

Neljäs kohde on iltapäivän urheilullinen helmi. Pelaajat ovat luottaneet ikäluokkatähti 7 Diana Zetin kohteen suursuosikiksi, vaikka hevonen palaa pitkältä tauolta ja lähtöpaikka on hankala. Viime kaudella Daniel Redénin huipputamma tarvitsi alkukaudesta muutaman startin päästäkseen huippukuntoon, mutta sen jälkeen pyörä pyörikin hirmuiseen tapaan ja kauden kruunasi syyskuun alun Tammaderbyn voitto. Kauden ensimmäiseen starttiin on oletettavissa hieman normaalia passiivisempi taktiikka ja silloin voittoon asti voi olla vaikea ehtiä.

2 Dixie Brick on jäänyt suursuosikin varjossa huippumaistuvaksi ja Timo Nurmoksen suojatti luotetaan vihjesysteemien ideavarmaksi. Tamma jatkoi viimeksi kanuunaesityksiään ja kamppaili Dear Friendin ulkopuolelta hopealle. Jorma Kontion ajokki kellotteli viimeiset 800 metriä 09,3-kyytiä, eikä päästänyt meritoitunutta huipputammaa helpolla. Helmikuun alun Stoelitenissä se löi avoimen tason kilpasiskot toisesta ulkoa. Kunto ei ole ainakaan laskussa, hevonen jatkaa kengittä ja lähtöpaikka on paras mahdollinen. Alustava reilu 20 prosenttia on näistä lähtökohdista hieno tarjous.

1 Gobi Princess onnistui tammikuun alussa lyömään Dixie Brickin johtopaikalta, mutta ei ole kahdessa viime kohtaamisessa pysynyt enää kyydissä. Viimeksi tamma oli kovassa lopetuksessa asiallinen kolmas johtavan takaa, mutta ei kyennyt haastamaan Dear Friendiä ja Dixie Brickiä. Tällä kertaa saattaa olla taas keulajuoksun vuoro.

5 Digital Class järjesti Rommen 75-lähdössä jättiyllätyksen upealla 09,5-vauhtisella 800 metrin loppuvedolla. Ennakkoilmoituksen mukaan tamma jatkaa jenkkikärryillä ja pystyy totokamppailuun tässäkin lähdössä. 3 Alaska Kronos kasasi nuoruusvuosina hienon tilin ja yrittää harppausta avoimen tason lähtöihin. Voitto tuntuu tässä kohtaa liian kovalta tehtävältä, vaikka lähtöasemat ovat suosiolliset. 8 Queen of Trixs on upeassa vireessä, mutta lähtöpaikka taitaa viedä suurimmat toiveet. Totosija olisi hyvä onnistuminen.

Juoksunkulku: Gobi Princess avaa parhaiten ja pääsee valitsemaan juoksunsa. Keulataktiikka on todennäköisin. Alaska Kronos avaa satsatessa tosi lujaa, samoin Diana Zet. Dixie Brick kiertää alkutohinoiden jälkeen eteenpäin.

Pelijakauma: Diana Zet (52%) on reilusti liikaa pelattu. Dixie Brick (22%) on maistuva varmayritys.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto75-5

12 Oskar of Sand ei ole joutunut urallaan maistamaan vielä tappiota. Ruuna on saanut kaikissa kolmessa kisassaan tarkat juoksut joko keulassa tai johtavan takana ja edennyt lopussa varmasti ykköseksi. Tällä kertaa juoksusta tulee erilainen, mutta vastus on suhteellisen sopiva ja ennakkokommenttien mukaan ruunan balanssia on tarkoitus hieman keventää. Hyvä menestyssauma jälleen, mutta ei näistä asemista varmaksi.

6 Bottnas Gamblerilla on hyvä kapasiteetti tähän porukkaan, mutta päivän vire on pieni kysymysmerkki. Claes Sjöströmin suojatti oli viimeksi saamaton kolmannesta ulkoa, mutta tällä kertaa lisäterävyyttä haetaan ottamalla kaikki kengät pois. Ruuna on juoksuradan paikaltaan lähdön todennäköinen keulahevonen ja johtaa pitkään. 7 Nicke Bulwark palasi huippuiskussa takaisin radoille ja oli kirivaiheessa selvästi paras. Startti saattoi viedä virettä edelleen parempaan suuntaan ja silloin hevonen voi jyrätä kärkeen hieman vaativammallakin juoksulla.

Suurempaan systeemiin mukaan pari vähemmän pelattua yllättäjää. 9 Xerxes Millpond tuli viimeksi johtavan takaa voittajan tuntumassa maaliin ja kellotti hienon täyden matkan tuloksen. Ruuna jatkaa kengittä ja vire tuskin on ainakaan laskussa kolmanteen starttiin tauon jälkeen. 1 Royal T.C. juoksee niin ikään ilman kaikkia kenkiä ja tällä balanssilla se oli lähellä uran avausvoittoa lokakuussa Solvallassa. Lähtöpaikka on paras mahdollinen ja vireen ollessa kohdillaan se pystyy osallistumaan kärkikahinoihin.

Juoksunkulku: Bottnas Gambler avaa vauhdilla ja hakee johtopaikan. Nicke Bulwark juoksee rinnalla, ellei Oskar of Sandilla tehdä aikaisia ratkaisuja.

Pelijakauma: Oskar of Sand (54%) on liian selvä suosikki. Xerxes Millpond (3%) ja Royal T.C. (3%) ovat kelpo yllätyshakuja.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 12, 6, 7
Suuri: 12, 6, 7, 9, 1

Toto75-6

Päivän Duon avauksessa lähtökohdat ovat erittäin otolliset 2 Gordon Mearasin koko matkan johdolle ja se jää vihjesysteemeissä kohteen ainoaksi merkiksi. Ruuna avasi kauden hyvällä kakkosella johtavan takaa. Viime kilpailu meni kokemattoman kuskin kanssa aivan pieleen ja johtavan rinnalta taipuminen oli ymmärrettävää 09,3-avauksen ja 12,1-vauhtisen kierroksen jälkeen. Tällä kertaa rattaille hyppää huippunopea Erik Adielsson ja ruuna viritetään optimibalanssiin ilman kaikkia kenkiä. Lyhyt juoksumatka on Svante Båthin suojatille etu suhteessa pahimpiin vastustajiin. Keulaan ja kukat.

4 Leon Zon on juossut jo pitkään kovissa tehtävissä ja ansaitsisi pian jo onnistumisenkin. Solvallan 75-finaaleissa ruuna kellotti päätösringin 11,6-kyytiä ja nousi kolmannesta ulkoa tasaiseen totokamppailuun. Ulf Ohlssonin ajokki ei ole ensimetreillä nopeimpia, joten lyhyt matka ei ole sille aivan optimaalisin. 10 Istanbul Boko saattaa olla kapasiteetiltaan koko lähdön ykköstykki, mutta tehtävä on lyhyellä matkalla ja takarivin lähtöpaikalta vähintäänkin haastava. Timo Nurmoksen suojatti palasi upeassa kunnossa pitkältä tauolta ja kamppaili Dwayne Zetin rinnalta kakkoseksi.

5 Jaguar Hill juoksee ennakkoilmoituksen mukaan ensimmäistä kertaa ilman kaikkia kenkiä ja saa jenkkikärrytkin perään, joten huippusuoritus ei tulisi tällä virityksellä yllätyksenä. Varustusta kannattaa seurailla tarkasti lähempänä h-hetkeä, kenkien ilmestyessä jalkaan mielenkiinto putoaisi selvästi.

Juoksunkulku: Gordon Mearas avaa keulaan. Jaguar Hill voi tarjota uusilla virityksillä kovan haasteen. Matkavauhti pysyy tasaisen raikkaana läpi matkan.

Pelijakauma: Istanbul Boko (32%) on väärä suosikki. Gordon Mearas (30%) on hyvä varmayritys.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto75-7

Kierros päättyy tasaiseen tammalähtöön. 9 Raya D.E. pääsee viime startteja paremmalta lähtöpaikalta liikkeelle ja vastus on oikein sopiva Timo Nurmoksen suojatille. Viimeksi hevonen kierteli ulkoratojen kautta johtoon 11-vauhtisella avauspuolikkaalla ja joutui viimeisellä satasella antautumaan tasokkaassa lähdössä. Vire voi olla edelleen nousussa kolmanteen kilpailuun tauon jälkeen.

2 Sparkling Diamond eteni Färjestadissa viimeisen takasuoran alussa keulahevosen ulkopuolelle ja runnoi 13,3-vauhtisella kirilenkillä tyylikkäästi ykköseksi. Åke Lindblomin suojatilta napataan ensimmäistä kertaa kengät pois ja keulaan päästessään se olisi vaikeasti ohitettavissa.

Kolmantena merkkinä systeemeille alustavassa jakaumassa unohdettu 11 Almond Paste. Kauden avauksessa Halmstadissa Ole Johan Östre ajoi suojatillaan optimistisesti johtavan rinnalle, josta se joutui päätössatasella hieman antautumaan. Tammalla on reilusti kapasiteettia näihin sarjoihin ja se jatkaa optimibalanssillaan ilman kenkiä ja jenkkikärryillä. Sopivalla matkavauhdilla paha.

Lähtö on kauttaaltaan tasainen ja merkkejä kannattaa revittää lompakon mukaan. 3 Jewel River on ilmiselvästi lahjakas aloittelija, mutta kuudetta kertaa juokseva tamma ei ole kovinkaan kiinnostava pelikohde rutinoituneempia kilpasiskoja vastaan. Starttiväliäkin on kertynyt kaksi kuukautta. 8 Digital Literacy pisteli viimeksi pussista päästyään terävästi maaliin. Lähtöpaikka on todella hankala ja menestys vaatii kärjen hurjastelua. 6 Global At Work tekee tasaisen hyvää työtä, mutta voittaa harvoin. Kausi alkoi kelpo kakkosella johtopaikalta. Nopea kiihdyttäjä saa tälläkin kertaa hyvän juoksun. 7 J.J.Another Vinn ei häviä kapasiteettinsa puolesta kenellekään tässä lähdössä, mutta päivän kunto on pieni arvoitus ja lähtöpaikka jälleen hankala. Viimeksi hevonen jäi alussa takajoukkoihin ja pysyi siellä. Kapasitettia olisi paljon parempaankin.

Jonna Irrin tallin 1 Self Taught Beautyn lähitulevaisuuden tähtäimet ovat Suomen Tammaderbyssä, joten tuskin hevonen on suoraan tauolta vielä aivan terävimmillään.

Juoksunkulku: Global At Workin rahkeet saattavat riittää Sparkling Diamondin ohitukseen, mutta eri asia halutaanko sillä vastata taatusti aktiivisen Åke Lindblomin ilmestyessä vaateliaana rinnalle. Reipaskaan tempo ei yllättäisi.

Pelijakauma: Jewel River (25%) on kummallisen paljon pelattu. Sparkling Diamond kiinnostaa (16%), samoin yllättäjäosastolta Almond Paste (3%).

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 2, 9, 11
Suuri: 2, 9, 11

IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 11, 12, 1, 6
Toto75-2: 3, 1, 4
Toto75-3: 1
Toto75-4: 2
Toto75-5: 12, 6, 7
Toto75-6: 2
Toto75-7: 2, 9, 11
Hinta: 10,80 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto75-1: 11, 12, 1, 6
Toto75-2: 3, 1, 4, 6, 2, 7
Toto75-3: 1, 10, 7
Toto75-4: 2
Toto75-5: 12, 6, 7, 9, 1
Toto75-6: 2
Toto75-7: 2, 9, 11
Hinta: 108,00 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto75-1
11 Versace Face 32%
12 Hooper des Chasses 23%
1 Amalencius B.B. 20%
6 Victorious Wine 10%
10 Con Te Partiro 5%
5 Jes Angel 3%
8 Arctic Dessert 2%
9 Cash Kid Gwen 2%
2 Cotton Frontline 1%
4 Nebbiolo 1%
3 Unity Millpond 0,5%
7 Madriken av Sveden 0,5%

Toto75-2
3 Unfair 24%
1 Västerbo Garonne 22%
4 Stepping Dreamgirl 18%
6 Aranka Face 15%
7 Felicia Godiva 11%
2 Noocandy 7%
5 Valrhona Wibb 2%
8 Oxalis Tooma 1%

Toto75-3
1 Boycott 40%
10 Livi Majesty 25%
7 Dugur 7%
12 Simb Murdoch 6%
2 Charles du Sud 5%
8 Rasmus Raz 5%
5 Symphonie Teemer 3%
13 Lamino 3%
14 Mellby Eye Catcher 3%
3 Countess Chiara 1%
6 Global Trader 1%
4 Meves Vacances 0,5%
9 Betel Am 0,5%

Toto75-4
2 Dixie Brick 36%
7 Diana Zet 30%
1 Gobi Princess 16%
3 Alaska Kronos 7%
5 Digital Class 5%
8 Queen of Trixs 5%
4 Saphir C.D. 0,5%
6 Dontlooseallmoney 0,5%

Toto75-5
12 Oskar of Sand 38%
6 Bottnas Gambler 20%
7 Nicke Bulwark 20%
1 Royal T.C. 8%
9 Xerxes Millpond 8%
2 Procedure Turn 3%
4 Gladiator of Gold 1%
5 Tinto Tatoo 0,5%
8 Gazelle de Viette 0,5%
10 Alfas Lucky Luke 0,5%
11 Sjaman 0,5%

Toto75-6
2 Gazoline Mearas 42%
4 Leon Zon 20%
10 Istanbul Boko 16%
5 Jaguar Hill 15%
7 Visual Condition 3%
1 C.R.Nobless 1%
3 Lovely Star 1%
9 Boomer 1%
6 Issiah 0,5%
8 Sideslip 0,5%

Toto75-7
9 Raya D.E. 28%
2 Sparkling Diamond 20%
3 Jewel River 9%
6 Global at Work 9%
11 Almond Paste* 9%
8 Digital Literacy 6%
4 Listas Behindbars 5%
7 J.J.Another Vinn 5%
1 Self Taught Beauty 3%
10 Merci Bråten 3%
12 Flavienne Lascaux 2%
5 Vavin Love 1%