Ravivihje: GS75 Halmstad 28.2.2021 – 461 683 euroa ekstraa

Julkaistu:

Toto75
Cash Valleyn voittokulku jatkuu.
Halmstadin Grand Slam 75-peliä maustaa viime sunnuntaina jakamatta jäänyt yli 460 000 euron lisäraha.

Vihjesysteemit luotetaan koko matkan johtoon tähtäävän Cash Valleyn (T75-4) varaan. Alustavassa jakaumassa kiinnostaviksi merkeiksi ovat jääneet ainakin Playitflax (T75-2), Roofparty (T75-3) ja Luna Piena (T75-5).

Artikkelin lopussa todennäköisyysarviot kaikkiin Grand Slam 75-kohteisiin. Peliaika sulkeutuu neljännen lähdön starttiin kello 16.


Toto75-1

Avauskohteessa 6 La Paradeta hakee jo kolmatta perättäistä voittoaan ja lähtökohdat ovat varsin otolliset sen nappaamiseen. Viimeksi Eskilstunan Diamantstoetissa se avasi ensin keulaan, jatkoi myöhemmin johtavan takana, josta tamma spurttasi kepein askelin ohi johtaneesta Banskystä. Jägersrossa Görel Engströmin suojatti voitti varmasti johtopaikalta. Reipas kiihdyttäjä juoksee tälläkin kertaa joko keulassa tai johtavan takana ja on molemmilta paikoilta tiukasti voittomatsissa.

Toisena merkkinä systeemeille 3 Artemide Zack, joka voisi askelten natsatessa onnistua puolustamaan alussa johtopaikan ja silloin etu siirtyisi Magnus Dahlénin suojatin puolelle. Viimeksi Mantorpin 75-lähdössä tamma kiri kolmannesta ulkoa hyvin neljänneksi. Eskilstunassa se sai onnistuneen juoksun toisessa ulkona, mutta sisältä vapauteen löytänyt La Paradeta oli hevosenmitan verran maalissa edellä. Hevoset ovat perusluokaltaan samanveroisia, joten juoksunkulku ratkaisee jälleen paljon.

Kolmas kova 5 Happy Celebration kerää usein paljon peliä, mutta viimeisimmästä voitosta on vierähtänyt jo reilu puoli vuotta aikaa. Tamma palasi Åbyyn mukavassa kunnossa parin kuukauden tauolta ja kiri toisesta ulkoa hopealle. Lähtöpaikka on hankala nopeiden avaajien puristuksessa ja valjakolla on selkeä riski jäädä tässä johtavan rinnalle. Siitä voitto vaatisi selvästi viime kisoja kovempaa suoritusta.

Muiden voitto olisi jättiyllätys. 4 Majors Coronan viimeisin voitto on peräisin toukokuulta 2019. Viimeksi se oli tasaisesta rintamasta asiallinen neljäs. 1 Denco's Moon Kilabinkin paremmasta menestyksestä on jo aikaa, mutta nappipaikalta totosija voi olla mahdollisuuksien rajoissa.

Juoksunkulku: Artemide Zack lataa alkuun ja yrittää puolustaa johtopaikan. La Paradeta heittää kovimman haasteen. Myös Happy Celebration kiihtyisi lujaa, mutta sillä ei välttämättä ladata lähtölaukan pelossa.

Pelijakauma: Ei suurempia vääristymiä. Denco's Moon Kilab (9%) on oudon suosittu.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 6, 3
Suuri: 6, 3

Toto75-2

3 Yuvaraj sai Åbysta vihdoin kunnon onnistumisen ja uran ensimmäinen voitto näki päivänvalon. Peter Untersteiner kannusti suojattinsa takamatkasta huolimatta nopeasti johtoon ja ori voitti sopivan lähdön lopulta aivan pystyyn. Starttia edelsi vieläpä parin kuukauden kilpailutauko, joten iskukyky ei taatusti ole ainakaan laskemaan päin. Tällä kertaa juoksunkulkuun liittyy pieniä riskejä nopean avaajan ulkopuolelta, mutta juoksun onnistuessa voittotehtailu voi hyvinkin saada jatkoa.

1 Vulnerable Face sai viimeksi rajun startin suoraan tauolta ja mielenkiintoista nähdä nelivuotiaan iskukyky tällä kertaa. Ruuna sai avauspuolikkaalla kovaa painetta johtopaikalla ja taipui loppumatkasta pahoin. Toissa kerralla Jägersrossa sen edelle pääsi vain voitokkaasti aloittanut Power Lane, joka olisi tosi kova luu tähänkin porukkaan. Adrian Kolgjinin talli on ollut alkuvuodesta yksi Ruotsin kovakuntoisimpia ja Vulnerable Faceltakin on lupa odottaa kovaa panosta tähän lähtöön.

9 Playit Flax tuntuisi hieman varmistuneen ja silloin ruunan vauhdit riittävät kevyesti näihin sarjoihin. Kalmarin 75-lähdössä hevonen seuraili kolmannesta ulkoa kärkiporukan hännässä maaliin, mutta kellotti viimeiset 600 metriä 13-kyytiä ja suoritti kovassa porukassa aivan asiallisesti. Starttiväliä on kertynyt sen jälkeen melkein kaksi kuukautta. Tauolta palaa myös 4 Rado S.W., joka kilpaili loppukaudesta hienossa vireessä. Treenitiedot povaavat heti hyvää suoritusta ja silloin se voi kärkkyä yllätystä.

Vain varahevosen roolia on tarjolla peliä keräävälle 6 Victory Highnessille, vaikka hevosen kapasiteetti toki riittää kevyesti näihin sarjoihin. Aikanaan Svante Båthilta neljällä perättäisellä voitolla avannut ruuna on sittemmin kärsinyt terveysmurheista ja starttiväliä on kertynyt jälleen kolme kuukautta. 5 T.J. palasi Åbyyn parin kuukauden tauolta ja paranteli kolmannesta ulkoa asiallisesti totosijalle. Hevonen parantaa tähän varmasti, mutta voltin vitosrata voi tuoda alkumatkaan ongelmia.

Juoksunkulku: Suosikit iskevät alussa yhteen. Vulnerable Face on sisäradan turvin niukka suosikki johtopaikalle. Juoksuradan hevoset avaavat hyvin askelten osuessa lankulle. Vauhti rauhoittunee avauskaarteen jälkeen.

Pelijakauma: Yuvaraj (47%) on erottunut hieman liikaa. Playit Flax (8%) ja Rado S.W. (4%) ovat kelpo yllätyshakuja.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 3, 1, 9, 4
Suuri: 3, 1, 9, 4

Toto75-3

4 Au Revoire Font juoksi Åbyssa montéa pienen tauon jälkeen ja lopputulos oli heti paras mahdollinen. Christian Fioren suojatti sai onnistuneen juoksun toisessa ulkona ja kirivaiheessa kaikki oli helppoa ja hevonen tuli korvat kiinni maaliin. Tamma ei ehdi alkuvaiheessa nopeimpien matkaan, mutta hyvältä paikalta juoksu onnistuu suurella todennäköisyydellä ja hevonen kirii lopussa voittomatsiin. Alustava peliosuus on silti hieman turhan korkealla.

6 Dynamite Light on löytänyt montésta leipälajinsa. Jägersrossa ruuna nousi takasuoran lopulla ahtaasti toiselle radalle ja punnersi juuri maalilinjan kohdalla ykköseksi. Joulukuussa kirivoitto oli varmempi, vaikka marginaali ei suureksi venynyt silloinkaan. Ruuna on suosikin tavoin tasainen avaaja, mutta parantelee lopussa asemiaan.

2 M.T.Nordic Spirit ei ole välttämättä montéssa aivan suosikkien tasolla, mutta kyttää ensimmäisenä niiden heikompaa päivää ja lähtöasemat suosivat reipasta kiihdyttäjää. Jägersrossa ruuna oli parijonosta asiallinen neljäs, mutta jäi selvästi Dynamite Lightin taakse. Joulukuun alussa hevosten kamppailu oli tasaisempaa.

Neljäntenä merkkinä mukaan 9 Roofparty, joka saa monté-debyytissään ratsailleen lajin parhaimmistoon kuuluvan Jonathan Carren. Kärryt perässä ruunan meno on ollut tasaista jo pidemmän aikaa, mutta ei se olisi ensimmäinen hevonen, jolle lajin vaihto toisi selvän piristysruiskeen otteisiin. Reipas avaaja voi tuurien käydessä päästä ulkoakin hyviin iskuasemiin.

7 Major Tom on luokaltaan kova monté-hevonen näihin sarjoihin, mutta ennakkokommenttien mukaan ei vielä terävimmillään ensimmäiseen starttiin pitkän tauon jälkeen. Ruuna on saavuttanut parhaan menestyksensä kengittä. 8 Enclaven taulu ei ennakoi menestystä, mutta hevosella on yllättävän kova statistiikka montén puolelta. Uran kymmenestä monté-kisasta peräti viisi on päättynyt voitokkaasti, toki viimeisin tolppa on peräisin toukokuulta 2019. Voitto yllättäisi, mutta ei sen aivan pelaamatonkaan kuuluisi olla.

Juoksunkulku: M.T.Nordic Spirit on alussa nopein ja pyyhältää keulaan. Ulkoa Enclave ja Roofparty voivat sekoittaa pakkaa. Montéssa asemat saattavat elää matkan aikanakin.

Pelijakauma: Major Tom (12%) on kerännyt liikaa peliä. Dynamite Light (17%) on pelihevosista paras merkki, yllättäjistä kiinnostaa etenkin Roofparty (2%).

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 4, 6, 2, 9
Suuri: 4, 6, 2, 9

Toto75-4

Pitkään varjojen mailla vaellellut 3 Cash Valley iski joulukuussa menestysputkeen kuin salamaniskusta, eikä mitään merkkejä vireen tasaantumisesta ole havaittavissa. Viimeksi keulaspesialistina tunnettu ruuna intoutui kirimään takaakin ja ratkaisi pelin 12,5-vauhtisella 800 metrin loppuvedolla oikein varmasti. Jägersrossa se hoiteli keulasta vähintään samanlaisen porukan kuin tänään, ellei jopa kovemmankin. Jens Simoni tähtää räväkällä kiihdyttäjällä jälleen koko matkan johtoon ja neljäs perättäinen voitto on lähellä. Varma.

Selvä ykköshaastaja 5 Taxi Out sai Jägersrosta hartaasti odotetun avausvoiton tililleen. Tuolloin kaikki tapahtumat pelasivat vahvasti Jörgen Sjunnesonin suojatin pussiin, mutta voitto oli toki ihan ansaittu pitkään hienoa kuntoa uhkuneelle ruunalle. Viimeksi Solvallan 75-kisassa se seuraili maksimisijoitukseen johtavan takaa. Ruuna avaa lujaa ja saa takuuvarmasti onnistuneen juoksun, mutta kyllähän sen voitontahtoon täytyy edelleen suhtautua suurella varauksella.

7 Cody jaksaa tehdä omaa juoksuaan, mutta näistä asemista suosikkien lyöminen on vaikeaa. Charlottenlundissa ruuna ei pystynyt osallistumaan voitto-otteluun keulahevosen rinnalta, mutta oli asiallinen kolmas. 6 Inez Alki on kyvykäs tamma, mutta hakee vielä parasta kuntoaan. Axevallassa Hans Crebasin suojatti oli suuri pettymys johtopaikalta ja taipui maltillisen matkavauhdin jälkeen. Taktiikka lienee tähän starttiin tunnustelevampi.

1 Ironman Pellini tuli viimeksi sisärataa pitkin hyvin perille ja jäi loppumetreillä keulahevosen taakse pussiin. Ruuna terävöitynee startin myötä, mutta tasainen kiihdyttäjä jää alussa nopeimpien matkasta ja sen jälkeen kaikkien ohittaminen olisi iso yllätys. 2 Yoghurt Compositelta odotettiin viimeksi vähän menestystä, mutta hevonen pilasi mahdollisuutensa avauskaarteen laukkaan. Ripeä avaaja pyrkii suojajuoksuun sisäradalla ja voi sellaisella venyä totosijojen tuntumaan.

Juoksunkulku: Räväkät ensimetrit, jossa Cash Valley pyrkii pitämään Taxi Outin ulkopuolellaan ja todennäköisesti siinä onnistuukin. Matkavauhti on maltillista kiihdytyksen jälkeen.

Pelijakauma: Taxi Out (28%) voittaa aniharvoin, joten peliosuus on turhan korkea.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto75-5

3 Luna Piena ei ole vielä koskaan voittanut ravilähtöä, mutta tällä kertaa lähtökohdat olisivat varsin suotuisat kuparisen rikkomiseen. Tamma on tehnyt hienot juoksut kahteen viimeiseen, vaikka pelaajat eivät ole odottaneet siltä juuri mitään. Viimeksi hevoselle jäi 75-lähdössä leveän rintaman takana voimia talteen ja se tuli hyvällä tyylillä maaliin. Toissa kerralla Solbritt Åkerblomin suojatti sujutteli sisärataa pitkin kolmanneksi vain hyvälle kärkikaksikolle häviten. Tällä kertaa tehtävä on vastuksen puolesta todella sopiva ja lähtöpaikka paras mahdollinen. Alustava alle kymmenen prosenttia on hieno tarjous ja Kevin Oscarssonin ajokissa on rohkeimmille jopa ideavarman ainesta.

5 Global Be Happy joutui Åbyssa tunnustamaan Luna Pienan paremmakseen. Toki Joakim Lövgrenin suojatin juoksukin meni kolmannen kiertelyineen hieman haastavammaksi ja maalissa kaksikolla oli eroa noin hevosenmitta. Alustava pelikannatus on valunut selvästi enemmän Global Be Happyn puoleen, vaikka kaksikon voittosaumat ovat varsin tasaväkiset tälläkin kertaa.

Lähdössä on mukana monta taukohevosta, joiden iskukykyä on vaikea arvailla. 9 Katla kilpaili loppukesästä oikein hienossa vireessä ja kellotteli kovia aikoja tasokkaissa lähdöissä. Hevosella olisi reilusti kapasiteettia tähänkin tehtävään ja lähtöpaikka Luna Pienan takana voi mahdollistaa vetävän selän kirivaiheessa. Otetaan kolmantena mukaan systeemeille, vaikka päivän kunto onkin arvoitus.

Peter Untersteinerilta debytoiva 7 Morell aloitti viime vuonna tasaisilla esityksillä ja ennakkokommenttien perusteella radoille palataan enemmän testi-, kuin menestysmielellä. Tämä näkynee myös taktiikassa ja siihen nähden alustava peliosuus on yllättävän korkealla. 6 Blonde Wind ei ole Ruotsissa näyttänyt vielä oikeastaan mitään, mutta kapasiteettia lienee parempaankin. 11 Stepping Spacegirl jatkaa kyvykkäiden taukohevosten sarjaa. Lähtöpaikka on vaikea ja lyhyellä matkalla näistä asemista on vaikea ehtiä aivan kärkeen, jos kunto ei ole heti tapissaan.

Juoksunkulku: Eturivissä ei ole raketteja. Luna Pienalta saattaa löytyä rahkeita nähtyä parempaan avaukseen. Global Happy avaa asiallisesti, samoin ulkoa Morell, jos sillä satsataan alkuun.

Pelijakauma: Luna Piena (8%) on näillä pinnoilla kanuunarasti. Blonde Windin (15%) ja Morellin (17%) peliosuudet sopii kyseenalaistaa.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 3
Suuri: 3, 5, 9

Toto75-6

Päivän Duon avaus on tasokas ja tasainen koitos. Hanna Lähdekorven 7 Payet D.E. jatkaa huippukunnossa, vaikka viimeisimmästä voitosta on kulunut jo hetki aikaa. Viimeksi Mantorpissa ruuna lähti matkaan pitkältä pakilta ja lopetti kuraisissa olosuhteissa kaukaa takaa vahvasti totosijalle. Solvallan 75-finaaleissa se puolusti kiihdytyksessä johtopaikan ja kamppaili tasokkaassa porukassa hyvin kolmanneksi. Vastus on tällä sopivampaa luokkaa ja aktiivisella ajolla valjakolla voisi olla sauma päästä hakemaan alkumatkasta keulapaikkaa. Siitä sen kampittaminen vaatisi kovaa suoritusta haastajaporukalta.

3 Inertial on räväkkänä kiihdyttäjänä avainroolissa lähdön juoksunkulun suhteen. Viimeksi hevosen suoritus oli varsin pehmeä onnistuneen sisäratajuoksun jälkeen, joten iskukyky on pieni arvoitus viiden viikon tauon jälkeen. Joulukuun alussa kiri irtosi 75-lähdössä todella herkästi johtavan takaa ja voitto tuli selvällä marginaalilla. Täydellä matkalla selkäjuoksu lienee todennäköisin taktiikka ja ruuna on tilojen avautuessa huippuvaarallinen.

Haastajaporukasta monet kohtasivat toisensa Åbyssa 18. helmikuuta. Tuolloin 5 Infinitus veti pisimmän korren väkevällä juoksulla johtavan rinnalta. Joakim Lövgrenin suojatin kunto on rautaa, mutta juoksunkulku voi mennä taas hankalaksi sen osalta. 6 Demolition Man F. sai tulla tuossa lähdössä kiertelemättä ja punnersi lopussa vapaata toista rataa pitkin hopealle. Bengt A Nilssonin suojatti ole kovin hanakka voittamaan lähtöjä ja olisi se yllätys tälläkin kertaa. Åbyn kisaan ulkoradalta startannut 2 Fabio de Pervenche joutui pakittelemaan alussa porukan hännille, josta se ei ehtinyt viidettä sijaa korkeammalle, mutta tuli tasaisessa kärkirintamassa maaliin. Tällä kertaa lähtöasemat ovat paljon paremmat. 1 Counterfeightr punnersi tasaisesti kolmatta rataa pitkin perille, mutta tauko näkyi vielä suorituksessa. Startti alla menossa voi soida erilainen sävel ja lähtöpaikkakin suosii.

Näistä kaksi viimeisintä nousee suurempaan vihjesysteemiin mukaan.

Juoksunkulku: Counterfeightr ja Inertial ovat alun nopeimmat, mutta täydellä matkalla molemmille kelvannee selkä eteen. Payet D.E. voisi kunnon alkusatsauksella päästä hakemaan ensimmäisenä johtopaikkaa. Sen passaillessa Infinitus ehtinee ensimmäisenä keulahevosen kimppuun.

Pelijakauma: Payet D.E. (24%) on alipelattu suosikki. Vähemmän pelatuista Counterfeightr (5%) kiinnostaa. Infinitus (24%) tuntuu ylipelatulta, samoin Demolition Man F. (9%).

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 7
Suuri: 7, 3, 2, 1

Toto75-7

Kierros päättyy lämminveristen 2640 metrin ryhmäajoon. 4 Beethoven omaa tasaisesta suosikkikaksikosta tuoreemman kuntonäytön ja nousee sen myötä rankingin kärkeen. Maria Törnqvistin suojatti palasi Axevallassa valmiissa kunnossa parin kuukauden tauolta ja irtosi maalisuoralla johtavan takaa selvästi parhaaksi. Hevonen terävöityy startti alla edelleen ja nopea avaaja pääsee valitsemaan keula- ja selkäjuoksun välillä tälläkin kertaa.

6 Ready Trophyn juoksunkulku on pitkälti edellä mainitun varassa, mutta sen valitessa selkäjuoksun ruunan mahdollisuudet kohenevat selvästi. Mikko Ahon valmennettavan viime kausi päättyi Axevallassa tyylikkääseen kirivoittoon neljännestä ulkoa ja ruunalla on rutkasti kapasiteettia nousta tällä kaudella sarjoissaan. Hevonen avaa hyvin auton takaa ja olisi keulaan päästessään vaikeasti ohitettavissa.

Kolmantena merkkinä systeemeille 8 Digital Data, joka ennakkoilmoituksen mukaan juoksee tällä kertaa jenkkikärryillä ja on niillä mielenkiintoinen seurattava. Halmstadin esitys oli suoraan tauolta aivan asiallinen, vaikka suosikki vaikeissa olosuhteissa kakkoseksi jäikin. Valmentaja odottaa raskastekoiselta hevoselta startti alla selvää parannusta ja juoksun yhtään onnistuessa kärkisijatkaan eivät saa yllättää.

10 Mellby Helios ei pystynyt Axevallassa vastaamaan Beethovenin loppuvetoon, vaikka sai säädellä keulassa matkavauhdin täysin mieleisekseen. Ville Karhulahden suojatti pystyy parantamaan, mutta sijotusten kääntäminen näistä asemista vaatisi roimasti tuuria juoksunkulkuun. 3 Rosie Access sai Åbyssa onnistuneen reissun toisessa ulkona ja ratkaisi 15-vauhtisella päätöspuolikkaalla pelin varmasti edukseen. Nyt vastus on kovempi ja voitto tulisi edelleen yllätyksenä. 7 I Come in Peace on enemmän sijoittuja-, kuin voittajatyyppiä ja ulkoradan paikalta sijoitus kolmen joukkoon olisi erittäin onnistunut suoritus.

Juoksunkulku: Beethoven avaa johtopaikalle ja tällä kertaa voi olla keulataktiikan vuoro. Ready Trophy pääsee myös hyvin matkaan ja etenee kysymään johtopaikkaa.

Pelijakauma: Ei suurempia vääristymiä. Rosie Access (13%) tuntuu ylipelatulta.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 4, 6, 8
Suuri: 4, 6, 8

IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 6, 3
Toto75-2: 3, 1, 9, 4
Toto75-3: 4, 6, 2, 9
Toto75-4: 3
Toto75-5: 3
Toto75-6: 7
Toto75-7: 4, 6, 8
Hinta: 9,60 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto75-1: 6, 3
Toto75-2: 3, 1, 9, 4
Toto75-3: 4, 6, 2, 9
Toto75-4: 3
Toto75-5: 3, 5, 9
Toto75-6: 7, 3, 2, 1
Toto75-7: 4, 6, 8
Hinta: 115,20 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto75-1
6 La Paradeta 43%
3 Artemide Zack 28%
5 Happy Celebration 20%
4 Majors Corona 4%
1 Denco's Moon Kilab 3%
7 Classic Kimble 1%
2 Sarracenia P.R. 0,5%
8 Cherie Kee 0,5%

Toto75-2
3 Yuvaraj 35%
1 Vulnerable Face 26%
9 Playit Flax 12%
4 Rado S.W. 7%
6 Victory Highness 7%
5 T.J. 6%
7 La Diva 2%
10 Carlos Halbak 2%
2 Global Underwriter 1%
8 Ståhlebos Mums 1%
11 Floalts Clouseau 0,5%
12 Bon Natal 0,5%

Toto75-3
4 Au Revoire Font 40%
6 Dynamite Light 22%
2 M.T.Nordic Spirit 16%
9 Roofparty 8%
7 Major Tom 5%
8 Enclave 3%
1 Cinnamon Prince 2%
3 Pax 2%
5 Nouvelle Madelene 2%

Toto75-4
3 Cash Valley* 57%
5 Taxi Out 18%
7 Cody 11%
6 Inez Alki 6%
1 Ironman Pellini 3%
2 Yoghurt Composite 3%
4 Marys Overandout 2%

Toto75-5
3 Luna Piena 24%
5 Global Be Happy 22%
9 Katla 15%
7 Morell 10%
11 Stepping SpaceGirl 7%
6 Blonde Wind 6%
4 Cute and Charming 5%
10 Maggan Håleryd* 5%
8 Garden Grove 3%
2 Högstena Frida 2%
12 Tamara Face 1%

Toto75-6
7 Payet D.E. 30%
3 Inertial 16%
5 Infinitus 16%
2 Fabio de Pervenche 15%
1 Counterfeightr 10%
9 Adiago Trot 5%
6 Demolition Man F. 4%
4 Cantona Mearas 3%
8 Julia af Solnäs 1%

Toto75-7
4 Beethoven 35%
6 Ready Trophy 25%
8 Digital Data 12%
10 Mellby Helios 12%
3 Rosie Access 7%
2 Amandarin R.D. 3%
7 I Come in Peace 3%
1 Quantum Yankee 1%
5 Wine Lane 1%
9 Imail Occagnes 1%