Ravivihje: GS75 Gävle 24.1.2021

Julkaistu:

Toto75
Daniel Redénin tallilla monta voittosaumaa Gävlen Grand Slam 75-kierroksella.
Huipputreenarin tallilla on asettaa suursuosikit peräti kolmeen kohteeseen, joiden lisäksi myös kahteen muuhun lähtöön löytyy suosikkien joukkoon lukeutuvat pelihevoset.

Vihjesysteemien läpivarmat Roli Eld (T75-4) ja Deal Done Zet (T75-6) ovat Redénin kalustoa. Maukkaita potintekijöitä ennakkoon melko selväpiirteiselle kierrokselle ovat ainakin Signe Summit (T75-1), Faksida (T75-2) ja Findus M. (T75-7).

Peliaika sulkeutuu neljännen lähdön starttiin kello 16.


Toto75-1

Avauskohteessa rankingin kärkeen nousee 3 Versace Face. Ruuna väläytteli viime kauden kilpailuissa kehityskelpoisia otteita ja lähtöasemat puoltavat Daniel Redénin valmennettavaa. Hevosen uran toistaiseksi vakuuttavin esitys nähtiin syyskuussa Hagmyrenissä, kun se runnoi ajamattomaan voittoon keulahevosen ulkopuolelta. Nelivuotias avaa reippaasti ja Örjan Kihlström rattailla takaa kunnioituksen vastustajilta. Sopivalla matkavauhdilla kärkisijat häämöttävät, vaikka hevonen ei aivan parhaimmillaan olisikaan suoraan tauolta.

8 The Revenantilla on hyvän fysiikan lisäksi todella rehti kilpailupää, eikä se jätä leikkiä kesken vaativammallakaan juoksulla. Umåkerissa ruuna oli huippuhyvä kakkonen kaikki ehjät starttinsa voittaneen Coucher du Soleilin rinnalta. Östersundin voitossa vastuskin oli köykäinen, mutta Iivari Nurmisen ajokki karkasi vakuuttavalla tyylillä keulasta murskavoittoon. Ulkoradalta juoksuun tulee lisämetrejä, mutta vähänkään onnistuneella reissulla ruuna taistelee tiukasti voitosta.

11 Gentleman Sisu palasi valmiissa kunnossa radoille pitkän tauon jälkeen ja virkistynee edelleen startin saatuaan. Linn Hellströmin suojatti sai Gävlessä makoisan juoksun keulahevosen takana, pääsi nousemaan päätöspuolikkaan alussa toiselle ja karkasi 12-lopetuksessa selvään voittoon. Lähtöpaikka jättää ruunan matkavauhdin armoille, mutta kapasiteetti riittäisi haastamaan suosikitkin.

1 Bonfire Ås ei tasaisena kiihdyttäjänä hyödy ykkösradan paikasta, mutta kunto on kohdillaan. Viimeksi tehtävä oli toivoton viidennestä ulkoa kärjen lopetellessa 13-kyytiä. Eskilstunassa ruuna punnersi totoon johtavan rinnalta. Onnistuneilla ajolinjoilla Jarno Koskelan ajokki on tässä yksi monista mahdollisista pärjääjistä. 5 Procedure Turn nappasi Bollnäsistä uransa avausvoiton, mutta lähtökin oli huomattavasti kevyempi. Andre Schillerin ajokki onnistui puolustamaan sisäradalta keulapaikan ja sai tehdä sen jälkeen johtopaikalla täysin oman juoksunsa. Reippaan kiihdyttäjän toiveissa lienee samankaltainen juoksu.

Mahdollinen jymypaukku lähtöön voisi olla 12 Signe Summit. Viimeksi Eskilstunassa tamma laukkasi kärkikamppailusta maalisuoran puolivälissä. Parin kuukauden starttiväli ja piippuhyllyn lähtörata eivät toki nosta menestystoiveita, mutta alustavan tiedon mukaan se juoksee jenkkikärryillä ensimmäistä kertaa ja se olisi kiinnostava varustemuutos.

Juoksunkulku: Versace Face yrittää torjua Procedure Turnin ohitusyritykset ja todennäköisemmin siinä onnistuukin. The Revenant kiertää keulahevosen rinnalle.

Pelijakauma: The Revenant (19%) on suosikeista kiinnostavin, Procedure Turn (16%) puolestaan vähiten maistuva. Signe Summitin (1%) ei pitäisi olla aivan pelaamaton.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 3, 8, 11, 12
Suuri: 3, 8, 11, 1, 5, 12

Toto75-2

8 Tangen Svenn on yksi päivän suurista ennakkosuosikeista. Öystein Tjomslandin suojatti on todella kyvykäs nelivuotias, josta yhtenä osoituksena uran toiseen starttiin kellotettu 29-tulos täydellä matkalla ja paikka Kriteriumin finaaliin. Viime kilpailuissa se on ottanut rutiinivoittoja onnistuneilla juoksuilla. Sekä Bollnäsissä, että Bergsåkerissa hevonen sai matkata parijonossa kärjen tuntumassa ja nappasi lopussa niukat, mutta varmat voitot. Lähtö on tasollisesti jälleen oikein sopiva ja ehjällä juoksulla menestysputki on lähellä jatkua. Alustava peliosuus silti hieman turhan korkealla.

Haastajillakin löytyisi vauhtivaroja, mutta koko matkan ravaaminen tuottaa monille suuria vaikeuksia. 1 Jack M.R. kartutti suosikin tavoin kilpailurutiinia jo kolmevuotiaana. Gävlessä joulukuun alussa ori haparoi alkuun ja jäi kärjestä tolkuttoman kauas. Peter Erikssonin suojatti paranteli kulisseista vielä kolmanneksi vain laadukkaalle kärkikaksikolle häviten. Kauden avauksessa hevonen laukkasi loppukaarteeseen kesken kirinsä, mutta lopetti vielä niin vauhdikkaasti, että väsymyksestä ei ollut kysymys. Ykkösrata voi olla nyt haastava lähtöpaikka.

7 Läckra Leffe olisi karmeassa kunnossa, mutta laukkariski on jälleen valtava. Viimeksi ruuna otti alkuun toivottoman laukan jääden kauas kuvien ulkopuolelle. Hevonen polki jatkossa porukan selvästi kovinta kyytiä ja ehti loppumetreillä vielä kärjen tuntumaan pussiinkin. Juoksumatka suosii. Lähes samat sanat pätevät 9 Faksidaan. Oskar Kylin Blomin ajokki on todella epäonnistumisherkkä tapaus, mutta alla on lupauksia herättävä esitys Gävlestä. Tuolloin keulassa juossut tamma tuli loppukaarteessa Kattens Moddyn ohittamaksi, mutta oli nousemassa vielä takaisin kamppailuun, kunnes laukkasi. Tamma lopetti laukankin jälkeen vielä vahvasti ja osoitti selvää nousuvirettä. Alle kaksi prosenttia on kiinnostava tarjous.

Kupongille vielä 2 Mino Tabac, joka on tehnyt tasaisen varmaa työtä ilman suurempaa loistokkuutta, mutta suhteellisen ravivarma hevonen voi hyödyntää suosikkien mahdollisia harha-askelia. Hevonen avaa asiallisesti, joten lähtöpaikka sopii ja juoksumatka suosinee tasavauhtista menijää.

Juoksunkulku: Eturivissä ei ole erityisen nopeita avaajia. Mino Tabac siirtyy ensin keulaan, mutta luovuttaa paikkansa Tangen Svennille tai mahdollisesti Jack M.R.:lle.

Pelijakauma: Tangen Svennin (63%) peliosuus on kipurajoilla. Mino Tabac (2%) ja etenkin Faksida (1%) ovat kelpo yllätyshakuja.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 8, 1
Suuri: 8, 1, 7, 9, 2

Toto75-3

Kolmannessa kohteessa 5 Enge Eros on luokaltaan lähdön selvä ykkönen, mutta iskukyky on arvoitus pitkältä tauolta. Valmentaja on ennakkokommenteissaan optimistinen, joten ruuna lienee kauden avausstarttiin heti valmiissa kunnossa. Hevonen ei ollut syksyllä arvontakoneen suosiossa, mutta onnistui silti voittamaan Rommessa 75-lähdön toivottoman tuntuisista asemista. Vastus on pahimman haastajan poisjäännin myötä oikein sopiva.

2 Zenone Bar ei ole vielä koskaan onnistunut voittamaan kengät jalassa juostessaan ja 13 yrityksestä totosijojakin on vain kaksi. Ori on asiallisessa vireessä, Solvallassa se tuli johtavan takaa mukavasti perille. Rattaille hyppäävä Viktor Svanstedt voi hyvinkin tuoda uutta yritystä hevosen menoon ja se jatkaa jenkkikärryillä. Myös 4 Zagor Grifille voitot ovat harvinaista herkkua. Örebrossa se jäi keulasta selvästi kolmanneksi. Ruuna jatkaa jenkkikärryillä, joilla se kiihtyi toissa kisassa todella lujaa.

7 Winnie The Pooh on surkeaa tauluaan parempi hevonen, mutta iskukyky on suuri kysymysmerkki. Viimeksi hevonen jäi kolmannelle ensimmäisen 800 metrin ajaksi ja laukkasi lyötynä viimeisellä takasuoralla. 10 Lolita Tooma seuraili Solvallassa sisäratajuoksun jälkeen neljänneksi. Viimeksi tamma paikkaili mukavasti laukkansa, vaikka sijoitus ei juuri kohentunut. Takarivi on miinus ja ohjastaja heikkenee merkittävästi.

Juoksunkulku: Zenone Bar ja Zagor Grif käyvät alussa keulakamppailun. Enge Eros voi päästä jatkossa keulaan asti.

Pelijakauma: She's Readyn poisjäänti sotkee pinnoja. Enge Erosin (32%) kuuluisi olla selvempi suosikki.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 5, 2, 4
Suuri: 5, 2, 4

Toto75-4

Avoimessa kylmäverisarjassa 1 Roli Eld oli onnekas rata-arvonnassa, eikä taida olla näistä asemista ehjällä juoksulla lyötävissä. Elitkampen-tason ori on aloittanut vahvasti Daniel Redénin valmennuksesta ja vaikuttaisi lyhyen otannan perusteella hieman varmistuneenkin. Rommessa vastus oli sopivaa tasoa ja suursuosikiksi luotettu valjakko teki vain tarvittavan. Solvallassa edelle pääsi lopussa vain Våler Nikolai, mutta eipä tuotakaan suoritusta voi starttiväli huomioiden liikaa moittia. Ravilla se pystyy puolustamaan alussa keulapaikan ja sen jälkeen vastustajat kamppailevat enää himmeämmistä mitaleista. Varma.

Selväksi ykköshaastajaksi luotettu 3 B.W.Rune kilpailee elämänsä kunnossa, mutta suosikin lyöminen taitaa olla liikaa vaadittu. Viimeksi Bergsåkerissa hevonen kiersi äärimmäisen vahvan 21-vauhtisen päätöskilometrin kolmannella ja nousi hopealle. Joulukuun puolivälissä se onnistui lyömään Våler Nikolain tiukassa kirikamppailussa. Jan-Olov Perssonin suojatti on laukannut kaikkiin neljään aikaisempaan lyhyen matkan kilpailuun, joten matka on pakko nähdä sille miinukseksi.

6 Art Kjarvald kilpailee tasaisessa kunnossa ja saa tähän starttiin jenkkikärryt peräänsä, mikä on oriille selvä etu. Magnus A Djusen ajokki kiihtyy reippaasti ja saa juoksun kärjen tuntumassa. 9 Hellin Faxen pyrkii alussa pitämään edestä kiihdyttävän Roli Eldin selän ja voi sieltä kamppailla sijoituksesta kaksariin. Ori on tehnyt asialliset lopetukset molempiin startteihin tauon jälkeen. 5 Art Nökkve on tauluaan lahjakkaampi menijä, mutta tauko painaa ja hevonen ei ole parhaimmillaan kengät jalassa. Ulf Ohlsson mielenkiintoinen vahvistus rattailla. 2 Smedsbo Faxen lujaa ja Mika Forssin ajokki tähyää himoittua paikkaa suursuosikin takana. Oriin huippuhetkistä on aikaa jo parisen vuotta.

Juoksunkulku: Roli Eld puolustaa johtopaikan. Sen selkään on tunkua. Hellin Faxen on lähimpänä, mutta myös Smedsbo Faksen ja Art Kjarvald hakevat paikkaa.

Pelijakauma: Roli Eld (54%) voisi olla selvempikin suosikki.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto75-5

Daniel Redénin talli on erittäin lähellä voittoa myös viidennessä kohteessa. 9 Bugatti Miles suorittaa mielenkiintoisen debyytin uusista käsistä, eikä yllättäisi yhtään, mikäli ori löytäisi Redéniltä aivan uutta virtaa menoonsa. Hevonen juoksi syksyllä kovia lähtöjä ja oli kahdessa viimeisessä myös epäonnekas jäätyään ilman kiritiloja sisäratareissujen jälkeen. Ennakkokommentit kielivät positiivista treeniotteista ja vastus on lievästi sanottuna äärimmäisen sopiva. Alustavaan 70 prosenttia hipovaan peliosuuteen on leivottu kuitenkin jo niin paljon menestysodotuksia, että otetaan kunnon potin toivossa muutamia varmistuksiakin mukaan.

12 Inge B.Svärligillä pystyisi kykyjensä puolesta haastamaan suosikkiakin, mutta tauko ja lähtöpaikka laskevat odotuksia. Petter Lundbergin suojatti nakutteli kesällä komean neljän voiton putken. Taukoa edeltäneessä Rommen kilpailussa tehtävä oli takajoukoista äärimmäisen vaikea 11-lopetuksessa. Suosikin epäonnistuessa ruuna pystyy kyllä muun porukan kepittämään vaikeista asemista huolimatta. 4 Kingup on mennyt montéssa hyvin, mutta kärrylähdössä hyppy on ollut herkässä. Hevoselle tehdään tähän starttiin muutoksia päävarustukseen ja niiden onnistuessa totosija ei yllättäisi.

Seuraavana rankingissa tuleva 5 Vickie Fronline on reipas avaaja ja saa juoksun sisäradalla kärjen tuntumassa. Bollnäsissä se jäi sisäradalle pussiin. 1 Turboture ei ole esittänyt viimeisiin mitään erikoista, mutta nyt lähtöpaikka on kohdillaan ja rattaille hyppää viimeisimmän voiton ohjastanut Torbjörn Jansson.

Juoksunkulku: Vickie Frontline on ensimetreillä nopein, mutta selkäjuoksu lienee ykköstoive. Bugatti Miles hakee johtopaikan ennen avauskilometrin täyttymistä.

Pelijakauma: Ei suurempia vääristymiä.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 9
Suuri: 9, 12, 4

Toto75-6

Daniel Redénin tallin kolmas huippusauma 2 Deal Done Zet saa varauksettoman luoton myös vihjesysteemeissä. Ruuna on löytänyt tasoonsa nähden aivan lahjasarjan ja lähtöpaikka on nopealle kiihdyttäjälle mitä parhain. Viime kausi päättyi Gävlessä murskavoittoon johtopaikalta. Starttivälistä ja kengistä huolimatta tämä lähdön pitäisi olla suupala matkalla kovempiin tehtäviin. Varma.

Haastajaporukka on ympäripyöreä ja päivän iskukyky ratkaisee paljon. 9 Ian Boko ei ole vielä Ruotsissa onnistunut, mutta vastus olisi kyvykkäälle ruunalle huomattavasti aikaisempia kisoja sopivampi. Axevallan 75-lähdössä tehtävä oli mahdoton takajoukoista. 6 Karls Helge kierteli viimeksi rehdin kilometrin kirin kolmannella ilman selkää, mutta Mantorpissa menossa ei ollut vastaavanlaista puhtia. 11 Prince Calle on palannut kelpo vireessä pitkältä tauolta ja iskukyky tuskin on ainakaan laskusuunnassa kolmanteen starttiin. Viimeksi ruuna voitti sopivan lähdön johtopaikalta.

Kaksaripelejä suunniteltaessa kannattaa huomioida nappijuoksua kärkkyvien 1 C.Neway ja 4 Edwardscissorhands kertoimet. Jälkimmäinen tuli toissa startissa johtavan puserossa maaliin ja voimia jäi jonkinverran talteen. 3 Maj Turbo palasi Gävleen melkein kolmen vuoden kilpailutauolta ja suoritti siihen nähden oikein positiivisesti sisäratajuoksun jälkeen.

Juoksunkulku: Deal Done Zet avaa keulaan ja saa tehdä täysin oman juoksunsa. Edwardscissorhands on suosikki johtavan selkään.

Pelijakauma: Karls Helgen (12%) pinnat ovat yläkantissa ja niistä osa kuuluisi Ian Bokolle (5%).

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto75-7

Päätöskohteen suosikki 2 Morotai Degato on äitynyt valtavaan talvivireeseen. Viimeksi Bergsåkerin 75-kisassa ruuna taivalsi kaukana viidennessä ulkona, josta se tulitti vielä aidanvierustaa pitkin aivan keulavoittajan tuntumaan. Viimeiset 600 metriä valjakko kellotti peräti 10,3-kyytiä, josta valtaosan vielä neljättä rataa pitkin. Tapaninpäivän 75-karsinnan se voitti napakalla kirillä johtavan takaa. Oskar Kylin Blomin suojatti avaa terävästi ja on selvä suosikki johtopaikalle. Nykyvireessään se ei ole helposti lyötävissä, vaikka vastassa on muutamia oikein luokkahevosia.

8 In Love Boko olisi ollut paremmalta lähtöradalta todella vahva voittajakandidaatti lähtöön, mutta näistä asemista juoksunkulkuun tarvitaan ripaus tuuriakin. Joakim Elfvingin suojatti onnistui viimeksi hyödyntämään pahimman vastustajansa alkulaukan ja piti keulasta varmaan voittoon. Startti vei pienen tauon jälkeen virettä taatusti eteenpäin ja nopealla avaajalla tähdättäneen jälleen alussa kohti keulapäätä.

6 Fleet Admiral voisi kapasiteettinsa puolesta marssia nopeasti läpi sarjojen, mutta ori on varsin epäonnistumisaltis ja hyppy on herkässä. Viime kaudella se laukkasi viiteen starttiin yhdeksästä. Kauden paras juoksu siltä nähtiin elokuussa Eskilstunassa, kun hevonen kierteli viidennestä ulkoa vahvasti kakkoseksi vain Rocky Tillylle häviten. Tauko on voinut tehdä kanukille vain hyvää ja se kannattaa huomioida aikaisin kupongeille mukaan.

Lähdön yllätysidea voisi olla huomattavasti riviään kyvykkäämpi 10 Findus M. Thomas Lönnin suojatti oli loppusyksystä epäonnekas juoksunkulkujen suhteen ja oli jatkuvasti pussissa tai keulahevosen rinnalla. Ruuna on esittänyt kahteen viimeiseen kelpo loppuvedot ja voi sopivalla selkäreissulla nousta haastamaan suosikkejakin.

7 Boulder Luke nappasi viimeksi voiton sopivan keulajuoksun jälkeen, mutta nyt vastus on tiukempi ja juoksunkulku menee haastavammaksi. Ei kiinnostavimpia korkeilla prosenteillaan. 9 Scarlets Mirakel lopetti Östersundissa vauhdikkaasti ja ehti kolmannesta ulkoa aivan voittajan kupeelle. Ruuna starttaa kolmannen kerran Zandra Videnin valmennuksesta ja on selvässä nousuvireessä. Vastus tiukkenee toki selvästi.

Juoksunkulku: Morotai Degato avaa keulaan, eikä luovu paikastaan. Boulder Lukella ja In Love Bokolla tullaan alussa eteenpäin.

Pelijakauma: Morotai Degaton (26%) kuuluisi olla selvempikin suosikki. Findus M. (4%) on kiinnostava merkki. Boulder Luke (16%) on ylipelattu.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 2, 10
Suuri: 2, 8, 6, 10

IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 3, 8, 11, 12
Toto75-2: 8, 1
Toto75-3: 5, 2, 4
Toto75-4: 1
Toto75-5: 9
Toto75-6: 2
Toto75-7: 2, 10
Hinta: 4,80 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto75-1: 3, 8, 11, 1, 5, 12
Toto75-2: 8, 1, 7, 9, 2
Toto75-3: 5, 2, 4
Toto75-4: 1
Toto75-5: 9, 12, 4
Toto75-6: 2
Toto75-7: 2, 8, 6, 10
Hinta: 108,00 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto75-1
3 Versace Face 28%
8 The Revenant 26%
11 Gentleman Sisu 13%
1 Bonfire Ås 11%
5 Procedure Turn 10%
10 Lightspeed 4%
12 Signe Summit 4%
7 Olympique Girl 2%
2 Kim Kardashian 0,5%
4 Jab's Esteyha 0,5%
6 Scarlett Lie Star 0,5%
9 Åkmans Anastacia 0,5%

Toto75-2
8 Tangen Svenn 59%
1 Jack M.R. 12%
2 Mino Tabac 6%
7 Läckra Leffe 6%
9 Faksida 6%
5 Liheim Freddy 5%
4 Krimhild 4%
3 Hakkestadhs Runa 1%
6 Majos Höstglöd 1%

Toto75-3
5 Enge Eros 45%
2 Zenone Bar 22%
4 Zagor Grif 12%
10 Lolita Tooma 7%
7 Winnie the Pooh 6%
9 Francesco Boko 4%
6 Hersey's Kisses 2%
8 Farnese Boko 1%
1 Bear by the Day 1%
3 She's Ready 0%

Toto75-4
1 Roli Eld 62%
3 B.W.Rune 20%
6 Art Kjarvald 6%
9 Hellin Faxen 4%
2 Smedsbo Faksen 3%
5 Art Nökkve 3%
7 Titan Tabac 1%
4 Sjö Odin 0,5%
8 Mino 0,5%

Toto75-5
9 Bugatti Miles 62%
12 Inge B.Svärlig 16%
4 Kingup 8%
1 Turboture 5%
5 Vickie Frontline 5%
3 Denco'sLucky Kilab 1%
10 B.B.S.Balou 1%
6 Princess Orlando 0,5%
7 Meves Vacances 0,5%
8 Caligula Hornline 0,5%
11 Turboy 0,5%
2 Unity Millpond 0%

Toto75-6
2 Deal Done Zet 72%
6 Karls Helge 6%
9 Ian Boko* 6%
1 C.Neway 3%
3 Maj Turbo 3%
4 Edwardscissorhands 3%
11 Prince Calle 3%
5 B.B.S.Canessa 1%
7 Botswana 1%
10 Mogas Casandra 1%
8 Yello Karsk 0,5%
12 Maiken Tooma 0,5%

Toto75-7
2 Morotai Degato 37%
8 In Love Boko 20%
6 Fleet Admiral 18%
10 Findus M. 9%
7 Boulder Luke 8%
9 Scarlets Mirakel 3%
5 Busy Doin' Nothing 2%
11 Fröken Sting 1%
1 Melizza 0,5%
3 Toujours Vif 0,5%
4 Alvena Uni 0,5%
12 Djorkaeff Sisu 0,5%