Ravivihje: Toto64 Åby 28.1.2021

Julkaistu:

Toto64
Ornello Åbyn luottohevosena.
Torstain Toto64-kierros ravataan Åbyssa. Kierroksen pankki on Kari Lähdekorven omistama Payet D.E. (T64-5). Se kuitenkin varmistetaan isommassa systeemissä, jonka ainoana tukipilarina toimii Ornello (T64-1).

Maistuvia merkkejä kierrokselle ovat mm. Omega Superstar (T64-3), Eye In The Sky (T64-6) ja T.J. (T64-5). Jättiyllätysmerkeistä kiinnostavimmat ovat Mango Tango (T64-2), Tourzo (T64-3) ja Alert Vendil (T64-5).

Toto64-kierroksen peliaika päättyy tuttuun tyyliin lähdön neljä starttiin eli noin klo 20.30.


Toto64-1

6 Ornello palasi yhden hieman heikomman startin jälkeen tasolleen Jägersron 75-lähdössä. Ori juoksi stayer-matkalla alun toisella ilman vetoapua, siirtyi 1400 metriä ennen maalia keulaan ja tuli sitkeästi perille, vaikka nappireissun saanut Eclipse Am tuli juuri maalilinjalla ohi. Nyt vastus helpottuu oleellisesti viime startteihin nähden, 2640 metrin matka on pelkkää plussaa ja Ornello saanee kunnioitusta keulapaikan muodossa. Varma.

7 Tyson Dimanche lähti Jägersrossa Ornelloon nähden 20 metrin takamatkalta, mutta sai paremman juoksun, eikä pystynyt lopussa heittämään kunnon haastetta. Ruuna oli kuitenkin positiivinen neljäs ja erottuu selväksi ykköshaastajaksi. Carl Johan Jepsonin ajokki voi hyvinkin päästä juoksemaan keulassa juoksevan Ornellon takana.

5 Au Revoire Font on tehnyt tammalähdöissä hyviä kirejä ja viides peräkkäinen totosijoitus on todennäköinen, mutta voittaakseen puristusta saisi olla hieman lisää.

Juoksunkulku: Tyson Dimanche lienee juoksuradan paikaltaan alussa nopein. Ornellolla edetään voimalla rinnalle ja keulapaikka on hyvin todennäköisesti sille tarjolla.

Pelijakauma: 1 Amber Brick (11%) ja 3 Unit Brodde (12%) ovat oudon paljon pelattuja. Niiden prosentteja voisi antaa tasaisesti Ornellolle (43%), Tyson Dimanchelle (22%) ja Au Revoire Fontille (8%).

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto64-2

Vasta kaksi starttia juossut 2 Correct W.F. säesti Åbyn debyyttikisassaan johtavan takaa kelvollisesti uransa molemmat kilpailut voittanutta Al's Boozy Suzya. Robert Berghin treenattava on vielä kääntämätön kortti, kun lähes kaikki muut ovat jo osoittaneet, että niillä tuskin on ikinä asiaa suurempiin ympyröihin. Lähtöpaikka on paras mahdollinen, ja jos 3-vuotias hiukankin parantaa ensimmäisestä startista, niin Correct W.F. on korkealla.

9 Imparator Boko on petrannut parissa viime startissa huomattavasti otteitaan. Åbyn kakkossijaan päättyneessä startissa se kesti 12-vauhtisen avauksen kunnialla ja viimeksi Halmstadissa tulikin jo uran avausvoitto, kun ruuna kiri nappijuoksun jälkeen helposti ykköseksi.

Suosikkikaksikko erottuu hieman muista. Niiden jälkeen on lähes makuasia miten hevoset rankkaa paremmuusjärjestykseen. 8 Gotta Love Pepper on ollut pettymys kahdessa viime startissaan. Niin hyvä tamma oli kuitenkin debyyttikisan voitossaan, että Jerry Riordanin treenattavan kyvyt piisaisivat kevyesti tähän sakkiin.

5 Mango Tango on ainakin aamupäivän pelijakauman perusteella yksi päivän kiehtovimmista peli-ideoista. Tamma lähti Åbyssa toisesta ulkoa vauhdikkaaseen kiriin viimeisellä takasuoralla, meinasi karauttaa keulaan loppukurvissa, mutta ei aivan päässyt. Viimeisellä sadalla metrillä 4-vuotias joutui hieman taipumaan pitkän kirin päätteeksi. Esitys oli kuitenkin tähän porukkaan hyvä, eikä se ollut yhtään huonompi kuin keulassa juossut 6 N.T.T.'s Rolex, jota on pelattu viisi kertaa enemmän. Mango Tango parantanee saatuaan huililta startin alle ja vaikuttaa niin terävältä hevoselta, että lähtönopeuttakin löytyy.

10 Önas Patricia on tolkuttoman epävarma tapaus, mutta kyvyiltään tähän sakkiin täysin riittävä hevonen. Viimeksikin Åbyssa tamma paikkasi alkulaukkansa nousemalla positiivisesti toiseksi. Takarivin lähtöpaikka lienee etu ottaen huomioon laukkariskin. Kolmen prosentin kannatus on liian vähän ja 4-vuotias otetaan viidentenä merkkinä kuiteille.

4 Easy Cash Pirat ei ole tehnyt vaikutusta yhdessäkään neljässä startissaan. Toki Halmstadissa ruuna voitti, joskin todella kevyen sakin ja pääsi juoksemaan silloin ilman kenkiä. Se olisi varmasti iso etu vaikearaviselle hevoselle. Alustava 22 prosentin kannatus tuntuu niin paljolta, että Mikko Ahon treenattava jää systeemien ulkopuolelle.

Juoksunkulku: Vaikea arvioitava jo sen vuoksi, että puolet eturivin hevosista juoksee ensimmäisen autolähtönsä. Veikataan, että Mango Tango avaa aluksi keulaan. Jatkossa tuulenhalkojaksi etenee joko Correct W.F. tai Gotta Love Pepper. Tosin jälkimmäiselle voi kelvata parin keulataipumisen jälkeen selkäjuoksu.

Pelijakauma: Tango Mango (2%) maistuu paljon. Samoin Önas Patricia (3%) on turhan unohdettu. Easy Cash Pirat (22%) on liikaa pelattu.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 2, 9, 8, 5, 10
Suuri: 2, 9, 8, 5, 10

Toto64-3

5 Bearicecream jatkoi Axevallassa vahvoja otteitaan kirimällä kaukaa kuudennesta ulkoa vahvasti toiseksi. Viimeiset 800 metriä sujuivat 12,9-kyytiä. Toissa kerralla Åbyn 86-lähdössä tamma menetti sisäpareissa asemiaan väsyneiden takana ja tilaa saatuaan lopetti pirteästi totoon. Anders Svanstedtin ajokilla olisi sauma päästä illan koitoksessa keulaan ja saa ykkösvihjeen.

1 Omega Superstarista kertoo olennaisen, että viimeisestä kymmenestä startista tamma on laukannut seitsemän kertaa ja ne kolme muuta voittanut täysin pystyyn. Luokaltaan kyseessä lienee lähdön paras hevonen, mutta epävarmuus ja sisäradan lähtöpaikka aiheuttavat toki kysymysmerkkejä. Carl Johan Jepson löytänee kuitenkin aggressiivisena kuskina väylät vapauteen ja keulahevosella ei tule olemaan helppoa, jos Omega Superstars tulee antamaan rinnalle runtua.

8 Alfredo Sauce kukisti Bearicecreamin viimeksi Axevallassa, mutta sai sisäpareissa huomattavasti paremman reissunkin. Kasiradalta tehtävä on nyt huomattavasti haasteellisempi. 2 O.M.Faststeep teki pari jäätävän kovaa juoksua viime kesänä, mutta kadotti kuntonsa syksyä kohti ja palaa nyt tauolta isona arvoituksena. Tulevaisuutta varten tammaa kannattaa seurailla.

Suosikkikaksikon ohella systeemiin mahdutetaan yksi jättiyllätysmerkki. 4 Tourzo teki toissa kerralla Åbyssa viidennestä ulkoa hyvän kirin, eikä hävinnyt kuin pari kymmenystä Bearicecreamille. Axevallassa tammalla jäätiin parijonoon, kun takaa hyökättiin ja lopulta tilaa saatuaan pisteli ihan pirteällä potkulla maaliin. Peter Ingvesin ajokki ei ole todennäköinen voittaja, mutta yhden prosentin kannatus on aivan liian vähän.

Juoksunkulku: Eturivissä ei ole mitään starttiraketteja. 3 Digital Furcola ottanee ensimmäiset keulat, jos sillä vain ladataan tauolta starttiin. Bearicecreamille tuskin kukaan lähtee vastaamaan, joten se etenee keulaan. Omega Superstarilla ajetaan johtavan rinnalle.

Pelijakauma: Bearicecreamin (42%) ja Omega Superstarin (20%) välinen prosenttiero on liian suuri.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 5, 1
Suuri: 5, 1, 4

Toto64-4

5 Mästarnas Mästare oli hyvä jo edellisiin startteihin ja viimeksi Åbyssa entistäkin parempi runnoessaan neljännestä ulkoa 700 metrin kirillä ilman vetoapua vahvasti kakkoseksi. Vastaavalla esityksellä ollaan tässä porukassa korkealla. Tosin vain yksi voitto 20:stä startista herättää kysymyksiä voitontahdosta.

12 T.J. nousee karulta paikaltakin korkealle, jos se on kuukauden huililta yhtään samanlainen kuin pariin viime starttiin. Åbyssa ruuna kiri neljännestä ulkoa vahvasti 12,3-vauhtia viimeiset 800 metriä ja nousi toiseksi. Halmstadissa Carlos Södeströmin suojatti menetti kierros jäljellä asemiaan kuolemanpaikkahevosen väsähdettyä syliin ja samalla keulahevonen pääsi karkuun, eikä siihen auttanut edes alle 1.12-vauhtinen spurtti viimeisellä takasuoralla. Viiden prosentin kannatus on ruunalle todella vähän.

10 Ola Islet oli mainio molemmissa joulukuun Åbyn starteissaan. Jälkimmäisessäkin se veti maililla kierroksen 12-kyytejä ja tuli kovan matkavauhdin jälkeen nähden hyvin perille. Kauden avauskisassa ainakin kakkossijaa tarjottiin huippureissun jälkeen, mutta toki kyse saattoi olla siitäkin, ettei hevonen osannut lähteä kirimään open stretchia pitkin. Ainakin hevosen ulkoisen olemuksen perusteella voimia oli tallella maalissakin.

1 O.M. Entertainyou karautti Åbyssa johtavan takaa uransa toiseen voittoon. Tosin lähtö oli oikein todella heikkotasoinen. Vaikkei nytkään lähtö ole kovimmasta päästä, niin tehtävä on silti huomattavasti haastavampi. Toki nopea lähtijä saanee taas loistojuoksun.

Hollantilaisruuna 2 Iyan Stardust pystyy pärjäämään samanlaisena kuin Ruotsin debyytissään marraskuussa. Nyt Hans Crebas on päässyt valmentamaan sitä omilla systeemeillään ja parin kuukauden tauosta huolimatta mikään sijoitus ei saa yllättää.

Jättiyllätysmerkkinä lapulle 7 Alert Vendil. Ruuna teki varsin pirteän suorituksen toissa kerralla Jägersrossa, jossa oli mukana railakkaassa avauksessa, virui loppukurvissa pussissa ja lopetti tilaa saatuaan hyvin. Viimeksi jo volttiringissä pyöriessä oli aistittavissa ettei ole Alert Vendelin päivä, siihen malliin ruuna teutaroi ja näytti puolivaaralliseltakin. Nyt on autolähtö ja nopea lähtijä voi seiskaradaltakin saada hyvän juoksun.

Lähdön väistöhevonen on lähes suosikiksi pelattu 9 Venturesome. Ruuna meni 2-vuotiaana Meadowlandsissa tuloksen 12,7aly, jota toki pitää kunnioittaa. Ruotsin debyytissään se oli kuitenkin oikeinkin vaisu ja kolmossija mairittelee. Olisi yllättävää mikäli parannusta tapahtuisi riittävästi kolmessa viikossa.

Juoksunkulku: O.M. Entertainyou ja Alert Vendil ovat alussa nopeimmat. Jatkossa Mästarnas Mästare tai Iyan Stardust etenee tuulenhalkojaksi.

Pelijakauma: Oudosti pelattu lähtö. Venturesome (22%) ja O.M. Entertainyou (20%) ovat liikaa luotettuja. Ola Islet (9%) ja etenkin T.J. (5%) maistuvat paljon. Alert Vendil (1%) on hyvä jättiyllätyshaku.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 5, 12, 10, 1, 2, 7
Suuri: 5, 12, 10, 1, 2, 7

Toto64-5

Viidennessä kohteessa juoksee kierroksen todennäköisin voittaja. 1 Payet D.E. on juossut viime starteissaan kovissa pronssidivisioonalähdöissä, joissa ruuna on tehnyt jatkuvasti kovia lopetuksia ja se tulee pian voittamaan jonkun kovemmankin lähdön. Illan koitoksessa moni asia puoltaa paperilla. Vastus on varsin sopivan näköinen, Hanna Lähdekorven suojatti päässee keulaan ja pahimmilla haastajilla on kehnot lähtöpaikat. Varmistaminen on todennäköisesti turhaa, mutta yllätyksen toivossa muutama kaveri isompaan systeemiin.

8 Fabio De Pervenche teki viime viikon Åbyn 86-lähdössä toistaiseksi parhaan esityksensä Ruotsissa nuijittuaan toiselta ilman vetoapua vahvasti toiseksi. Voittaja Millmightylle ori ei mahtanut mitään, mutta piti hallitusti takanaan perässään seuranneen Ivory Di Quattron.

10 Dats So Cool tekee jatkuvasti hyviä juoksuja ja ansaitsisi jo kirkkaimman onnistumisen. Rommen 75-lähdössä ruuna tsemppasi johtavan rinnalta rehdisti totoon ja viimeksi Åbyssa se menetti asemiaan väsyneen takana kehittäen tilaa löydettyään hyvän kirin. 9 U.R. Amazing tuli viime viikon Jägersron startissa keulassa juosseen Neelixin puserossa maaliin ja ruunalle saattoi jäädä jonkun verran varastoonkin.

Juoksunkulku: Vaikkei Payet D.E. onnistuisikaan puolustamaan alussa keulapaikkaa, niin ruuna etenee alkumatkasta tuulenhalkojaksi. Tosin jos Fabio De Pervenchella oikein ladataan, niin se voi jopa päästä suursuosikin etupuolelle ja silloin lähdön käsikirjoitus menisi uusiksi.

Pelijakauma: Dats So Cool (3%) on jäänyt turhan vähälle huomiolle.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 1
Suuri: 1, 8, 10, 9

Toto64-6

1 Goldfield teki kaiketi uransa parhaan juoksun toissa kerralla Jägersrossa, jossa neljännessä sisällä matkannut ori sai loppukurvissa kiritilat ja ehti kovan tykityksen päätteeksi niukkaan voittoon. Viimeiset 400 metriä Stefan Perssonin ajokki kiskaisi 10,2-vauhtia ja siitä loppusuoran osuus oli varmastikin kovempaa. Myös viimeksi Goldfield teki Jägersrossa hyvän juoksun johtavan rinnalta. Lähtöpaikka aiheuttaa omat kysymysmerkkinsä, sillä ykkösrata voi pahimmassa tapauksessa koitua loukkupaikaksi.

2 Eye In The Sky palasi uudenvuodenpäivänä Örebrossa pitkältä tauolta ja jäi silloin kaikki voimat tallella pussiin. Åbyssa ruuna kiri tämänkertaista kovemmassa lähdössä johtavan takaa open stretchia pitkin toiseksi. Varsinkin keulaan päästessään Jonathan Bardunin ajokki olisi hankala lyötävä mailin matkalla.

7 Stepping Moneyboy osoitti viime Åbyn vierailullaan joulukuun alussa riittävänsä 75-tasollakin. Solvallan finaaleissa ruuna laukkasi lähtöön. Viimeksi Färjestadissa se oli pettymys, sillä kakkossijaa tarjottiin ylikylä Broadway Sunin takana, mutta 6-vuotias oli pehmeä loppusuoralla. Vaisumpi esitys alla ja lähtöpaikkakin on ulkona, joten Stepping Moneyboy jää säästösyistä varahevoseksi.

11 Galewindsonthepath ei häpeä tässä porukassa luokaltaan yhdellekään vastustajalle, mutta taukoa alla ja lähtöpaikka on kurja.

Juoksunkulku: Tulinen alkurynnistys, jossa monesta luukusta ladataan kovat piippuun. Eye In The Sky on todennäköisin keulahevonen, mutta hintalappukin voi olla kova. Matkavauhti pysynee reippaana läpi kisan.

Pelijakauma: Goldfieldin (46%) ja Eye In The Skyn (20%) välinen prosenttiero on liian iso.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 1, 2
Suuri: 1, 2

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 6
Toto64-2: 2, 9, 8, 5, 10
Toto64-3: 5, 1
Toto64-4: 5, 12, 10, 1, 2, 7
Toto64-5: 1
Toto64-6: 1, 2
Hinta: 12,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto64-1: 6
Toto64-2: 2, 9, 8, 5, 10
Toto64-3: 5, 1, 4
Toto64-4: 5, 12, 10, 1, 2, 7
Toto64-5: 1, 8, 10, 9
Toto64-6: 1, 2
Hinta: 72,00 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto64-1
6 Ornello 47%
7 Tyson Dimanche 26%
5 Au Revoire Font 13%
3 Unit Brodde 6%
1 Amber Brick 3%
2 Fritjof 3%
4 Pique 2%

Toto64-2
2 Correct W.F. 22%
9 Imparator Boko 20%
8 Gotta Love Pepper 11%
5 Mango Tango 10%
4 Easy Cash Pirat 9%
10 Önas Patricia 8%
6 N.T.T.'s Rolex 7%
12 Dats Pepito 5%
1 Temptation Face 3%
3 Sweet Susie 3%
7 King Sir Phillippe 1%
11 Malte Laday 1%

Toto64-3
5 Bearicecream 32%
1 Omega Superstar 30%
8 Alfredo Sauce 9%
6 Golden Indra 6%
4 Tourzo 5%
2 O.M.Faststeep 4%
7 Souzy 4%
9 Global Anniversary 4%
10 Crazymonsterheart 3%
3 Digital Furcola 2%
11 Body Contact 1%

Toto64-4
5 Mästarnas Mästare 23%
12 T.J. 17%
10 Ola Islet 15%
1 O.M.Entertainyou 11%
2 Iyan Stardust 9%
9 Venturesome 8%
7 Alert Vendil 5%
8 Ja Devann 4%
6 Trollhunter 3%
3 Looklikeasymphony 2%
11 Boston Bore 2%
4 Resplendent 1%

Toto64-5
1 Payet D.E. 53%
8 Fabio de Pervenche 16%
10 Dats So Cool 10%
9 U.R.Amazing 8%
7 Wingait Erik 5%
5 Bag's Simoni 4%
3 Nelle Pride 2%
2 Cafu Boko 1%
4 Chosen One 1%


Toto64-6
1 Goldfield 32%
2 Eye in the Sky 30%
7 Stepping Moneyboy 9%
11 Galewindsonthepath 7%
6 Jetstream Rapida 5%
9 M.T.Nosler 5%
5 Strong Lover 4%
8 Rapido S.W. 4%
10 Domino Brick 2%
3 Call the Shots 1%
4 Symphonic Joker 1%