Ravivihje: Toto64 Axevalla 6.4.2021

Julkaistu:

Toto64
Zirakzigil & Dream Of Money toimivat Axevallan luottohevosina.
Ruotsissa palataan juhlapyhien jälkeen normaaliin Toto64-arkeen. Illan rivi ratkotaan Axevallassa. Sinänsä mikään ei muutu pääsiäisen 75-kierroksista, että Daniel Redénin treenattavat ovat jälleen suuressa roolissa.

Redén marssittaa T64-kohteisiin kolme hevosta, Zirakzigil (T64-3), Honey Mearas (T64-5) & Bugatti Miles (T64-6). Kaikki ovat isoja suosikkeja lähtöihinsä.

IS-vihjesysteemien tukipilareina toimivat Zirakzigil & Dream Of Money (T64-2).

Maistuvia merkkejä illan kierrokselle ovat erityisesti Matteo (T64-1), Hazyshadeofwinter (T64-4) & Clockwork (T64-5).

Toto64-pelin jättöaika päättyy lähdön neljä starttiin eli noin klo 20.30.


Toto64-1

9 Husse Boko näytti ainakin omalta kohdaltaan, että hyvät palaavat aina takaisin, niin loistoesitykset se teki loppuvuodesta kauden kahdessa Åbyn startissaan. Yli kahden vuoden tauolta palannut ruuna kiri ensimmäisessä kisassaan aivan porukan hänniltä vahvasti toiseksi. Seuraavassa aikansa Kriterium-kolmonen räväytti takamatkalta keulaan ja piti lopussa varmoin ottein takanaan Vagabond Bin tasoisen hevosen. Taukoa on taas takana yli kolme kuukautta, mutta likikään vastaavalla tasolla suorittaessaan Husse Boko voi olla tässä porukassa pitelemätön.

1 Matteo oli pitkään alamaissa, mutta Åbyssa oli näkyvissä valoa tunnelin päässä. Ruuna kiri kolmannesta sisältä hyvällä potkulla neljänneksi ja noteerasi uudet ennätysnumeronsa 12,6aly. Christian Cracchiolon ajokki palasi tuohon kisaan kolmen kuukauden tauolta, joten se tuskin ainakaan huonontaa tähän starttiin. Pitää myös muistaa, että Matteon statistiikka kirjoitettiin kahdeksan startin jälkeen luvuin 8 6-2-0, joten luokka on olemassa. Optimitapauksessa ruuna saa puolustettua keulapaikan itsellään.

12 Sahara Peyote oli viime perjantaina Färjestadissa joukon hänniltä vailla mahdollisuuksia, kun Click Bait latasi keulasta päätöspuolikkaan 06,8-kyytiä. Henna Halmeen ajokki oli itsekin mainio. Ruuna pinkoi viimeisen kierroksen 08,9-vauhtia, ja tämä toista rataa pitkin juostuna. 5-vuotias myös kohenteli ennätystään numeroihin 10,4aly. Sahara Peyote ei ole Veijo Heiskasen treenistä juoksemissaan seitsemässä startissa yltänyt viidettä sijaa korkeammalle, mutta jotain outoa pitää tapahtua, jos asiaan ei tule tänään muutosta.

Suosikkikolmikko erottuu hieman muista. Lähes kaikkien muiden esitykset eivät ole viime starteissaan puhutelleet. Ei myöskään 13 Test Driven, mutta se oli valmentaja Erik Berglöfin mukaan kipeä. Nyt ruunalta päästään riisumaan kengät pois ja varsinkin sillä balanssilla 8-vuotias on väläytellyt toisinaan varsinaisia tykkikirejä. Test Drive otetaankin maistuvana merkkinä neljäntenä systeemeihin mukaan.

Paljon peliä keränneet 4 Claude Debussy & 8 Furious Francis ovat toki luokaltaan riittäviä hevosia tähän lähtöön, mutta molempien viime voitosta alkaa olla jo niin pitkä aika, että jäävät vain varahevosiksi.

Jos enemmänkin laittaa merkkejä, niin Test Driven tallikaveri 2 Lemon Broddea ei kannata unohtaa. Solvallassa kesken matkan yllättäen laukannut ruuna oli positiivinen kauden avauskisassaan Färjestadissa, jossa kesti kovavauhtisen alun kunnialla. Nyt siltä riisutaan kenkiä pois ja tähtäimessa on keulapaikka.

Juoksunkulku: Matteo ja Lemon Brodde käyvät keulataiston. Jos Husse Bokolla ajetaan varovaisesti tauolta, niin matkavauhti voi olla ainakin ensimmäisen kierroksen osalta maltillista.

Pelijakauma: Suosikkikolmikosta erityisesti Matteo (8%) on jäänyt turhan vähälle huomiolle. Test Drive (3%) on myös maistuva merkki.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 9, 1, 12, 13
Suuri: 9, 1, 12, 13

Toto64-2

2 Dream Of Money oli mainio Axevallassa, kun tamma mankeloi johtavan rinnalta keulaan loppukurvissa ja jatkoi ajamatta helppoon voittoon. 4-vuotias aloittelija palasi kisaan parin kuukauden tauolta, joten nyt otteet lienevät vieläkin terävämmät ja siltä myös riisutaan ensimmäistä kertaa kenkiä pois. Lähtö näyttää kuin tehdyltä Dream of Moneylle. Loistopaikaltaan Hans Crebasin suojatti pääsee todennäköisesti keulaan tekemään omaa juoksuaan ja selvästi kovimmat vastustajat palaavat tauolta ja/tai ovat saaneet surkeat lähtöpaikat. Varma.

Lähdön hevosista peräti kahdeksan palaa vähintään kuuden viikon starttipaussilta. 11 La Moss näytti kykyjään elokuisessa Norjan Kriterium-karsinnassa, jossa noteerasti tähän lähtöön kovan tuloksen 14,1ke. Jossiteltavaakin jäi, sillä ruuna jäi pussiin. Yksikään muu illan vastustajista ei ole alittanut täydellä matkalla 1.15-rajaa. Ainakin valmentajakommenttien mukaan La Moss palaa puolen vuoden tauolta hyvässä kilpailuvalmiudessa.

Ruotsissa debytoiva 12 Nikita Vrijthout juoksi Belgiassa ikäluokkalähtöjä ja oli muun muassa lokakuun lopun Derbyssä johtavan takaa kolmas. Palkinnot ovat pieniä, tamma kuittasi tuosta vain 2500 euroa, mutta vastusta ei sovi väheksyä. Nikita Vrijthout hävisi vain kymmenyksen Ruotsissa sittemmin kovaa jälkeä tehneelle Nouba Momille. Jopa umpisurkeaa lähtöpaikkaa ja yli kolmen kuukauden taukoa enemmän kysymysmerkkejä tuo tänään ajava kuski, joka ei yksinkertaisesti tunnu saavan hevosista tehoja irti. Joka tapauksessa Nikita Vrijthoutia kannattaa seurata tarkasti ainakin tulevaisuutta silmälläpitäen.

3 King's League oli hyvä Åbyn voittostartissaan karatessaan keulasta helposti ykköseksi. Färjestadissa ruuna ei voinut olla terve ja palaakin nyt yli kolmen kuukauden tauolta. Nopea lähtijä saanee loistoreissun.

5 Uberty Face on pelattu oudon paljon, sillä mitään erikoista ruuna ei ole esittänyt ja uran voittotilikin on vielä avaamatta. Axevallasta jäi tunne, ettei se olisi ilman viimeisen takasuoran laukkaakaan pystynyt millään tavoin uhkaamaan Dream Of Moneya.

8 Hanita Fayline on tehnyt kelpo kirit viime starteissaan, ja jos juoksu sattuisi kasiradalta onnistumaan, niin alle prosentin kannatukselle jäänyt tamma pystyy kamppailemaan ainakin totosijoista.

Juoksunkulku: Vaikka joku onnistuisikin pääsemään alussa ohi Dream Of Moneyn, niin se pääsee viimeistään ensimmäisellä takasuoralla keulaan. La Moss on se hevonen, jolla todennäköisemmin voitaisiin tulla pitämään vauhtia yllä johtavan rinnalle.

Pelijakauma: Dream Of Money (48%) on oikein pelattu. Uberty Facea (17%) on pelattu liikaa. Hanita Fayline (0,4%) ei saisi olla täysin pelaamaton.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto64-3

Hienoa jälkeä Italiassa tehnyt 2 Zirakzigil aloitti Solvallassa kolme viikkoa sitten mainiolla esityksellä myös uudessa kotimaassaan. Daniel Redénin treenattava joutui keulapaikan puolustaakseen avaamaan 08,2-vauhtia avauspuolikkaan, jäi painamaan sen myötä turhankin paljon ohjille ja vaativasta juoksusta huolimatta tuli hyvin perille ollen toinen kovan Bitcoind' Arcin jälkeen. Nyt vastassa ei ole likikään tuon tason hevosia ja vastus on muutenkin kauttaaltaan niin heppoista tasoa, että Örjan Kihlströmin kuuluu olla hyvin lähellä voittoa. Prosentit ovat pilvissä, mutta niin kuuluu ollakin ja Zirakzigil jääkin varmaksi.

Kovimmalta vastustajalta vaikuttaa 6 Rally Gunnar, joka on parhaimmillaan oikein sitkeä työmyyrä. Ruunalta riisutaan ennakkoinfon mukaan kengät pois ja jenkkikärryt lyödään perään. Kahden kuukauden tauolta suosikin kukistaminen tulisi silti isona yllätyksenä.

3 Armagnacilla on hyviä kokemuksia Axevallasta, sillä viime kesänä ruuna voitti siellä kolmen hiitin kilpailun. Tuon jälkeen Björn Goopin suojatti on ollut kaikissa kolmessa kisassaan todella huono ja tauon vuoksi vire on entistä enemmän täysi mysteeri.

Juoksunkulku: Zirakzigil pystyy lähtemään lujaa, mutta riskien minimoimiseksi Kihlström ei välttämättä starttiin lataa, keulapaikka on haettavissa myöhemminkin.

Pelijakauma: Ei isompaa huomauttamista. Zirakzigil (71%) on oikein pelattu.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto64-4

Neljännen kohteen suosikkikolmikkoon pätee pitkälti samat sanat. Lupaavien 4-vuotiaiden voittosumma ei kohtaa vielä kykyjen kanssa.

Niukan ykkösrankkauksen saa lähtöpaikkansa turvin 1 La Sassicaia, jolla ei vielä 3-vuotiaana lähdetty kaikista kovimpiin lähtöihin. Molemmissa tulosrivistössä näkyvissä Åbyn starteissa vastassa oli kuitenkin laadukkaita ikätovereita ja Peter Untersteinerin treenattava näytti niissä, että ainakin jonkun ison ikäluokkakilpailun finaalissa La Sassicaia voidaan tällä kaudella nähdä. Kauden avauskisassa Åbyssa vire jäi hämärän peittoon, sillä tamma laukkasi pahoin jo ennen lähtölinjaa.

9 Babsan Kronos ei ollut kaukana pääsystä Oaksin finaaliin, kun tamma oli karsinnassa mainio kolmas. Yli neljän kuukauden tauosta ja takarivistä huolimatta Svante Båthin treenattava on vakava voitontavoittelija tässä porukassa.

8 Stella Nova Race oli 3-vuotiaana muun muassa Oaksin lohdutuslähdössä kolmas jättäen siinä taakseen esimerkiksi viidennessä kohteessa juoksevan Floristin. Tamma aloitti Axevallassa lupaavalla esityksellä Ulf Stenströmerin treenistä voittaessaan helposti loistoreissun jälkeen.

3 Hazyshadeofwinter on tehnyt viime starteissaan pelkästään hyviä juoksuja. Esimerkiksi Åbyssa tamma leiskautti voittoon ohi kovan Rexinen. André Eklundhin suojatilta päästään riisumaan nyt kengät pois ja nopea lähtijä saanee loistoreissun. Toki seitsemän viikon starttivälillä vire ei välttämättä ole optimaalisin. ”Kolmossijaspesialisti” 5 Vikens Generate omaa lähes eeppisen statistiikan. Nyt tammaa yrittää juonia voittoon Örjan Kihlström ja se mahdutetaankin viidentenä lapulle.

Juoksunkulku: La Sassicaialla ei välttämättä viimekertaisen laukan takia uskalleta satsata lähtöön, joten Hazyshadeofwinter voi päästä siitä alussa ohi.

Pelijakauma: Stella Nova Race (33%) on kurja lähtöpaikka huomioiden yllättävän iso suosikki. Hazyshadeofwinter (8%) ja Vikens Generate (6%) voisivat olla enemmän pelattuja.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 1, 9, 8, 3, 5
Suuri: 1, 9, 8, 3, 5

Toto64-5

Illan päälähtö on Stochampionatetin ensimmäinen esikisa. Tässä starttaa myös kenties ravien seuratuin hevonen.

5 Honey Mearasin 3-vuotiskausi meni sikäli pieleen, että isoissa kisoissa oli epäonnea. Täyden matkan E3-finaalissa tamma juuttui jättihienon näköisenä umpipussiin, Oaks-karsinnassa se jäi johtavan rinnalta kolmanneksi ja Breeders Crownin välierissä laukkasi menestystään loppukurvissa. Kovaa kapasiteettiaan Honey Mearas näytti muun muassa vielä tulosrivistössäkin näkyvissä Åbyn starteissaan, jotka voitti hulppean hienolla tyylillä.

Readly Expressin tytär vaihtoi talven aikana Daniel Redénin valmennustalliin, josta tekee tänään huippumielenkiintoisen debyyttinsä. Kun muistaa minkälaisen sysäyksen isosisko Milady Grace sai Redénille siirryttyään, niin myös Honey Mearasin kohdalla kaikki on mahdollista ja siitä voi tulla vaikka ikäluokan hallitsija. Pitkästä tauosta huolimatta Örjan Kihlströmin ajokki on iso suosikki voittamaan, mutta vastassakin on niin hyviä kilpasisaria, että varmistukset ovat paikallaan.

6 Clockwork alkoi 3-vuotiskauden lopussa näyttää huolestuttavasti merkkejä ettei meno enää maistu, mutta talvitauon jälkeen tamma on tullut täysin uudella ilmeellä takaisin radoille. Eskilstunan voitossaan sen täytyi tulla kolmannesta ulkoa loppusuoraa todella lujaa, sillä niin selvään voittoon Clockwork vielä ehti. Solvallan Margaretas Unghästserie-lähdössä kuski lähti kolmannesta sisältä seikkailemaan loppusuoran alussa, mutta sai kuitenkin pelastettua sisäkautta arvokkaat kakkosrahat ja tammalle jäi olemuksesta päätellen runsaasti voimiakin varastoon. Ulf Erikssonin ajokilla on etu puolellaan, kun sillä on jo startteja alla, toisin kuin muilla lähdön kovilla.

3 Chablis Ribb lukeutuu ikäluokkansa parhaimpiin tammoihin. Se oli muun muassa täyden matkan E3-finaalissa kolmas ja selvitti tiensä myös Oaks-finaaliin. Yli neljän kuukauden tauolta palaavaa Raja Mirchin tytärtä ajaa tänään ensimmäistä kertaa todellinen huippukuski, kun kyytiin hyppää Ulf Ohlsson. 2 Florist on jäänyt yllättävän paljon suosikkikolmikon varjoon, sillä tamma on pystynyt niitä vastaan kilpailemaan jatkuvasti täysin tasapäisesti. Jotain sekin kertoo, että Kevin Oscarssonin ajokki on porukan raharuhtinatar päälle miljoonan kruunun voittosummallaan.

Muiden voitto olisi iso yllätys, varsinkin kun hienosti 2-vuotiaana menestynyt 8 Sayonara tuntuu olevan edelleen kaukana parhaastaan.

Juoksunkulku: Clockwork pystyisi satsatessa lähtemään niin lujaa, että voi päästä aluksi keulaan. Chablis Ribb on kuitenkin todennäköisin keulahevonen. Jos Kihlström ajaa Honey Mearasilla voimalla eteenpäin, niin 2640 metrin matkalla keulapaikka voi olla sille tarjolla.

Pelijakauma: Honey Mearas (55%) on turhankin iso suosikki. Clockwork (11%) ja Florist (5%) maistuvat.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 5, 6, 3, 2
Suuri: 5, 6, 3, 2

Toto64-6

14 Bugatti Miles aloitti Gävlessä hienolla esityksellä Daniel Redénin treenistä voittaessaan toiselta ilman vetoapua täysin pystyyn korviaan pyöritellen. Toki vastus ei siinä lähdössä ollut minkäänlainen mittari, mutta hevosen olemus oli jäätävän hieno ja tuon perusteella ori tulee nousemaan vauhdilla sarjoissaan. Åbyn 75-lähdössä Bugatti Miles laukkasi heti lähtöön. Tuon startin voi unohtaa, sillä volttilähdöissä 5-vuotiaalla on ennenkin ollut vaikeaa. Nyt ei tarvitse pyöriä volttiympyröissä ja kolmosrivistä huolimatta Örjan Kihlströmin ajokki runnoo lähelle voittoa. Pienempään systeemiin varmaksi.

4 FromHeaven Idzardalle jäi runsaasti jossiteltavaa maaliskuun kahdessa ensimmäisessä startissa. Viimeksi Åbyssa johtavan takana matkannut ruuna kiri open stretchia pitkin positiivisesti kärkirintamaan. Voitto roikkuu ilmassa ja tänään saattaa olla tiedossa keulajuoksu.

Elämänsä vireeseen kohonnut 12 Ian B.R. on ollut mainio kahteen viime starttiin. Färjestadissa ori kiri viidennestä ulkoa vahvasti toiseksi ja viimeksi Birissä nousi taistelemaan 75-lähdön voitosta. Ole Johan Östren suojatti maistuisi enemmänkin, mutta lähtöpaikka on toki yön synkkä.

6 Spectacular on kyvykäs, mutta hyvin epävarma tapaus. Parin laukkastartin jälkeen ruuna malttoi ravata Mantorpissa ja passiivisen ajon jälkeen pääsi työntymään loppumetreillä toiseksi. Björn Goopin suojatilta ei ensimmäisenä lopu voimat kesken, eikä paikka johtavan rinnallakaan olisi parhaimmillaan este menestykselle.

Voitokas norjalaisvieras 7 Chuck Yeager oli hyvä Bjerken ja Momarkenin ykkössijaan päättyneissä starteissaan. Viimeksi Birin 75-lähdössä paikka johtavan rinnalla oli liikaa, mutta ainakin valmentaja Göran Antonsenin mukaan rataolosuhteet olivat tuona päivänä isosti vastaan.

Lapulle vielä kolme pelaamattomaksi jäänyttä yllätyshakua. 11 Inspector Gadget ei näin matalissa sarjoissa enää juoksisi jos sen ravi rullaisi paremmin. Viimeisimmissä Solvallan startissaan helmikuun puolivälissä ruuna oli lähellä tulla ohi Mellby Goodin tasoisesta hevosesta. Alustava kolmen prosentin kannatus on luokkaan nähden liian vähän. 10 Roc Star Joli väläytteli muutaman kerran viime kaudella teräviä kirejä. Ainakin alustavan infon mukaan kengät riisutaan heti vuoden avausstarttiin. 1 Global Underwriter ei ollut lainkaan nolo viimeksi Åbyssa keulasta. Paikka on nyt loistava ja kuski paranee hurjasti Stefan Perssonin hypätessä puikkoihin.

Juoksunkulku: FromHeaven Idzarda avaa keulaan. Matkavauhti tuskin tulee putoamaan kävelyksi missään vaiheessa. Ainakin Bugatti Milesilla, Spectacularilla ja Chuck Yagerilla voidaan ajaa aggressiivisesti.

Pelijakauma: Spectacular (21%) tuntuu liikaa luotetulta laukkariskiin nähden. Chuck Yeager (6%), Inspector Gadget (3%) ovat liian vähän pelattuja. Roc Star Joli (1%) ja Global Underwriter (1%) eivät saisi olla ihan prosentin hevosia.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 14
Suuri: 14, 4, 12, 6, 7, 11, 10, 1

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 9, 1, 12, 13
Toto64-2: 2
Toto64-3: 2
Toto64-4: 1, 9, 8, 3, 5
Toto64-5: 5, 6, 3, 2
Toto64-6: 14
Hinta: 8,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto64-1: 9, 1, 12, 13
Toto64-2: 2
Toto64-3: 2
Toto64-4: 1, 9, 8, 3, 5
Toto64-5: 5, 6, 3, 2
Toto64-6: 14, 4, 12, 6, 7, 11, 10, 1
Hinta: 64,00 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto64-1
9 Husse Boko 35%
1 Matteo 15%
12 Sahara Peyote 14%
13 Test Drive 8%
8 Furious Francis 7%
4 Claude Debussy 6%
2 Lemon Brodde 4%
5 Mr Crazed 3%
6 Nisse Sånna 3%
3 Verdetto R.L. 2%
7 Aron Palema 2%
10 Tiptoe 0,5%
11 Hank von Håleryd 0,5%

Toto64-2
2 Dream of MoneyD.E. 44%
11 La Moss 12%
3 King's League 8%
12 Nikita Vrijthout 8%
5 Uberty Face 7%
6 Mozartkugel 5%
8 Hanita Fayline 4%
7 Kill'em All 3%
9 Gländerius 3%
1 Mango Madness 2%
4 Billy Bear 2%
10 Mama's Happy Boy 2%

Toto64-3
2 Zirakzigil 67%
6 Rally Gunnar 8%
3 Armagnac 7%
4 Cayucos 4%
5 Strangerinthenight 4%
7 Herakles 4%
8 Golden Guard 4%
1 Cavidendron 2%

Toto64-4
1 La Sassicaia 24%
9 Babsan Kronos 23%
8 Stella Nova Race 18%
3 Hazyshadeofwinter 14%
5 Vikens Generate 10%
4 Jersey Muscles 5%
7 Whitelighttrotter 3%
2 Awkward Situation 2%
6 Bravo Qira 1%

Toto64-5
5 Honey Mearas 42%
6 Clockwork 19%
3 Chablis Ribb 18%
2 Florist 11%
8 Sayonara 4%
4 Ariane Summit 2%
7 Bahama Passion 2%
9 Staro Onyourmarks 2%

Toto64-6
14 Bugatti Miles 34%
4 FromHeaven Idzarda 13%
12 Ian B.R. 12%
6 Spectacular 10%
7 Chuck Yeager 10%
11 Inspector Gadget 6%
1 Global Underwriter 3%
3 Irruta Boko 3%
10 Roc Star Joli 3%
2 Tour Possession 1%
5 Cochise 1%
8 Digital Ocean 1%
9 Okobaloz 1%
13 Gotländer 1%
15 Tricky Face 1%