Ravivihje: Toto64 Boden 9.4.2021 – 179 701 euroa ekstraa

Julkaistu:

Toto64
Hail Mary tähdittää Bodenissa.
Viikon viimeinen Toto64-kierros ravataan Bodenissa, jossa on tarjolla päävoittoluokan kesken jaettava lähes 180 000 euron lisäraha. Kohteet suorastaan huokuvat, että tänään osaajia ei palkita pelkillä kahvirahoilla.

Illan kohokohta on luonnollisesti Ruotsin viime vuoden hevoseksi valitun Hail Maryn (T64-4) kauden avaus. Jättisuosikki ei kuitenkaan kelpaa varmaksi. IS-vihjesysteemien ainoana tukipilarina toimii Philip (T64-2).

Kohteissa on useitakin huippumaistuvia merkkejä. Philipin lisäksi muun muassa Global Adventure (T64-4), Japiro Star (T64-1), Byska Philip (T64-5) & Direct Track (T64-3).

Toto64-kierroksen peliaika päättyy tuttuun tyyliin lähdön neljä starttiin eli noin klo 20.30.


Toto64-1

Tasaisen avauskohteen ykkösvihjeen saa 2 Japiro Star, joka on juossut Etelä-Ruotsissa aivan eri luokan lähtöjä. Ori teki kuukausi sitten hyvän juoksun kauden avauksessaan Halmstadissa ja vaihtoi sen jälkeen omistanjanvaihdoksen myötä pohjoiseen. Kunto tuskin on näin lyhyessä ajassa mihinkään kadonnut, ja jos kuskin ajolinjat yhtään onnistuvat niin muut voivat olla helisemässä Maharajahin pojan kanssa. Esimerkiksi Kalmarin voittojuoksussaan Japiro Star oli oikein todella hyvä.

3 Serious Sam tekee jatkuvasti kelpo kirejä ja on lähdön todennäköisin totohevonen. Ruunalla saisi olla kuitenkin enemmän puristusta loppusuoran kahinoihin, sillä voittojakin on tarjottu viime starteissa. 6 My Way I.H. on kärsinyt runsaasti ongelmista ja pääsi viime kaudellakin kilpailemaan vain kaksi kertaa. Uran alkustarttien perusteella luokan pitäisi riittää kevyesti tähän lähtöön. Viikko sitten suoritetussa koelähdössä Samu Sundqvistin osaavista käsistä tuleva tamma ravasi hyvin ja ohjille painamista lukuun ottamatta näytti kaikinpuolin moitteettomalta. Ennätyksissä on rutkasti ilmaa.

1 Somebody's Miracle piti Umåkerissa keulasta niukkaan voittoon. Ykkösradalta myös tänään voi olla tiedossa keulareissu. 9 Confident Hoss voitti kelpo tyylillä viime kauden kaksi viimeistä starttiaan. Runsaasti ongelmista kärsinyt 8-vuotias palaa viiden kuukauden tauolta, mutta vaikea sitä on lapulta poiskaan jättää.

10 Gennaro Web voitti Rovaniemellä hyvän kirin päätteeksi. Viimeksi samalla radalla paikka johtavan rinnalla oli raskaissa olosuhteissa liikaa, mutta ei ruuna koskaan täysin luovuttanut. Jenni Peltokorven treenattava on jäänyt aivan minikannatukselle, joten se otetaan yllätyshakuna kuudentena merkkinä systeemeihin.

Kuusikin merkkiä tuntuu vähäiseltä, sillä tasaisesta lähdöstä on vaikea löytää yhtäkään statistia ja läpilyöntikään ei olisi väärä ratkaisu.

Juoksunkulku: Somebody's Miracle pitää sisäradalta keulat. Jos My Way I.H. painaa yhtä paljon ohjille kuin koelähdössään, niin se voi ”sotkea” juoksunkulkua.

Pelijakauma: Japiro Star (10%) ja My Way I.H. (4%) ovat tarjouksessa ja pienempi systeemi yritetään selvittää ko. kaksikolla. Gennaro Webin (1,7%) ei kuuluisi olla ihan pelaamaton. Somebody's Miracle (21%) ja Serious Sam (23%) ovat liikaa pelattuja.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 2, 6
Suuri: 2, 3, 6, 1, 9, 10

Toto64-2

Toinen on kohde on monen pelurin ”ikisuosikki” eli vähän tienanneiden kylmäveristen lähtö. 10 Philip teki mainion esityksen Umåkerissa suoraan tauolta. Alussa hieman haparoinut ruuna oli vielä kierros jäljellä todella kaukana kärjestä, mutta rymisteli kovan kirin päätteeksi vahvasti voittokamppailuun. Viimeisen kierroksen 5-vuotias kulki 26,2-vauhtia, joka on huimaa kyytiä tähän porukkaan. Philip noteerasti tuloksen 28,6ly, vertailuna yksikään illan vastustajista ei ole alittanut 1.30-rajaa. Leif Erikssonin ajokki petrannee entisestään saadessaan startin alle ja huippumaistuvana merkkinä Philip jää systeemien ainoaksi läpivarmaksi!

Jättisuosikiksi pelattu 1 Lome Titan otti toki Umåkerin ja Bollnäsin voittonsa kelpo tyylillä ja viimeksi Östersundissa tuli 1.28-vauhteja viimeisen kierroksen, mutta 60 prosentin peliosuus tuntuu hämmentävän paljolta esityksiin nähden. 4-vuotias on laukannut kymmenessä startissaan seitsemästi ja meneminen ei näytä ainakaan toistaiseksi lainkaan sulavalta.

5 Vännfors Grynetin statistiikka 12 5-2-0 kertoo luokasta. Viimeksi alun laukkaan pilannut tamma kiri toissa kerralla Bodenissa hyvin loppua. 5-vuotias on juoksijan oloinen tapaus ja ravi käy tämän sarjan tupsujalaksi poikkeuksellisen hyvin. 8 Dalknösemma on hyvässä kunnossa ja ravivarmana hevosena todennäköinen totohevonen. 5-vuotias pystynee pudottamaan ennätystään roppakaupalla.

3 Sindys Tove otti Umåkerissa muuten hyvin kyytiä, mutta hiljenteli talliportin kohdalla. Nyt saattaa olla isokin etu, että juostaan jossain muualla kuin kotiradalla. Tammalta riisutaan ennakkoinfon mukaan ensimmäistä kertaa kenkiä pois ja 6-vuotias voi tehdä muutenkin paremmin totta, kun valmentaja ei itse aja.

Juoksunkulku: Hankala veikattava. 2 Alice Tapac avannee ensin keulaan. Jatkossa ne voivat olla tarjolla Sindys Tovelle.

Pelijakauma: Todella oudosti pelattu lähtö. Lome Titan (60%) on epävarmuuteensa nähden aivan liikaa luotettu. Philip (20%) voisi olla kaksikin kertaa enemmän pelattu. Myös Vännfors Grynet (8%), Dalknösemma (3%) ja Sindys Tove (2%) ovat rapsakkaasti alipelattuja.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 10
Suuri: 10

Toto64-3

Kolmannessa kohteessa 13 Thank The Maker erottuu luokkansa puolesta edukseen. 3-vuotiaana se pystyi kamppailemaan tasapäisesti koviakin hevosia vastaan, esimerkiksi heinäkuisessa Skellefteån startissa Axel Ruda joutui pistelemään tosissaan päästäkseen Thank The Makerista ohi. Petri Salmelan treenattava palasi pari viikkoa sitten Bodenissa puolen vuoden tauolta ja ruuna hoiteli lähdön varmoin ottein toisesta ulkoa. Oletettavasti 4-vuotias parantaa saatuaan startin alle ja kolmosrivistä huolimatta saa ykkösvihjeen.

5 Xanthis Excalibur paransi viime kaudella kovasti otteitaan siirryttyään Stefan Johanssonin treeniin. Se jäi ravia polkiessaan vain kerran kaksarisijojen ulkopuolelle ja tuohon starttiin ruuna ei ollut terve. Umåkerissa tauolta palannut 5-vuotias laukkasi voimissaan viimeisellä takasuoralla ja uudestaan maalisuoralla. Muuten Xanthis Excalibur ravasi normaalisti, kesäkelit suosivat, kenkiä riisutaan ja kuski vahvistuu.

11 Direct Track on paljon tauluaan paremmassa kunnossa. Esimerkiksi helmikuun lopun Solvallan startissa ruuna laukkasi loppukurvissa menestystään ja viimeksi Solvallassa teki varsin vahvan juoksun johtavan rinnalta. Nyt omistajaa ja valmentajaa vaihtanut ori tekee mielenkiintoisen debyytin pohjoisessa.

12 Honky Tonk Angel on ollut pitkän taukonsa jälkeen kuin eri hevonen aiempaan verrattuna. Molemmissa Bodenin starteissa tamma on jäänyt hitaana lähtijänä ykkösradalta takaporukoihin, josta on tehnyt vahvat kirit. Lähtöpaikka on umpisurkea, mutta silti Sandra Erikssonin ajokki on vakava voitontavoittelija. Kohde yritetään selvittää edellä mainitulla nelikolla.

6 Sylvester Töll teki hyvän juoksun viimeksi Bodenissa johtavan rinnalta kamppailtuaan ykköseksi. Nyt vastus kovenee tuntuvasti. 1 Lucias Dotter kiri viimeksi Sylvester Töllin jälkeen kelvollisesti toiseksi. Ykkösradalta tiedossa on loistoreissu. 2 Shawn Leejs ei ole niin huonossa kunnossa kuin tulosrivistö näyttää. Viimeksikin Bodenissa se oli mukana alle 1.12-vauhtisessa avauksessa ja lopulta kolmannessa sisällä juosseelle ruunalle taisi jäädä hieman jossiteltavaakin.

Juoksunkulku: Lucias Dotter pystyy pitämään Shawn Leejsin ulkopuolellaan. Jatkossa Xanthis Excalibur voi edetä tuulenhalkojaksi.

Pelijakauma: Thank The Maker (46%) liian iso suosikki. Xanthis Excaliburin (7%) prosenteissa olisi reilusti nousun varaa. Direct Track (1%) on jättimaistuva merkki.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 13, 5, 11, 12
Suuri: 13, 5, 11, 12

Toto64-4

Illan tapaus on 2 Hail Maryn kauden avaus. Ilmiömäinen ori liitti itsensä suurten joukkoon viimeistään Derbyssä, jota Robert Berghin suojatti hallitsi lähdöstä maaliin. Se sinetöi kautensa Breeders Crownin voitolla ja kaikkinensa 4-vuotiskaudella voittosumma paisui noin 6,8 miljoonalla kruunulla. Se oli miljoonan enemmän kuin Ruotsissa mikään muu hevonen tienasi viime vuonna. 12 voitollaan Hail Mary oli myös vuoden voitokkain ja valittiin vuoden hevoseksi. Kauden avauksessaan Bodenin iltaraveissa ori on toki liki jatkaa voittokulkuaan, mutta kun muistaa ettei Hail Mary täysin vakuuttanut viime kauden ensimmäisissä starteissaan, niin 80 prosenttia pelattuna se saa yhden varmistuksen jo pienempään systeemiin.

4 Global Adventure on myöskin todella kova 5-vuotias ja Hail Maryn taustajoukot eivät varmasti ilolla tervehtineet nähdessään tutun kilpakumppaninsa nimen vastustajien joukossa. Viime kesänä Bergsåkerissa Hail Mary teki kauden huonoimman starttinsa, jäi ulos totostakin ja silloin Global Adventure voitti. Svante Båthin treenattavalla on sinänsä etu puolellaan, että orilla on jo yksi startti alla. Kengät riisutaan tähän kisaan, todennäköinen juoksupaikka lienee keulassa juoksevan Hail Maryn perässä, ja jos suosikki ei ole ihan parhaimmillaan, niin ei pidä yllättyä mikäli Global Adventure iskee ohi.

Juoksunkulku: Hail Mary juoksee keulassa takanaan Global Adventure.

Pelijakauma: Hail Maryn (80%) ja Global Adventuren (14%) prosenttien kuuluisi olla huomattavasti enemmän lähellä toisiaan. Global Adventuressa olisi ainesta rohkeammille pelureille ideavarmaksikin.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 2, 4
Suuri: 2, 4

Toto64-5

2 Rote Lin oli oikein hyvä toissa kerralla Bodenissa, jossa tarpoi alussa pitkään kolmatta kunnes pääsi keulaan ja voitti kuluttavasta alkumatkasta huolimatta täysin pystyyn. Viimeksi Bergsåkerin kivikovassa lähdössä tamma juuttui hienon näköisenä umpipussiin. 8-vuotias tuntuukin virinneen elämänsä kuntoon. Ykkösvihje.

1 Wild Donnan pääsi Östersundissa aktiivisesti ajettuna keulaan 800 metriä ennen maalia ja piti lopussa varmoin ottein ykköseksi. On hieman outoa miksi tamma on yli kaksi kertaa enemmän pelattu kuin Rote Lin, vaikka hävisi sille selkeästi toissa kerralla Bodenissa. Toki silloin Wild Donnan juoksi kengät jalassa, Östersundiin riisuttiin takakengät ja Ulf Ohlssonin ajokki paransi selkeästi.

Paalun hyvävireinen tammakaksikko voi karata takamatkalaisilta, mutta pitkältä pakilta otetaan systeemeihin mukaan pari lisämerkkiä. 9 Byske Philip antoi myrskyvaroituksen viimeksi Bodenissa. Kaukana kärjestä viidennessä ulkona matkannut ori kiskaisi loppusuoraa aivan omaa vauhtiaan ja viimeiset 400 metriä sujuivat alle 1.23-kyytiä. Heti maalin jälkeen 5-vuotias oli jo ykkösenä. Se tuntui selvästi piristyneen takakenkien riisumisesta ja tuolla balanssilla on tarkoitus jatkaa tänäänkin. Kuskikin vahvistuu hurjasti, kun tänään rattaille hyppää valmentajan jälkeen Mats E Djuse. Voittoja on uralla vasta yksi, mutta pitää muistaa, että Byske Philip on juossut paljon kivikovia ikäluokkalähtöjä. Kolmevuotiaana ori oli muun muassa Kriteriumissa toinen. Aamupäivän vaivaisella prosentin kannatuksella kyseessä on huippumaistuva merkki.

10 Tangen Töff juoksi viime kaudella yli 300 000 kruunua rahaa, mutta näihin sarjoihin meno ei vielä tule tyssäämään. Robert Berghin suojatti teki viime lauantaina Dannerossa vähintään asiallisen esityksen pitkältä tauolta ja parantaa varmasti lyhyellä starttivälillä tähän kisaan.

4 Guli Vinn kiitti Bodenissa nappijuoksusta kirien maalisuoralla niukasti ykköseksi. Kengät olivat riisuttu ja niin tehdään myös tänään. 8 Tjötta Godtfred taipui samassa lähdössä keulasta. Ruuna kykenee huomattavasti parempaankin. Tänään siltä riisutaan kenkiä ja kuski vahvistuu, kun kärryille nousee Magnus A Djuse.

Juoksunkulku: Wild Donnan lähtee vetämään joukkoa. Rote Lin ottaa asemat sen takaa. Tjötta Godtfred ilmestyy juoksuradan paikaltaan nopeasti kärkiryhmään. Ainakin Tangen Töffillä ajetaan aktiivisesti eteenpäin.

Pelijakauma: Wild Donnan (41%) on yllättävän selvä suosikki. Rote Lin (17%) ja etenkin Byske Philip (1%) ovat tarjouksessa.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 2, 1, 9, 10
Suuri: 2, 1, 9, 10

Toto64-6

Päätöskohde on sikäli hankala pelipähkinä, että luokaltaan 15 Dante Godiva ja 4 Zodiac Kronos erottuvat luokkansa puolesta, mutta molempien kohdalla on kysymysmerkkejä. Dante Godiva suoritti viime sunnuntaina Rommessa vain tasapaksusti. Toki ruuna palasi pitkältä tauolta ja parantaa varmasti tähän kisaan. Jos se suorittaa likikään tasollaaan niin piippuhyllyn paikasta huolimatta muut voivat olla vastaantulijoita. Zodiac Kronos puolestaan palaa kolmen kuukauden tauolta ja epävarmalla ruunalla on laukkariski jatkuvasti läsnä. Pienempi systeemi yritetään selvittää tällä kaksikolla, suurempaan pari lisämerkkiä.

9 Helix näytti Umåkerissa hienolta vielä loppusuoran alkuun asti viruessaan sisäpareissa pussissa. Se törmäsi edellä menevään eikä enää syttynyt kirimään, joten tuon startin voinee unohtaa. Nyt ruunan rattaille palaa jälleen ammattimies Mats E Djusen muodossa. 5 BWT Daenerys ei ollut viime starteissa ihan parhaimmillaan ja palaakin nyt pieneltä tauolta. Hyväluokkainen tamma lähtee lujaa matkaan ja päässee keulaan.

Isommista revityksistä ei kannata unohtaa vain kahden prosentin kannatukselle jääneitä 13 Mycrazydreamia & 14 Now Or Never Flairia. Ensin mainittu voitti Bergsåkerissa kelpo tyylillä ja nyt siltä riisutaan kaikki kengät pois. Now Or Never Flair teki viime kaudella muutaman hyvän esityksen Etelä-Ruotsin kovissa lähdöissä. Pitkältä tauolta tuleva ruuna tekee nyt debyyttinsä pohjoisessa.

Juoksunkulku: 3 Ikon Zon on alussa vikkelin. BWT Daenerys etenee jatkossa keulaan. Matkavauhti voi pysyä reippaana läpi kisan.

Pelijakauma: Zodiac Kronos (35%) on tauko ja laukkariski huomioiden liian iso suosikki. Dante Godivan (15%) ja BWT Daeneryksen (3%) prosenteissa olisi kasvun varaa.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 15, 4
Suuri: 15, 4, 9, 5

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 2, 6
Toto64-2: 10
Toto64-3: 13, 5, 11, 12
Toto64-4: 2, 4
Toto64-5: 2, 1, 9, 10
Toto64-6: 15, 4
Hinta: 12,80 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto64-1: 2, 3, 6, 1, 9, 10
Toto64-2: 10
Toto64-3: 13, 5, 11, 12
Toto64-4: 2, 4
Toto64-5: 2, 1, 9, 10
Toto64-6: 15, 4, 9, 5
Hinta: 76,80 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto64-1
2 Japiro Star 20%
3 Serious Sam 15%
6 My Way I.H. 14%
1 Somebody's Miracle 12%
9 Confident Hoss 8%
8 Dulce de Leche 6%
12 Gräns Prinsessan 6%
5 Fillibabba Laday 5%
10 Gennaro Web 5%
4 Wolfhills Star 3%
7 Super Organic 3%
11 Archipelago Box 3%

Toto64-2
10 Philip 36%
1 Lome Titan 22%
5 Vännfors Grynet 15%
7 Dalknösemma 8%
3 Sindys Tove 6%
4 Storsmäll 4%
6 Zolglimten 3%
9 Rotets Leo 3%
8 Risåvinnie 2%
2 Alice Tabac 1%

Toto64-3
13 Thank the Maker 30%
5 Xanthis Excalibur 17%
11 Direct Track 11%
12 Honky Tonk Angel 11%
6 Sylvester Töll 7%
1 Lucias Dotter 6%
2 Shawn Leejs 4%
10 Artie B.Zet 4%
9 B.G.Emma 3%
7 Eloy d'Avignere 2%
3 Hazel Web 1%
4 Olindos 1%
8 Neymar 1%
14 Grimaldi 1%
15 Don Defender 1%

Toto64-4
2 Hail Mary 62%
4 Global Adventure 33%
1 Hesiod 2%
5 Eder Bob 1%
6 Regent Zet* 1%
3 Cupido Sisu 0,5%
7 Zorro Swing 0,5%

Toto64-5
2 Rote Lin 25%
1 Wild Donnan 23%
9 Byske Philip 14%
10 Tangen Töff 12%
4 Guli Vinn 7%
8 Tjötta Godtfred 6%
12 Stålville 4%
7 Guli Anna 3%
3 Ros Svarten 2%
14 Gomnes Birk 1,5%
13 Stjärnvin Linn 1%
5 Vindbläsen 0,5%
6 Järvsötekno 0,5%
11 Jakob Faksen 0,5%

Toto64-6
15 Dante Godiva 19%
4 Zodiac Kronos 17%
9 Helix 10%
5 B.W.T.Daenerys 9%
6 Amperage Hanover 7%
7 Mr Alabama 7%
8 Kentucky 6%
13 Mycrazydream 5%
2 Crazy Honey 4%
14 Now Or Never Flair 4%
1 Erase the Law 3%
10 Hillbilly Bruce 3%
12 Don Draper 3%
11 Guilty Pleasure 2%
3 Ikon Zon 1%