Ravivihje: Toto64 Örebro 8.4.2021 – 105 823 euroa ekstraa

Julkaistu:

Toto64
Islay Mist Sisu avaa kautensa voitolla.
Örebron ravit sisältävät sekä urheilullista että pelillistä herkkua. Toto64-peliä maustaa päävoittoluokan kesken jaettava noin 105 000 euron lisäraha.

Urheilullista ilotulitusta tarjoaa kauden ensimmäiset Breeders Crownin alkuerät, jotka vilisevät ikäluokkatähtiä.

IS-vihjesysteemien tukipilarina toimii suomalaisomisteinen huippulahjakkuus Islay Mist Sisu (T64-2). Pienemmässä kuitissa yksinäiseksi merkiksi jäävät myös Mellby Jinx (T64-3) & Mister Hercules (T64-5).

Toto64-kierroksen peliaika päättyy lähdön neljä starttiin eli noin klo 20.30.


Toto64-1

Yli viiden kuukauden tauolta palaava 5 Beauty Kronos juoksi 3-vuotiskauden kahdeksaan starttiinsa yli 300 000 kruunua rahaa, mutta huomattavasti enemmänkin oli tarjolla. Yllätysvoiton Oaksin karsinnassa ottanut tamma laukkasi finaalissa keulapaikalta loppukurvissa. Tuohon paloi todennäköisesti joku sijoista 1-3 ja iso tukko rahaa. Näin matalissa sarjoissa Beauty Kronoksen ei pitäisikään enää juosta ja sikäli tamma on tänäänkin ”väärässä” lähdössä, että Muscle Hillin tyttärellä olisi ollut sanansa sanottavana myös Breeders Crownin alkuerässä. Syystä tai toisesta Daniel Redén valitsi tämän lähdön.

Beauty Kronos on haavereitta lähellä voittoa, mutta vastassa on muutama asiallinen kilpasisar ja erityisesti volttilähtö tuo kysymysmerkkejä. Örjan Kihlströmin ajokki ei ole toki neljässä volttilähdössään laukannut, ja se on lähtenyt niissä myös kovaa. Viimeisimmässä volttilähdössä syyskuun alussa Solvallassa toiminta oli kuitenkin volttiympyröissä sen näköistä, ettei laukka vitosradalta yllättäisi lainkaan.

8 Boiling Point aloitti Eskilstunassa lupaavalla esityksellä uudelta treenarilta, kun 1400 metriä toisella ilman vetoapua juossut tamma tsemppasi vahvasti maaliin asti. Toki maalissa se oli toisena, mutta peri oudon siirtotuomion myötä voiton. 5-vuotias parantaa saatuaan startin alle, kuski vahvistuu hurjasti Björn Goopin muodossa ja nyt Boiling Pointilta riisutaan myös kenkiä.

7 Gitane d’Inverne sai Axevallan 75-lähdössä aikaisen joululahjan jo maaliskuussa, sillä niin sujuvasti tamma pääsi etenemään viidennestä sisältä kohti kärkeä kirivaiheessa ja leiskautti maalisuoralla omaa vauhtiaan ykköseksi. Arvovoiton myötä sarjat nousivat, mutta 5-vuotiaan pitäisi vielä näissä riittää. Kuski vahvistuu ja optimitapauksessa Stefan Perssonin ajokki voi päästä juoksuradan paikaltaan keulaan.

9 Garca oli Eskilstunassa pettymys johtavan takaa, mutta oli mainio sitä edeltäneissä Åbyn kovissa 75-lähdöissä. Tammalla oli hieman huonoa tuuriakin ettei kumpikaan päättynyt voittoon. Ensimmäisessä se hävisi niukasti ja jälkimmäisessä jäi voimat tallella pussiin.

Kohde yritetään selvittää edellä mainitulla nelikolla. 10 Emma Rae parantaa taatusti Mantorpin kisastaan ja kyvyiltään tamma on porukan kärkipäätä, mutta voitontahtoa saisi olla ripaus lisää. 1 Livi Memory on huomattavasti tauluaan etevämpi tapaus ja se tulee yllättämään pikapuolin jossain. Tuskin kuitenkaan vielä tänään.

Juoksunkulku: 6 Klara Zonett avaa alussa keulaan. Jatkossa tuulenhalkojaksi etenee Beauty Kronos tai Gitane d’Inverne.

Pelijakauma: Beauty Kronos (51%) tuntuu ylipelatulta. Erityisesti Boiling Point (6%) on maistuva merkki. Myös Garcan (9%) yhteen huonompaan starttiin on tuijotettu liikaa.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 5, 8, 7, 9
Suuri: 5, 8, 7, 9

Toto64-2

Toinen kohde 3-vuotiaiden tammojen Breeders Crownin alkuerä.

Konepalvelu Erkco Oy:n omistaman 4 Islay Mist Sisun 2-vuotiskausi ei jättänyt toivomisen varaa. Huikean hienolla tyylillä polkeva lahjakkuus noteerasi tuloksen 13,2aly ja voitti Ruotsin suuripalkintoisimman 2-vuotislähdön, Svensk Uppfödningslöpningin. Loppusuoralla tamma näytti, että muiden hyvien ominaisuuksien lisäksi myös juoksupää vaikuttaa olevan puhdasta kultaa. Islay Mist Sisu näytti olevan jo alakynnessä, mutta taisteli urhoollisesti ykköseksi. Kaikkiaan tiliä kertyi viidestä startista yli 1,5 miljoonaa kruunua ja se valittiin myös vuoden 2-vuotiaaksi. Per Nordströmin suojatti tuntuu ainakin tässä vaiheessa urapolkua pykälää muita paremmalta, ja kun peliosuuskin on jäämässä yllättävän maltilliseksi, niin Islay Mist Sisu on hyvä varma.

6 A Perfect Face teki Jägersrossa vahvan kirin kolmannesta ulkoa lähestyen lupaavaa Cintraa. Viimeiset 700 metriä sujuivat 12,8-kyytiä. Samanlaisena uran avausvoitto ei voi olla enää pitkään tulematta. Solvallan startin voi unohtaa, sillä tamma laukkasi törkeän päälleajon seurauksena. Tänään rattaille hyppää vahvistuksena Björn Goop.

9 Glorious U.M. voitti hyvällä tyylillä kaikki 2-vuotiskauden kolme starttiaan. Axevallassakin tamma runnoi johtaneen A Perfect Facen rinnalta ykköseksi. Solvallan kauden avauskisassa Erik Adielssonin ajokki sai johtavan takaa myöhään kiritilat ja tuli voimissaan maaliin. 2 Al’s Boozy Suzy kiri Solvallassa joukon hänniltä pirteästi totoon ja viimeksi Åbyssa hävisi vain kahdelle hyvälle. Paikka on paras mahdollinen ja kuski paranee merkittävästi viime starttiin nähden.

Juoksunkulku: Islay Mist Sisu leiskauttaa keulaan. Matkavauhti voi olla maltillinen.

Pelijakauma: Islay Mist Sisun (38%) prosenteissa olisi reilusti nousun varaa. A Perfect Face (6%) voisi olla myös enemmän pelattu. Glorious U.M. (17%) ja Al’s Boozy Suzy (19%) tuntuvat ylipelatuilta.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto64-3

Kolmas kohde on 3-vuotiaiden oriiden ja ruunien Breeders Crownin alkuerä.

3 Mellby Jinx teki 2-vuotiaana aivan jäätävät esitykset sekä Breeders Coursen että Svensk Uppfödningslöpningin finaaleissa. Molemmissa ruuna marssi alussa pitkään kolmatta ennen kuin pääsi laskeutumaan johtavan rinnalle. Breeders Coursen se voitti eleettömästi ja jälkimmäisessä haastoi lopun hienossa matsissa Islay Mist Sisua. Mellby Jinx otti pienen haparoinnin loppusuoralla ja siihen taisi palaa voitto. Kaikkiaan tiliä kertyi yli 1,3 miljoonaa kruunua. 3-vuotiskautta odotellaan suurella mielenkiinnolla, sillä Svante Båthin treenattava vaikutti siltä, että kehittymisen varaakin on vielä rutkasti.

7 Mellby Joker voitti hienolla tyylillä uransa kolme starttia, eikä ollut huono Solvallassakaan vaikka keulasta kolmanneksi jäikin. Ruuna joutui avaamaan 10,6-avauspuolikkaan, sai tiukkaa prässiä viimeisellä takasuoralla ja tuli nykivä tempo huomioiden hyvin perille, vaikka näytti jo antautuvan pahemminkin. Robert Berghin taktiikkaa ei tarvitse kahta kertaa miettiä ja todennäköisesti Mellby Joker pääsee illan koitoksessa keulaan.

8 Larry Wood on tehnyt pirteät lopetukset tuoreimmissa starteissa. Viimeksi Jägersrossakin se pinkoi viimeiset 400 metriä alle 1.12-kyytiä. Vielä tulosrivistössäkin näkyvässä Åbyn voitossaan ori jätti selvästi taakseen huippulupaavan Borups Victoryn. Tänään Larry Woodin kärryille hyppää vahvistuksena Björn Goop.

5 Idomenio Sisu suoritti Solvallassa lupauksia herättävän kauden avauksen, kun menoluvan saatuaan ori irtosi hyvällä tyylillä johtavan rinnalta ykköseksi. Viimeiset 400 metriä sujuivat 11,3-vauhtia, toki hiljaisen matkavauhdin jälkeen. Vastus kovenee nyt tuntuvasti, mutta Petri Salmelan treenattavan olemus oli niin hyvä, että se otetaan neljäntenä merkkinä lapulle.

Juoksunkulku: Mellby Joker marssii ensimmäisellä takasuoralla keulaan. 1 Ploquepin tai Idomenio Sisu saa asemat johtavan takaa. Mellby Jinxilla otetaan alku varovasti ja ajetaan matkalla johtavan rinnalle.

Pelijakauma: Mellby Jinx (34%) voisi olla enemmänkin pelattu ja jää pienemmän systeemin varmaksi. Haastajista Larry Wood (9%) on maistuvin merkki.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 3
Suuri: 3, 7, 8, 5

Toto64-4

Yli kaksi vuotta huilimaan joutunut 4 Indy Lane on näyttänyt kahdessa startissaan, että sillä on vielä paljon annettavaa kaviourilla. Viime viikon Örebron kisassa ruuna pakeni herkällä tyylillä keulasta selvään voittoon. Todennäköisesti nopea lähtijä pääsee tänäänkin keulaan ja Marko Korven treenattava tuskin ainakaan huonontaa saatuaan pitkän tauon jälkeen startteja kroppaansa. Suosikki.

1 Zinco Jet palasi yhden vaisumman kisan jälkeen tasolleen Eskilstunassa, jossa kiri hyvän reissun jälkeen ilmavalla tyylillä ykköseksi ja noteerasi uudet ennätysnumeronsa 11,6aly. Ykkösradalta se tuskin saa torjuttua ainakaan Indy Lanea, mutta tiedossa lienee kuitenkin loistoreissu.

8 Västerbo Lexington voi olla peruskapasiteetiltaan lähdön paras hevonen, vaikka tulosrivistöstä asia ei välitykään. Ruuna voitti viime syksynä Derbyn karsinnan ja oli finaalissa kuudes. Kauden avauksessa Åbyssa se oli yllättävän pehmeä keulapaikalta, muuten Robert Berghin suojatti maistuisi maltillisella peliosuudellaan enemmänkin.

2 Grinnebys Orion kiri Mantorpin pronssidivisioonassa johtavan takaa jättiyllätykseen. Vaikka nyt tullaan iltaraveihin, niin lähtö näyttää jopa kovemmalta. Optimitapauksessa 10-vuotias pääsee taas juoksemaan johtavan kannassa. 6 Up To Me ei ole suorittanut tasollaan kahdessa viime startissa. Niin hyvä se oli kuitenkin Solvallan voitossaan, että vain kolme prosenttia pelattuna Claes Sjöströmin suojatti on kiinnostava yllätyshaku.

Juoksunkulku: Indy Lane avaa keulaan. Västerbo Lexington on juoksunkulun kannalta ratkaisuroolissa. Jos Bergh on totutun aktiivinen, niin Indy Lane ei saa vetää hetkeäkään rauhassa. Muuten matkavauhti voi olla hyvinkin maltillista.

Pelijakauma: Indy Lane (45%) on turhankin selvä suosikki. Up To Me (3%) on jäänyt liian unohdetuksi. Västerbo Lexington (15%) saisi olla rahtusen enemmän pelattu.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 4, 1, 8, 2, 6
Suuri: 4, 1, 8, 2, 6

Toto64-5

Viides kohde on 4-vuotiaiden oriiden ja ruunien Breeders Crownin alkuerä.

7 Mister Hercules lukeutui kuumimpiin Kriterium-suosikkeihin, mutta taipui karsinnassa johtavan rinnalta ulos finaalista. Ilman suurkilpailuvoittoa huippulahjakkuus ei kuitenkaan jäänyt. Kauden päättäneessä Breeders Crown-finaalissa Daniel Redénin valmennettava pakeni keulasta jäätävällä tyylillä muista voittaen täysin pystyyn. Illan koitoksessa nopea lähtijä päässee alkumatkasta keulaan, josta on hyvin liki voittoa. Pienempään systeemiin varmaksi, isompaan yksi täsmävarmistus.

1 Hector Sisu oli mainio kauden avauksessaan Solvallassa seuratessaan keulasta voittaneen Manny Musclesin takaa toiseksi. Ruuna sai startin alle ja nopea lähtijä voi hyvinkin päästä himoitulle paikalle Mister Herculeksen taakse. Jos suosikki ei ole tauolta ihan notkeimmillaan, niin Petri Salmelan treenattava pystyy tarjoamaan ainakin haasteen.

9 Hat Trick on täysin kääntämätön kortti. Frode Hamren treenattava on voitellut Norjassa heikkotasoisia lähtöjä mennen tullen ja hakee tässä jo kauden kuudetta ykkössijaansa. 10 Hennessy Am voitti viime kaudella mailin E3-finaalin. Puolen vuoden tauolta ja takarivistä suosikin kukistaminen tulisi yllätyksenä. 8 Hulken Sisu on oikeinkin pystyvä hevonen. Kasirata vain tuntuu toivottomalta paikalta, kun vaihtoehtona ei taida olla kuin pakittaa hännille ja toivoa parasta.

Ensimmäisen kerran Ruotsissa juokseva jenkkituonti ja Robert Berghilta debytoiva 11 Rome Pays Off on mielenkiintoinen seurattava. Ori selvitti tiensä viime kesänä Hambletonian finaaliin ja siihen nähden aamupäivän alle kahden prosentin kannatus tuntuu vähäiseltä.

Juoksunkulku: Tulinen alkurynnistys, kun monesta luukusta lähdetään lujaa liikkeelle. Mister Hercules etenee alkumatkasta keulaan, mutta avauksesta voi tulla todella kova.

Pelijakauma: Mister Hercules (64%) on liiankin iso suosikki. Hector Sisu (9%) on kiinnostava merkki.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 7
Suuri: 7, 1

Toto64-6

Päätöskohde on 4-vuotiaiden tammojen Breeders Crownin alkuerä. Lähtö on tasoltaan luokkaa jäätävä.

2 Barbro Kronos voitti mahtiesityksen päätteeksi täyden matkan E3-finaalin ja jotain kertoo, että Svante Båthin treenattava oli pelattu Oaks-finaalissa kertoimeen 2,5. Siinä tamma oli hyvä kolmas. Breeders Crownin finaalissa se ei saanut paikkaa parijonosta ja kiri aivan joukon hänniltä lujaa viidenneksi. Solvallan kauden avauksessaan Barbro Kronos oli hiljaisen matkavauhdin jälkeen mahdottoman tehtävän edessä kolmannesta ulkoa, vaikka viimeiset 700 metriä 10,2-vauhtia kirikin. Kolmanneksi sijoittunut tamma oli toista rataa juosseista selvästi paras. Barbro Kronos voitti rata-arvonnan, kovimmilla uhkaajilla on heikkoja lähtöratoja ja etua tulee myös siitä, että Erik Adielssonin ajokilla on startti alla. Ideasuosikki.

7 Eagle Eye Sherryn uran alkustarteista ei olisi voinut uskoa mitä syksyllä tulee tapahtumaan. Ensin tamma voitti isona yllättäjänä Oaks-finaalin johtavan takaa ja huipensi kautensa Breeders Crownin finaalin keulasoololla. Tilipussi karttui hulppeasti viidellä miljoonalla kruunulla. Se on ennätyssumma mitä Ruotsissa 3-vuotias tamma on koskaan juossut rahaa. Björn Goopin suojatti teki mainetekonsa ilman kenkiä ja jenkkikärryillä. Ainakin alustavan infon mukaan kengät pysyvät tänään visusti jalassa ja ilmeisesti jenkkikärryjäkään ei laiteta perään. Goop tuskin muutenkaan ajaa tätä lähtöä hampaat irvessä.

1 Fifty Cent Piece on illan toinen Robert Berghilta debytoiva uusi jenkkituonti. Hienolla tyylillä tikkaavalta tammalta voi odottaa käytännössä mitä tahansa. Ainakin USA:n starteissa se lähti niin lujaa liikkeelle, että on todennäköisin keulahevonen. Eri asia ajettaisiinko siitä. Fifty Cent Piece meni viime kaudella parhaimmillaan 09,9aly, ja tuon startin se voitti johtavan takaa.

8 Bank Wise As piti Breeders Crownin semifinaalissa Barbro Kronoksen helposti takanaan. Finaaliin osui kauden huonoin juoksu, kun tamma oli toisesta ulkoa varhain valmis. Normaalina se olisi voinut pystyä jopa haastamaan Eagle Eye Sherrya. Lähtöpaikka on karu, mutta sekään ei pudottaisi penkiltä, mikäli tuulennopea lähtijä lasauttaisi jopa keulaan asti Örjan Kihlströmin usuttamana.

Jättiyllätysmerkkinä lapulle 5 Joy Alissa, joka teki positiivisen kauden avausstartin Solvallassa. Tamma olisi voinut hyvinkin olla toinen, jos kuski ei olisi optimistisesti kääntänyt loppukurvissa ylikylä Marion Fouty Bonin takaa toiselle. Joy Alissa jäi neljänneksi, mutta ei hävinnyt juurikaan Barbro Kronokselle taistelussa kolmossijasta. Startti alla tamma lienee nyt entistä parempi, kuski vahvistuu kovasti Claes Sjöströmin hypätessä puikkoihin ja nopea lähtijä saanee hyvän reissun.

Jotain lähdön tasosta kertoo, että mailin matkan E3-finaalin voittanut 9 Globalizer on jäänyt vain kahden prosentin kannatukselle.

Juoksunkulku: Todella hankala veikattava. Jos Fifty Cent Piece lähtee yhtä lujaa kuin USA:ssa, niin se on todennäköisin keulahevonen. Tosin jopa Bergh voi antaa juuri tässä tapauksessa keulat poiskin.

Pelijakauma: Eagle Eye Sherry (35%) on tauko ja varusteet huomioiden ylipelattu. Barbro Kronos (29%) voisi olla hieman enemmän luotettu. Joy Alissa (1%) ei saisi olla ihan pelaamaton.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 2, 7, 1, 8, 5
Suuri: 2, 7, 1, 8, 5

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 5, 8, 7, 9
Toto64-2: 4
Toto64-3: 3
Toto64-4: 4, 1, 8, 2, 6
Toto64-5: 7
Toto64-6: 2, 7, 1, 8, 5
Hinta: 10,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto64-1: 5, 8, 7, 9
Toto64-2: 4
Toto64-3: 3, 7, 8, 5
Toto64-4: 4, 1, 8, 2, 6
Toto64-5: 7, 1
Toto64-6: 2, 7, 1, 8, 5
Hinta: 80,00 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto64-1
5 Beauty Kronos 37%
7 Gitane d'Inverne 14%
8 Boiling Point 14%
9 Garca 14%
10 Emma Rae 8%
6 Klara Zonett 5%
1 Livi Memory 4%
11 Denali N.O. 2%
4 Cherie Lascaux 1%
2 Insignia 0,5%
3 Cabarette 0,5%

Toto64-2
4 Islay Mist Sisu 55%
6 A Perfect Face 10%
9 Glorious U.M. 8%
2 Al's Boozy Suzy 6%
1 G.A.Spencie 5%
3 Global Countess 5%
8 Backwood's Boogie 5%
5 Isabelle Sisu 2%
10 Queenstown 2%
7 One Night Only 1%
11 Grove's Pansy Poof 1%

Toto64-3
3 Mellby Jinx 40%
7 Mellby Joker 21%
8 Larry Wood 14%
5 Idomenio Sisu 8%
1 Ploquepin 6%
2 Don't Disturb 4%
6 Indigo Sisu 4%
10 Light on Me 2%
4 Martin V. 0,5%
9 Imperatore Doc 0,5%

Toto64-4
4 Indy Lane 29%
1 Zinco Jet 21%
8 Västerbo Lexington 20%
2 Grinnebys Orion 14%
6 Up to Me 8%
7 Counterfeightr 5%
5 Miss Åslanda 2%
3 National Prince 1%

Toto64-5
7 Mister Hercules 52%
1 Hector Sisu 15%
9 Hat Trick 9%
10 Hennessy Am 5%
11 Rome Pays Off 4%
4 Staro on the Rocks 3%
8 Hulken Sisu 3%
12 Hemisphere 3%
2 Fade to Black Ås 2%
5 Playing Trix 2%
3 Global Bookmaker 1%
6 Toto Barosso 1%

Toto64-6
2 Barbro Kronos 34%
7 Eagle Eye Sherry 23%
1 Fifty Cent Piece 13%
8 Bank Wise As 9%
5 Joy Alissa 4%
9 Globalizer 4%
10 Global Brilliance 4%
3 Fantaghiro Brick 3%
4 Crashed Eggs 2%
6 Finland 2%
11 Heloise Am 1%
12 Ester Wibb 1%