Ravivihje: Toto64 Bollnäs 5.3.2021

Julkaistu:

Toto64
Double Night Bollnäsin luottohevosena.
Viikon viimeinen Toto64-kierros ratkotaan Bollnäsissä. IS-vihjesysteemien tukipilarina toimii montelähdössä helpon näköisen porukan kohtaava Double Night (T64-3). Pienemmässä systeemissä yksinäiseksi merkiksi jäävät myös Pyckolina (T64-5) & Accolade (T64-6).

Kohteista löytyy useita ”makumerkkejä”, tällaisia ovat mm. Kontur (T64-1), Hyttas Vrålsnabb (T64-2), Grude Tilla (T64-5), Naima Sjöhammar (T64-4) & M.T. Knight Rider (T64-6).

Toto64-kierroksen peliaika päättyy lähdön neljä starttiin eli noin klo 20.30.


Toto64-1

2 Konturin edellistä onnistumista pitää hakea joulukuun puolivälistä Solvallasta. Silloin ruuna voitti hallitusti keulapaikalta, vaikka sai matkalla kovaakin painetta. Etenkin näin jälkeenpäin suorituksen arvoa nostaa se, että sittemmin 75-lähdöissä juhlineet Zack Bris ja Power Blaster jäivät selityksittä taakse. Tuon jälkeen ei ole onnistumisia tullut. Kauden avauksessa Kontur jäi umpipussiin, seuraavassa startissa tuli lähtölaukka ja viimeksi Bollnäsissä 5-vuotias lopetti mystisesti juoksemisen jo 700 metrin juoksun jälkeen. Mitään vikaa siitä ei valmentaja Tomas Petterssonin mukaan ole löytynyt ja hevonen on tuntunut kotona normaalilta. Illan koitoksessa Konturilla on hyvä sauma päästä keulaan ja normaalina vetää pitkään. Maltillisesti pelattuna siinä olisi ainesta ideavarmaksikin, mutta viime startti toi niin paljon kysymysmerkkejä, että Kontur saa systeemeihin yhden kaverin.

9 Art Brown vaikutti etenkin 3-vuotiskauden lopussa siltä, että ruunassa lienee ainesta ainakin alimpien 75-sarjojen menestyjäksi. Ulkoisestikin hieno Maharajahin poika pystyi lyömään hyviäkin hevosia. Bollnäsin kauden avausstarttiin ei kannata tuijottaa, sillä valmentajakommenttien mukaan rata ei sopinut ja laukan jälkeen kisa meni hiitinajoksi. Nyt on uusi päivä ja Art Brown nousee takarivistä huolimatta korkealle tässä sakissa. Suosikkikaksikko erottuu luokkansa puolesta muista.

Aamupäivän pelijakaumassa jopa Konturiakin enemmän pelattu 7 Absolut Big Red on kohonnut kenties elämänsä vireeseen. Östersundissa ruuna kamppaili johtavan rinnalta loppuun asti voitosta ja Umåkerissa 8-vuotias otti helpon keulavoiton. Nyt vastus kovenee tuntuvasti ja seiskaradalta juoksusta saattaa muodostua hankala.

Mahdollinen jättiyllättäjä voisi olla 4 B.B.S. Canessa, joka kiri toissa kerralla hyvällä tyylillä Rommen pistelähdön voittoon. Alustavan infon mukaan tammalta raapaistaan kengät pois tähän starttiin.

Juoksunkulku: Eturivissä on useita asiallisesta lähteviä hevosia. Kontur on suosikki pääsemään keulaan ja 1 Beat The Beast saa asemat sen takaa.

Pelijakauma: Kontur (17%) saisi olla rapsakasti enemmän pelattu. B.B.S. Canessa (1%) on oudon unohdettu.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 2, 9
Suuri: 2, 9

Toto64-2

Toisen kohteen vähärahaisten kylmäveristen mailin voltti on kiltistikin sanottu hankala pelipähkinä. Kohde pyritään selvittämään ”vain” viidellä merkillä. Niistä ei löydy valtaosan pelimerkeistä kerännyttä suosikkikaksikkoa.

11 Hyttas Vrålsnabb oli tekemässä hyvää juoksua johtavan rinnalta kauden avauksessaan Rommessa kunnes laukkasi totokamppailusta maalisuoran alussa. Ilman erhettään ruuna olisi mennyt todennäköisesti 28-alkuisen tuloksen, joka olisi tähän lähtöön todella kovaa valuuttaa. Luokaltaan 5-vuotias vaikuttaa muutenkin parhaalta. Se on pysynyt ravilla viisi kertaa voittaen näistä neljästi ja ulkoisestikin se on eniten juoksijan näköinen. Jostain syystä Billy Svedlundin ajokki on jäänyt vain viiden prosentin kannatukselle, vaikka ravia polkiessaan muut voivat olla vastaantulijoita.

12 Monster Brage Bo ei ole onnistunut taukonsa jälkeen kummassakaan startissa. Bollnäsissä ruuna laukkasi keulasta ja viimeksi Gävlessä heti starttiin. 5-vuotias on pysynyt ravilla urallaan kolme kertaa ja näistä se on voittanut kahdesti eli kykyjä löytyy. Plussana rattaille palaa nyt hevosen kanssa ylivoimaisesti parhaiten onnistunut Oskar Kylin Blom. Mailin voltissa takamatkan takarivin suljettu lähtöpaikka on toki karu, mutta esimerkiksi taulussa näkyvässä Rommen voittostartissaan Monster Brage Bo näytti luokkaansa kirimällä todella kaukaa kärkeen.

Kolme muuta merkkiä ovat jääneet noin prosentin kannatukselle. Näistä kiinnostavin on 3 Sundbo Kvasar. Sen kilometriaika jäi viimeksi Bergsåkerissa vaatimattomaksi, mutta esityksessä oli paljon hyvääkin. Ruuna haki pitkälti alle tähtivauhtisella spurtilla keulat ensimmäisellä kierroksella ja vaikka lopussa kolmanneksi jäikin, niin hevosen olemuksesta päätellen väsymisestä ei ollut kyse, vaan 4-vuotias ei tee vielä täyttä totta. Etukengät riisutaan tähän starttiin.

8 Matteus W.J. on jäänyt jostain syystä 0,4 prosentin kannatuksella lähdön vähiten pelatuimmaksi, vaikka viime starttien näytöt ovat porukan parhaita. Etenkin toissa kerralla Bergsåkerissa ruuna oli mainio, kun se tarpoi alussa pitkään kolmatta kunnes pääsi laskeutumaan johtavan rinnalle. Siitä Madelene Johanssonin ajokki tuli hyvin kärkirintamassa maaliin. Viimeksi Gävlessä 5-vuotias oli keulasta kelpo kolmas häviten kakkossijan vain niukasti.

2 Solfixin taulu on murheellisessa kunnossa, mutta nyt ruunalta riisutaan ensimmäistä kertaa kenkiä ja 7-vuotias on suurimpaan osaan illan vastustajista nähden oikeinkin juoksijan oloinen tapaus. Daniel Selinin suojatti pystyy lähtemään voltista hyvin matkaan ja on todennäköisin keulahevonen.

Aamupäivän pelikannatuksessa yhteensä lähes 70 prosenttia kerännyt suosikkikaksikko jätetään tylysti lapulta pois. 1 Leo Faksenin osuus on 47%, vaikka oikealta peliosuudelta tuntuisi, jos lukemassa olisi pilkku välissä. Toki tammikuun lopussa Jan-Olov Perssonille siirtynyt ruuna voi parantaa huippuvalmentajalla ja kuskina on Mats E Djuse, mutta oikein mikään muu ei viittaa menestykseen. Äärimmäisen epävarma 7-vuotias pysyi koelähdössä ravilla kun sai polkea yksin, mutta ei meneminen näyttänyt edelleenkään siltä, että laukkapeikko olisi harteilta mihinkään kadonnut.

5 Högnas Baloo on tehnyt asialliset juoksut viime startteihin ja Bergsåkerissa tulikin uran avausvoitto, taakse jäi silloin nyt 20 metriä etumatkaa saava Sundbo Kvasar. Paljon pitää kuitenkin kilometriajoista pudottaa ja ennen kaikkea nyt kuski heikkenee tuntuvasti. Tänään rattaille hyppäävä Erika Åsblom ajaa harvakseltaan kilpaa ja edellisestä voitosta on vierähtänyt noin neljä ja puoli vuotta. Edellisiin seikkoihin nähden 20 prosentin kannatus kuulostaa paljolta.

Juoksunkulku: Solfix avaa keulaan jos se lähtee yhtä hyvin kuin viime startissaan. Hyttas Vrålsnabb ilmestyy takamatkan juoksuradalta nopeasti kärkiporukkaan.

Pelijakauma: Todella oudosti pelattu lähtö. Leo Faksen (47%) & Högnas Baloo (20%) ovat hämmentävän paljon pelattuja. Etenkin Hyttas Vrålsnabb (5%), Monster Brage Bo (8%), Sundbo Kvasar (2%) ja Matteus W.J. (0,4%) ovat jääneet liian vähälle huomiolle. Kaiken järjen mukaan prosentit tulevat elämään voimakkaasti päivän aikana.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 11, 12, 3, 8, 2
Suuri: 11, 12, 3, 8, 2

Toto64-3

Illan todennäköisin voittaja löytyy montelähdöstä. 7 Double Night ei ravia polkiessaan ole vielä montessa hävinnyt ja kohtaa nyt niin sopivan vastuksen, että tuskin häviää tänäänkään. Toki viimeksi Rommessa voitto meni yllättävän tiukille, mutta toki siinä oli hyvä vastustajakin ja muut jäivät suoranmitan. Nyt Joakim Elfvingin treenattava lienee parempi ja vaikka prosentit yläkantissa ovatkin, niin Double Night kelpaa varmaksi.

12 Self Explosive on mennyt niin hienosti kärrylähdöissä viime aikoina, että ruuna tekisi mieli ottaa lapulle, mutta nyt se taitaa antaa liikaa tasoitusta suosikille kuskin muodossa. Jos Double Nightia ratsastaa kenties Ruotsin paras montekuski Emilia Leo, niin Self Explosiven selkään hyppää Johanna Stark, jonka viimeisin montevoitto on 2,5 vuoden takaa. Viimeiset 37 montestarttia eivät ole tuoneet ainuttakaan totosijaa. 6 Ashbury Park kiri Gävlessä voittoon ohi hyvän Braney Granitin ja oli myös viimeksi Solvallassa keulasta vähintään kelvollinen kolmas. Muiden voitto olisi iso yllätys.

Juoksunkulku: Hankala arvioitava. Double Night lienee nopeana lähtijänä todennäköisin keulahevonen.

Pelijakauma: Double Night (70%) on kuumunut liikaakin.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto64-4

6 Recall Rivner teki syksyllä hienoja esityksiä ja sellaisenaan olisi vaikea kukistettava. Toki neljän kuukauden tauolta vire ei todennäköisesti ole aivan samanlainen ja ainakaan ennakkoinfon mukaan tammalta ei vielä riisuta kenkiä. Ykkösvihje kaikesta huolimatta.

3 Turmalin Yankeella lähdettiin viimeksi Bergsåkerissa ”nollanollaa” ja tamma sai asemat johtavan takaa. Sieltä se ei kunnolla saanut kiritilaa, mutta tuskin voimia kovinkaan paljoa oli jäljellä. Sitä ennen Östersundissa 6-vuotias kiri hyvällä tyylillä pistelähdön voittoon. Mats E Djusen taktiikka on mielenkiintoista nähdä kokeilisiko keulasta mikäli sinne pääsee.

1 Naima Sjöhammar teki vähintään kelvollisen juoksun Eskilstunassa johtavan rinnalle kierrettyään. Nyt tammalta riisutaan kengät pois, edellisen kerran ilman tossuja juostessaan Svante Båthin treenattava voitti. Ykkösradalta se tuskin pystyy pitämään keuloja, mutta saanee kuitenkin loistoreissun.

8 Jamaica Bokoa voisi pitää paremmalta paikalta suosikkinakin, mutta nyt kasikaistalta juoksusta voi muodostua vaativa. Tamma kyllä pystyy niin tuliseen alkurynnistykseen, ettei täysin penkiltä pudottaisi, vaikka täräyttäisi keulaan asti.

4 Saphir C.D. kiri viikko sitten Solvallassa tulisesti saadessaan kiritilat. Toissa startin saa täysin unohtaa, sillä pikkutamma jäi painamaan niin raivoisasti ohjille, että juoksu oli pilalla käytännössä jo avauspuolikkaan jälkeen. Onnistuminen roikkuu ilmassa ja vain neljän prosentin kannatus on liian vähän.

12 Bellis Frontline kesti Bergsåkerissa keulasta haparoivalla ravillaan uransa avausvoittoon. Paikka on karu, mutta lähdössä voidaan pitää vauhtia ja kuski paranee huomattavasti. Valmentaja on ajanut tamman kaikki startit itse, nyt rattaille hyppää Magnus A Djuse.

Juoksunkulku: Eturivissä on monta niin nopeaa lähtijää, että avauksesta tulee väkisin raju. Veikataan, että Turmalin Yankee avaa ainakin ensiksi keulaan.

Pelijakauma: Recall Rivner (36%) on tauko huomioiden turhan selvä suosikki. Naima Sjöhammar (7%) ja Saphir C.D. (4%) ovat kohteen parhaat merkit.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 6, 3, 1, 8, 4, 12
Suuri: 6, 3, 1, 8, 4, 12

Toto64-5

9 Pyckolina on ollut suorastaan jäätävän hyvä kaikissa neljässä startissaan pitkän taukonsa jälkeen. Ainoa särö voittokulkuun tuli toissa kerralla Bollnäsin kovatasoisessa 75-sarjassa. Siinä tamma sai myöhään kiritilat ja tuli loppusuoran porukan parasta vauhtia, mutta ei ehtinyt kuin neljänneksi. Viimeksi Bollnäsissä 7-vuotias palasi jälleen seremoniarinkiin. Magnus O Jonssonin ajokki menetti kierros jäljellä keulapaikan, nousi heti toiselle ilman vetoapua ja marssi tyylikkäästi ykköseksi. Tätä menoa jatkaessa Pyckolina tulee nousemaan Ruotsin tammahuipulle, eikä ole siitä kaukana nytkään. Pyckolina onkin ansaitusti iso suosikki ja pienemmän systeemin varma.

1 Grude Tilla on tehnyt jatkuvasti hyviä esityksiä ja ansaitsisi jo voiton. Viimeksikin Bollnäsissä tamma kiri neljännestä ulkoa vahvasti aivan voittaneen Kavatan kupeelle muiden jäädessä kauaksi taakse. Optimitapauksessa Öystein Tjomslandin treenattava pääsee keulaan, josta vetää maililla pitkään. Oudon vähän pelattuna Grude Tilla on ”pakkorasti”.

2 Grude Bambi ei ole suorittanut tasollaan aikoihin. Viimeksikin tamma hävisi tallikaveri Grude Tillalle noin 60 metriä ja siihen nähden on outoa, että peliprosentit ovat Grude Bambin hyväksi 19 vs 5.

Tammat saavat 20 metriä etumatkaa poikahevosiin nähden. Vaikka takamatkalla hyviä hevosia onkin 12 Tåga Viktorin ja 11 Häsen Räsernin johdolla, niin on vaikea kuvitella miten ne pystyisivät päihittämään etenkin Pyckolinan, kun ovat sille hävinneet samalta viivaltakin.

Juoksunkulku: 7 Sol Varga voi juoksuradalta päästä aluksi keulaan. Sille kelvannee jonkun selkä, esimerkiksi Grude Tillan tai Grude Bambin.

Pelijakauma: Grude Tilla (5%) on todella maistuva merkki.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 9, 1
Suuri: 9, 1

Toto64-6

Päätöskohteessa selväksi suosikiksi erottuu 12 Accolade, joka avasi Oskar J Anderssonin treenistä lupaavalla esityksellä Solvallan 86-lähdössä. Ruunalla lähdettiin kierros ennen maalia selässä reissuun ja lopussa se kiri porukan parasta vauhtia lähes voittoon asti. Jossiteltavaakin jäi, sillä Accolade menetti loppukurvissa metrejä ja rytmiään laukkaavan takia ja Andersson jätti maalisuoralla korvien avaamisen oudon myöhäiseksi. Startti alla 6-vuotias lienee vieläkin terävämpi, keskipitkä matka on pelkkää plussaa ja vastus näyttää oikeinkin sopivalta. Pikkulappuun varmaksi.

10 I'll Fixit on pyörinyt viime starttien 75- ja 86-koitoksissa jatkuvasti kärkipäässä. Voittoja on vähemmän kuin muita totosija, eikä se ole sattumaa, sillä ruunalla saisi olla enemmän taisteluhenkeä loppusuoran kahinoihin. Vastus olisi suosikkia lukuun ottamatta nyt paljon viime startteja helpompi.

7 Andre Agassi paransi huomattavasti toiseen starttiin tauon jälkeen kiriessään Umåkerissa osin neljännen radan kautta ykköseksi. Toki huomattavan kevyessä porukassa. Ruuna olisi parhaimmillaan ilman kenkiä, mutta alustavan tiedon mukaan tossut pysyvät vielä jalassa.

Yllätysmerkkeinä lapulle 5 M.T. Knight Rider & 13 Big Cactus Zet. Niiltä riisutaan kengät pois ja viime keväänä molemmat voittivat juuri sen startin, missä tuo temppu tehtiin ensimmäisen kerran.

Juoksunkulku: Andre Agassi suhahtaa juoksuradalta nopeasti keulaan ohi paalun yksinäisen 1 Carhun.

Pelijakauma: M.T. Knight Rider (1,4%) on suotta jäänyt pelaamattomaksi.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 12
Suuri: 12, 10, 7, 13, 5

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 2, 9
Toto64-2: 11, 12, 3, 8, 2
Toto64-3: 7
Toto64-4: 6, 3, 1, 8, 4, 12
Toto64-5: 9
Toto64-6: 12
Hinta: 6,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto64-1: 2, 9
Toto64-2: 11, 12, 3, 8, 2
Toto64-3: 7
Toto64-4: 6, 3, 1, 8, 4, 12
Toto64-5: 9, 1
Toto64-6: 12, 10, 7, 13, 5
Hinta: 60,00 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto64-1
2 Kontur 28%
9 Art Brown 24%
7 Absolut Big Red 12%
1 Beat the Beast 8%
6 Loveyouecus 8%
4 B.B.S.Canessa 5%
5 Kiss Me Quick H.C. 5%
12 Stiernhööks Siri 5%
8 Ior Tooma 3%
10 Santos As 1%
11 Kenson 1%

Toto64-2
11 Hyttas Vrålsnabb 20%
12 Monster Brage Bo 15%
5 Högnäs Baloo 10%
9 Slotts Cornelia 10%
1 Leo Faksen 9%
3 Sundbo Kvasar 9%
8 Matteus W.J. 6%
2 Solfix 5%
4 Linslåtta 4%
6 Snöprinsen 3%
14 Alsenprinsen 3%
7 Grysta Svarten 2%
10 Hallsta Remix 2%
13 Trollskärs Modde 2%

Toto64-3
7 Double Night 53%
12 Self Explosive 14%
6 Ashbury Park 12%
4 Uncertain When 5%
2 Avantis Red Witch 4%
10 Jumpinjackofjoy 3%
1 Sean Banan 2%
3 Cast Bolt 2%
8 Diable d'Inverne 2%
9 Ron Jeremy 2%
5 Ringhio O.K. 1%

Toto64-4
6 Recall Rivner 20%
3 Turmalin Yankee 17%
1 Naima Sjöhammar 14%
8 Jamaica Boko 14%
4 Saphir C.D. 10%
12 Bellis Frontline 9%
2 Isolde 5%
10 Edrica 3%
5 Mercedes 2%
7 Digital Flash 2%
9 Bellona 2%

Toto64-5
9 Pyckolina 40%
1 Grude Tilla 17%
2 Grude Bambi 9%
11 Häsen Räsern 6%
12 Tåga Viktor 6%
15 Klack Blixten 5%
8 Moi Edel 4%
4 B.W.Sessa 3%
7 Sol Varga 3%
6 Trollklackan 2%
10 Klack Alva 2%
3 Se på Mig 1%
5 Sotana 1%
13 Pyriod 0,5%
14 Tippex 0,5%

Toto64-6
12 Accolade 38%
10 I'll Fixit 19%
7 Andre Agassi 13%
13 Big Cactus Zet 6%
5 M.T.Knight Rider 5%
6 Mellby Ess 5%
8 Patricia Zaz 3%
9 Super Benny 3%
1 Carhu 2%
2 Highway Patrolman 2%
11 Djorkaeff Sisu 2%
3 The Perfect Lindy 1%
4 French Me 1%